Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: šonedēļ skatīšos Āfrikas futbolu un skaitīšu kamanu medaļas

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: šonedēļ skatīšos Āfrikas futbolu un skaitīšu kamanu medaļas
Mohameds Salāhs. Foto: Reuters/Scanpix

Rīgas "Dinamo" Covid-19 dēļ pārceltas vairākas nākamās spēles, un tagad mačs būs tikai 19. janvārī. Kā lai tagad dzīvo, nodomāja no ziemas miega uzraustais Dīvāna eksperts, kuram tieši 10. janvārī beidzās Jaunā gada apņemšanās šogad jau nu tiešām katru dienu skriet no rītiem. Par laimi, ātri sapratu, ka bez sporta mani neviens neatstās arī siltajā istabā uz ierastās mēbeles – dīvāna TV priekšā. Lai šī sapratne sasniegtu arī citus, piedāvāšu unikālu un neatkārtojamu rubriku (nepārbaudīju, bet gan jau vienīgā) ar gaidāmo sporta tiešraižu apskatu.

Lai vai kas ar to Rīgas "Dinamo", taču Pekinas spēles tuvojas un hokejs principā interesē arvien vairāk, tāpēc vispirms jānovēl veselība visiem dinamiešiem. Novēlētu arī panākumus turnīra tabulā, taču tam laikam par vēlu. KHL spēles gan tāpat turpinās, jo četras komandas karantīnā Krievijā nav traucēklis, lai turpinātu spēlēt. Saprotu gan, ka krieviem arī nav tādas luksusa iespējas kā NHL, proti, pateikt, ka tagad ņemam pārtraukumu un pēc tam izspēlējam mačus olimpisko spēļu laikā.

NHL mači tikmēr atgriezušies pilnā sparā (Merzļikina komandai gan arī nākamā spēle pārcelta, tā ka varbūt vēl nevajag aizrauties ar priekiem), bet tur atkal izvēle, ko skatīties, vairs nav tik vienkārša. Būtu viens latvietis līgā, viss skaidrs, bet tagad jāveic izvēles. Ar pirkstu braucot pāri spēļu sarakstam, acīs iekrita divas – trešdienas naktī "Penguins" pret "Ducks" un piektdienas naktī "Predators" pret "Sabres".

Bļugera spēle pret "Ducks" sāksies piecos no rīta, kas vieš cerību, ka modinātājs netiks uzlikts tikai pieklājības pēc. Savukārt Girgensonam un "Sabres" pret Nešvilu būs interesanti – pretinieki šobrīd ir pirmajā vietā līgā. Kur tabulā ir "Sabres", to es zinu bez skatīšanās, taču gribas domāt, ka ne jau Girgensona dēļ. Zemgum vēl viens punktiņš un būs rezultatīvākā sezona kopš 2015. gada, kas vismaz izklausās forši.

NHL spēles tagad nonākušas pie "Viaplay", kur labums tāds, ka nevajag skatīties programmā, ko rāda un ko nē, jo pieejamas visas spēles. Tas gan reizē arī ir drosmīgi – uzticēt izvēli man, kas var pusstundu pārspaidīt "Netflix" ekrānus un tā arī nekā neatrast. Taču interesanta lieta atradās ceturtdienas programmā, kad "Viaplay" būs Zviedrijas līgas spēle "Vaxjo" un "Farjestad". Pirmās komandas nosaukums likās kaut kur dzirdēts, un patiešām – tur vārtos mūsu Jānis Kalniņš, un pēc Zviedrijas tabulas izskatās, ka abas komandas lielas konkurentes (piektajā un sestajā vietā līgā).

"3Sport" programmā ar treknu krāsu apvilku "VEF Rīga" un "Dijon" atbildes spēli, ko gan tūlīt arī nožēloju, jo tūlīt atradās info, ka spēle pārcelta, bet krāsu izdzēst vairs nevar. Pie reizes gan "3sport" programmā atradās negaidīta lieta, ka šonedēļ, redz, taisās spēlēt futbola "El Clasico". Esot tāds Spānijas Superkauss, kur pusfinālā kaut kur Tuvajos Austrumos grasās spēlēt "Barcelona" un "Real Madrid". Nesūdzos, protams.

Par futbolu un eksotiku runājot, pamatīga izpēte noveda arī pie atklājuma, ka šobrīd notiek viens no spēcīgākajiem izlašu turnīriem – Āfrikas Nāciju kauss. Tā vismaz saka, ka tas ir ļoti spēcīgs turnīrs, taču pat Dīvāna ekspertam nākas atzīties, ka grūti nojaust, kuras ir favorītes un kuras nē. Taču otrdienas spēle Nigērija-Ēģipte izklausās pēc kaut kā laba. Ēģiptes sastāvā labi pazīstams uzvārds atrodas Mohameds Salāhs, kura komanda "Liverpool" tikmēr ceturtdien spēlēs Anglijā EFL kausā pret "Arsenal", kas vispār arī izklausās pēc labas lietas. Vai "Liverpool" ir sajūsmā, ka Salāhs tagad spēlēs pret Nigēriju, Dīvāna eksperts spēj noteikt ar apbrīnojamu precizitāti, bet, lai nu kā, abas spēles ir "Viaplay" programmā.

Ar Anglijas futbolu gan apjukums piedodams ne tikai ekspertiem – FA kausa mači ir "Viaplay", Premjerlīgas spēles ir "3Sport" un "3Sport 2" kanālos, bet EFL kausa spēles atkal "Viaplay". Atmiņas trenēšana gan nav slikta lieta, par to paldies visiem kanāliem.

Tiesa, aizbraucot nedēļas nogalē pie vecvecākiem uz laukiem vai pazvanot kādam onkulim, kuram jāpiedāvā teicams ķēriens ar kriptovalūtas pārdošanu, sarunas par Anglijas Premjerlīgu diez vai raisīsies, te jāatrod citāda kopīga valoda, un Dīvāna eksperts dara zināmu, ka šonedēļ biatlona lietas sāksies jau trešdien, kad LTV7 rādīs sieviešu sprintu un Baibas Bendikas startu. Kamēr Rastorgujevs nevar startēt (ar lielu ekspertīzi izlasīju vairākus rakstus, bet tā arī neguvu skaidrību – taisnīgi vai nē), sieviešu biatlons kļuvis daudz interesantāks.

LTV7 programmā atrodamas arī ierastās renes sportu lietas, par kurām tagad laikam populāri teikt, ka "es jau neskatos, nav globāls sporta veids", bet ieslēgt tāpat ieslēdzu. Labā ziņa, ka piektdien skeletonisti būs Šveicē, taču jāatzīst, ka iepriekšējās nedēļas vāciešu fokusi bija tīri interesanti – nobrauca švaki un vienkārši paprasīja, lai šito braucienu neskaita. Nu, kur vēl labāku taktiku? Izrādījās gan, ka Martinam taktiku nevajadzēja, tāpat uzvarēja. Godīgi tur laikam sanāktu, ka pirmā vieta pēc abiem braucieniem sanāktu Tretjakovam, bet nevar jau visu taisnību pasaulē vēlēties.

Skeletonam piektdienā mazāka konkurencē, kamēr sestdien un svētdien bobslejs nedaudz pārklāsies ar jaunā TV4 piedāvāto kamaniņu sportu. Skaitot medaļas, Dīvāna eksperts secina, ka kamaniņu sports ir interesantāks, galu galā, būtu vēlams laicīgi iegūt zināšanas par Pekinas OS potenciālajiem medaļniekiem, par kuriem, ja būs zelts, pēkšņi parādīsies visas sabiedrības interese. Kazi, arī brāļi Šici 2022. gadā tiek pie gada balvas "Gada izrāviens".

     [+] [-]

, 2022-01-10 17:32, pirms 2 gadiem
Un vēl,lasīšu sc skribentu gara darbus

     [+] [-]

, 2022-01-10 18:30, pirms 2 gadiem
Šovakar ēdīšu siļķi ar kartupeļiem un iedzeršu litru piena

  +2 [+] [-]

, 2022-01-10 19:59, pirms 2 gadiem
Dīvāna eksperts varētu uzrakstīt protestu FIFAi, ka Eiropas izlasēs spēlē melnie, bet Āfrikas izlasēs nespēlē baltie! Tas taču rasisms un diskriminācija!

     [+] [-]

, 2022-01-10 21:07, pirms 2 gadiem
Kā agrāk teica, topik - mudak, Avtor - gavno. Neizdevusies viašrota reklāma 👎👎👎👎👎