Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dānijas treneris: ''Labāk Portugāle nekā Spānija''

Dānijas treneris: ''Labāk Portugāle nekā Spānija''
Portugāles līderis Krištianu Ronaldu cīņā ar dāņu uzbrucēju Niklasu Bendtneru šī gada PK izcīņas kvalifikācijas ciklā
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Varšavā notika 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze. H grupā kopā ar Portugāli un Dāniju, kuras vienā grupā spēlēja arī nesenajā 2010. gada PK izcīņas kvalifikācijas ciklā, tika ielozēta Norvēģija, Kipra un Islande. Piedāvājam ieskatu visu izlašu pārstāvju komentāros par izlozes rezultātiem.

Karloss Keirušs, Portugāles izlases treneris: "Mums šī ir laba un aizraujoša grupa, kura garantēs labas spēles. Ir labāk būt piecu komandu grupā, jo tad spēļu kalendārs nav tik ciešs, un mums ir vairāk laika sagatavoties gaidāmajiem mačiem. Reti, kad ir iespēja laicīgi un pienācīgi sagatavoties spēlēm, tāpēc esmu pārliecināts, ka mēs šo iespēju noteikti izmantosim."

Peters Bonde, Dānijas izlases trenera Mortena Olsena palīgs: "Kad izloze tuvojās beigām, pastāvēja risks, ka nokļūsim vienā grupā ar Spāniju, tāpēc esmu priecīgs, ka tā nenotika. Šajā grupā būs ļoti daudz interesantu maču. Zinām ļoti labi portugāļus jau no nesenajām 2010. gada PK izcīņas kvalifikācijas spēlēm (3:2 viesos un 1:1 mājās - R.Z.). Tāpat ļoti labi pazīstam arī Norvēģijas un Islandes izlasi. Šie noteikti ir grūti, bet tomēr pieņemami izlozes rezultāti."

Egils Olsens, Norvēģijas izlases treneris: "Ar izlozi esam diezgan apmierināti. Esam nokļuvuši ļoti sīkstā grupā. Katra komanda var uzvarēt jebkuru pretinieku. Manuprāt, Islande bija spēcīgākā no 5. grozā esošajām izlasēm, un, ņemot vērā faktu, ka gan Islande, gan Kipra savā laukumā var pārspēt jebkuru, tas padara šo grupu vēl interesantāku. Portugāle ir spēcīga un labākā komanda grupā, taču kā pretinieks viņa mums der ļoti labi. Portugāļiem ļoti nepaveicās mačos pret Dāniju nesenajā kvalifikācijas ciklā, it īpaši savā laukumā. Viņi varbūt var vairāk kontrolēt bumbu, taču mēs varam gūt vārtus pretuzbrukumos."

Angeloss Anastasiadis, Kipras izlases treneris: "Šajā grupā arī mums ir iespēja, tāpēc mēs darīsim visu, lai sasniegtu savus mērķus. Portugāle un Dānija ir ļoti dažādas komandas, bet tās ir ļoti sīkstas izlases ar milzīgu pieredzi. Kipra un Norvēģija centīsies grupā radīt papildus spiedienu, kamēr Islande, manuprāt, būs nedaudz nomaļus no pārējām izlasēm. Būtībā, katrai komandai priekšā ir lielas cīņas."

Olafurs Johannesons, Islandes izlases treneris: "Vienīgais, ko es vēlējos, bija, lai mēs būtu grupā, kura sastāvētu no sešām komandām, jo tad viena izlase būtu salīdzinoši vājāka (zemāk rangā) nekā mēs. Taču labi, ka nevajadzēs tālu ceļot. Labi pazīstam Norvēģijas un Dānijas izlasi, jo šajās valstīs spēlē vairāki mūsu futbolisti. Martā aizvadīsim draudzības maču ar Kipras izlasi. Portugāle ir lieliska komanda, mūsu faniem būs prieks redzēt šīs izlases spēlētājus Islandē, un arī mums, jo varbūt mēs varam uzvarēt – futbolā vienmēr ir iespēja."

Kvalifikācijas turnīrs sāksies šī gada 3. septembrī un noslēgsies 2011. gada 11. oktobrī. Deviņu grupu uzvarētājas un viena labākā 2. vietas ieguvēja automātiski garantēs vietu (pārējās astoņas otro vietu ieguvējās izspēlēs play-off, no kurām finālturnīrā iekļūs četras izlases) Eiropas čempionātā, kas 2012. gadā no 9. jūnija līdz 1. jūlijam norisināsies divās valstīs - Polijā un Ukrainā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kuras izlases, jūsuprāt, ieņems pirmās divas vietas grupā?

  • 61

  • 10

  • 8

  • 3


  -3 [+] [-]

, 2010-02-09 00:28, pirms 14 gadiem
es domaju ka kiprai ir pa spekam parsteigt pasauli,ka neka vinu klubi nu jau regulari tiek cempionu liga

     [+] [-]

, 2010-02-09 02:13, pirms 14 gadiem
Gribulite rakstīja: es domaju ka kiprai ir pa spekam parsteigt pasauli,ka neka vinu klubi nu jau regulari tiek cempionu liga
Tu tak saproti ka tas ko tu raksti,ta ir Utopija!!!

     [+] [-]

, 2010-02-09 10:29, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Tu tak saproti ka tas ko tu raksti,ta ir Utopija!!!
Utopija būtu Sanmarīno, bet mūsdienu futbolā tas nav neiespējams, vismaz otro vietu grupā Kipra varētu paņemt, bet vienīgi tad, ja skandināvi klups uz "katra stūra"...