Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa finālturnīra dalībniece Islande pārbaudes spēlē Katarā zaudē Čehijai

Agris Suveizda

Pasaules kausa finālturnīra dalībniece Islande pārbaudes spēlē Katarā zaudē Čehijai
Foto: repre.fotbal.cz

Trīs uzvaru sērija pārtrūka Islandes futbola izlasei, kas šodien Kataras galvaspilsētā Dohā pārbaudes spēlē atzina Čehijas pārākumu (1:2). Čehijai tas bija trešais panākums pēc kārtas.

Pirmos vārtus Čehija guva 19. minūtē, izmantojot vienu no islandiešu firmas zīmēm – auta metienu. Dānijas kluba "Midtjylland" aizsargs Filips Novāks meta bumbu soda laukumā, un Prāgas "Slavia" pussargs Tomāšs Součeks pie tuvā staba apsteidza Kauri Aurdnasonu un ar kāju panāca 1:0. Arī otrajos vārtos 65. minūtē asistēja Novāks, kurš pēc centrējuma ar galvu atmeta bumbu Součeka kluba biedram Janam Sīkoram, kurš no soda laukuma vidus dubultoja pārsvaru (2:0).

Islande goda vārtus guva 77. minūtē, kad pēc Vācijas 2. Bundeslīgas kluba "Nurnberg" pussarga Rūrika Gislasona ar galvu precīzs bija Dānijas "Horsens" uzbrucējs Kjartans Finbogasons (1:2). Čehiem spēli sāka septiņi futbolisti no iepriekšējā mēneša atlases spēles Azerbaidžānā (2:1), kurā izšķīrās trešās vietas liktenis, bet islandiešiem no kvalifikācijas spēles pret Kosovu (2:0) palika vien četri spēlētāji. Tādi līderi kā Gilvi Sīgurdsons, Ārons Gunnarsons un Ragnars Sīgurdsons tika pietaupīti.

Jau pēc trim dienām Čehija turpat Dohā spēlēs pret 2022. gada Pasaules kausa saimnieci Kataru, bet vēl trīs dienas vēlāk pret Kataru cīnīsies islandieši. Aizvadītajā atlases ciklā Islande desmit spēlēs ieguva 22 punktus un uzvarēja savā grupā, apsteidzot Horvātiju (20), Ukrainu (17) un Turciju (15). Savukārt čehi ar 15 punktiem bija trešie, atpaliekot no Vācijas (30) un Ziemeļīrijas (19).