Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Par Velsas izlases galveno treneri kļuvis bijušais spēlētājs Belamijs

Agris Suveizda

Par Velsas izlases galveno treneri kļuvis bijušais spēlētājs Belamijs
Kreigs Belamijs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Par Velsas vīriešu futbola izlases treneri otrdien tika apstiprināts bijušais valstsvienības uzbrucējs Kreigs Belamijs, vēsta Velsas Futbola asociācija (FAW).

44 gadus vecais Belamijs amatā nomainījis Rob Peidžu, kurš no galvenā trenera posteņa tika atbrīvots jūnija izskaņā pēc Gibraltāra neuzvarēšanas (0:0) un sakāves pret Slovākiju (0:4). Līgums ar jauno galveno treneri noslēgts līdz 2028. gadam.

Velsa Peidža vadībā pēc 64 gadu pauzes kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, taču nespēja kvalificēties 2024. gada Eiropas čempionātam. Peidžs komandas vadību 2020. gada novembrī Raiena Gigsa vietā uzņēmās kā pagaidu treneris, bet 2022. gada septembrī kļuva par izlases galveno treneri. Pirms trim gadiem Peidžs ar Velsas izlasi iekļuva Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, kur ar 0:4 piekāpās Dānijai, bet 2022. gada Pasaules kausā Katarā komanda savā grupā palika pēdējā, tiekot vien pie neizšķirta ar ASV (1:1).

Belamijs spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Anglijas Premjerlīgas klubus "Norwich", "Coventry", Ņūkāslas "United", "Liverpool", "West Ham", "Manchester City" un "Cardiff", kā arī spēlējis skotu grandā Glāzgovas "Celtic". Velsas izlases rindās Belamijs laika posmā no 1998. līdz 2014.gadam aizvadīja 78 spēles un guva 19 vārtus.

Trenera karjeru bijušais uzbrucējs uzsāka Kārdifas "City" akadēmijā pēc karjeras noslēguma 2014. gadā, brīvprātīgi strādājot ar bērniem. No 2019. līdz 2021. gadam Belamijs bija Beļgijas kluba "Anderlecht" U-21 komandas galvenais treneris. Pagājušajā sezonā viņš bija viens no Vensāna Kompanī asistentiem premjerlīgas klubā "Burnley".

Nākamo spēli Velsas izlase aizvadīs septembra sākumā, kad UEFA Nāciju līgas B līgā savā laukumā uzņems Turcijas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
LETA