Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Togo treneris: "Armija izglāba mūsu dzīvības"

Agris Suveizda

Togo treneris: "Armija izglāba mūsu dzīvības"
Togo izlase
Foto: Reuters

Togo izlases galvenais treneris Ibērs Velū presē sacīja milzīgu paldies Angolas armijai, kas paglāba izlasi no nemiernieku uzbrukuma. Savukārt pēc neoficiālas informācijas zināms, ka Togo delegācija ir ieradusies lidostā un grasās doties projām. Tiesa, šīs ziņas vēl nav oficiāli apstiprinātas.

Lai arī Togo izlases galvenais treneris Ibērs Velū tika sašauts rokā, viņš sarunā radio atklāja, ka viņam ir salīdzinoši paveicies: "Tas nav nekas, salīdzinot ar trenera asistentu, kurš sašauts vēderā, ar preses sekretāru un vārtsargu Kodžovi Obilali. Mans gadījums, salīdzinot ar viņiem, nav nekas. Autobusā bija daudz asiņu, mums bija bail. Uzbrucēji bija bruņoti līdz zobiem. Taču skaidrs ir tas, ka armija izglāba mūsu dzīvības. Citādi viņi pabeigtu iesākto, jo mēs bijām bezpalīdzīgi, un es tagad nerunātu ar jums."

"Mēs dubultosim drošības pasākumus un turpināsim radīt visus iespējamos apstākļus, lai Āfrikas Nāciju kausa izcīņa varētu notikt," sacīja Angolas Jaunatnes un sporta ministrs Gonsalvešs Muandumba. Vakar notikušajā incidentā mira autobusa šoferis, bet deviņi cilvēki, ieskatot divus futbolistus, ir ievainoti.

"Iespējams, Angolas drošības spēki nav pienācīgi novērtējuši vietējo partizānu spējas," AFP ziņu aģentūrai sacīja Angolas ministrs Antonio Bentu Bembe, kurš pats savulaik bijis Kabindas provinces partizānu kustības līderis. "Par spīti tam, ir jāatzīmē, ka mūsu spēki reaģēja nekavējoties un atvairīja uzbrucējus."

Kabindas province ir neliels anklāvs, kas atrodas netālu no Angolas robežas ar Kongo DR. Kad 1975.gadā Angola ieguva neatkarību no Portugāles, sākās pilsoņu karš, un vietējie partizāni cīnījās par Kabindas provinces neatkarību. Bentu Bembe sacīja, ka vietējā atbrīvošanas kustība pēc 2006.gadā parakstītā miera līguma ir izjukusi, tomēr valdība, iespējams, nav pienācīgi novērtējusi tās palieku spēku.

"Esmu karojis Kabindā. Es zinu, ko runāju. Katrs pats var uzskatīt, vai tas bija vai nebija FLEC [Kabindas anklāva atbrīvošanas kustība - aut.] roku darbs. Manā izpratnē tas ir terora akts," Bentu Bembe turpināja. "Kabinda ir Angolas province, un Nāciju kauss Angolai ir pozitīvs notikums, kas nerada draudus. Nav iemesla, lai Nāciju kauss nenotiktu arī Kabindā. Esmu pārliecināts par mūsu drošības un aizsardzības spēkiem."

Jau ziņojām, ka Togo izlase apsver iespēju izstāties no turnīra. Pēc neoficiālas informācijas Togo delegācija jau ir ieradusies lidostā un grasās atgriezties mājās. Tomēr ne Togo Futbola federācija, ne Āfrikas Futbola savienība pagaidām šo informāciju nav apstiprinājusi.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr
football365.co.za
goal.com

Vai Togo ir jāatsakās no dalības ĀNK?

  • 69

  • 340

  • 48


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-09 15:06, pirms 14 gadiem
Soreiz tomēr LIDOS prom, nevis brauks.
Savā ziņā vaina jau jāuzņemas ar Togo federācijai, jo ja būtu paziņojusi par savu ierašanās veidu un laiku, tad viss varētu būt savādāk.
(Protams, ja tā arī ir, kā tiek pasniegts)

  +2 [+] [-]

, 2010-01-09 15:06, pirms 14 gadiem
Veseļojieties! Tos lo*us kuri šāva nodauzīt vajag!

  +7 [+] [-]

, 2010-01-09 15:08, pirms 14 gadiem
daļēji var teikt, ka paveicās, ka tik vieglu munīciju izmantoja pret bezspēcīgo futbola izlasi, ceru tiks uzlaboti drosības pasākumi!!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-01-09 15:10, pirms 14 gadiem
Chocolate rakstīja: Nu veselojaties!
Ceru ka vini piedalisies Afrikaas Naciju kausa.
Gribētu redzēt kā tu veseļotos pēc šautas brūces un trīs dienas vēlāk spēlētu futbolu itkā nekas nebūtu noticis. Pasākums jāatceļ un viss, pilnīgi saprotu un atbalstīšu jebkuru Togo komandas lēmumu.

     [+] [-]

, 2010-01-09 15:11, pirms 14 gadiem
Tiesam tie cilveki nedraudzejas ar galvu .... lohi .... man labak intrese kapec vini viniem uzbruka kada bija vinu motivacija sim uzbrukumam !?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 17:16, pirms 14 gadiem
turnīrs ir jāatceļ, punkts. Jā, es arī gaidīju to vismaz pēdējos trīs mēnešus, bet tas ir jādara..

  +2 [+] [-]

, 2010-01-09 17:18, pirms 14 gadiem
...es tā saprotu,ka angolā viss mainās tā dīvaini-tad viņš ir partizāns un cīnās pret valdību,tad viņš ir valdības ministrs utt.Pēc 10 gadiem tas ,kurš ar ložmetēju šāva,mierīgi var būt valdībā...

     [+] [-]

, 2010-01-09 17:33, pirms 14 gadiem
valgut rakstīja: ...es tā saprotu,ka angolā viss mainās tā dīvaini-tad viņš ir partizāns un cīnās pret valdību,tad viņš ir valdības ministrs utt.Pēc 10 gadiem tas ,kurš ar ložmetēju šāva,mierīgi var būt valdībā...
ta ir Afrika iespejams ir viss ... ta pat kaa Latvija