Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

ASV dramatiski pieveic Kanādu un iekļūst Zelta kausa pusfinālā

Rolands Eliņš

ASV dramatiski pieveic Kanādu un iekļūst Zelta kausa pusfinālā
ASV izlase priecājas par uzvaru ceturtdaļfinālā. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Šonakt aizvadīti divi CONCACAF Zelta kausa ceturtdaļfināli, kuros noskaidrojās divas pēdējās pusfinālistes. Jamaika ar 1:0 pārspēja Gvatemalu, kamēr ASV ar 3:2 pēcspēles sitienu sērijā pieveica Kanādu.

ASV futbola izlase ir sasniegusi Zelta kausa pusfinālu katru reizi kopš 2000. gada un ir spēlējusi finālā trīs reizes pēc kārtas. Arī šogad ASV izlase, pašreizējā titula īpašniece, sasniedza pusfinālu, taču tas izdevās tikai sīvā cīņā pret Kanādas izlasi.

ASV uzbruka daudz vairāk, taču ilgu laiku nespēja gūt vārtus. 88. minūtē beidzot izdevās izvirzīties vadībā, pateicoties Brendona Vaskesa vārtu guvumam, trešajam šajā turnīrā. Taču kompensācijas laikā Kanāda ar 11 metru soda sitienu panāca neizšķirtu.

Sekoja papildlaiks, kurā pirmā vadībā izvirzījās Kanāda, taču ASV atguvās ar vārtiem 114. minūtē, kad bumba vārtos netīšām raidīja kanādiešu spēlētājs. Papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, un divi ielaisti vārti bija divreiz vairāk nekā ASV ielaida visā grupu turnīrā.

Pēcspēles sitienu sērijā teicami nospēlēja ASV vārtsargs Mets Tērners, kurš atvairīja divus sitienus. ASV gan arī neizmantoja savu pirmo sitienu, taču pēc tam vairs nekļūdījās un varēja svinēt uzvaru.

ASV Zelta kausa pusfinālā naktī uz 13. jūliju spēlēs pret Panamas izlasi, kas ceturtdaļfinālā ar 4:0 sagrāva Kataru, šī turnīra īpašo viešņu.

Ziemeļamerikas futbola čempionāta pusfinālā šonakt iekļuva arī Jamaika, kas ar 1:0 pārspēja Gvatemalu. Uzvaras vārtus guva Anglijas "Championship" spēlējošais aizsargs Amari Bells, kurš to paveica otrā puslaika pirmajā pusē.
Jamaika Zelta kausa pusfinālā spēlēs ceturto reizi iepriekšējo piecu turnīru laikā un to darīs pret Meksikas izlasi.

Zelta kausa fināls paredzēts 17. jūlijā Kalifornijā.