Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nigērijai savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt arī Bundeslīgas līderis Bonifeiss

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nigērijai savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt arī Bundeslīgas līderis Bonifeiss
Viktors Bonifeiss. Foto: Imago Images/Scanpix

Sestdien Kotdivuārā sāksies Āfrikas Nāciju kauss. Viena no favorītēm ir Nigērija, kura dažas dienas pirms turnīra palikusi bez Leverkūzenes "Bayer" uzbrucēja Viktora Bonifeisa – viņš treniņā iedzīvojies savainojumā.

Ar 13 uzvarām un trīs neizšķirtiem Leverkūzenes "Bayer" atrodas Vācijas Bundeslīgas vadībā, un viens no komandas vilcējiem ir Viktors Bonifeiss, kurš atzīmējies ar desmit vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Abos statistikas rādītājos nigērietis ir pirmais komandā.

Bonifeiss savainojumā iedzīvojās Nigērijas izlases treniņā, un pirmdien viņš nedevās laukumā pārbaudes spēlē pret Gvineju (0:2). Futbolists saviem sekotājiem paudis nožēlu, ka atkal nevarēs spēlēt Āfrikas Nāciju kausā. Bonifeiss atgādināja – pirms U20 turnīra viņš traumā iedzīvojās septiņas dienas pirms sākuma, bet tagad savainojumu guvis sešas dienas pirms starta.

Savainojumu dēļ Nigērijai nevarēs palīdzēt arī "Nottingham Forest" uzbrucējs Taivo Avoniji un "Leicester City" pussargs Vilfreds Ndidi.

23 gadus vecā Bonifeisa vietā tiks izsaukts Francijas kluba "Nice" uzbrucējs Terems Mofi. Lai viņš varētu pievienoties Nigērijas izlasei, jāsaņem atļauja no kluba un arī no Āfrikas Futbola konfederācijas.

Nigērija par Āfrikas čempioni kronēta trīs reizes. Vairāk titulu ir tikai Ēģiptei (septiņi), Kamerūnai (pieci) un Ganai (četri).

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/africa/67...