Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bosnija un Hercegovina: ''Cerējām iegūt Franciju - paveicās''

Bosnija un Hercegovina: ''Cerējām iegūt Franciju - paveicās''
Francijas izlases spēlētāji
Foto: AFP/Scanpix

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla ietvaros D grupā savā starpā tiksies Francijas, Rumānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Baltkrievijas, Albānijas un Luksemburgas izlase. Piedāvājam ielūkoties visu izlašu pārstāvju komentāros par aizvadīto izlozi.

Žerārs Uljē, Francijas izlases tehniskais direktors: "Nav tik viegli, kā izskatās. Rumānija ir sīksta komanda ar perspektīviem spēlētājiem. Bosnijas un Hercegovinas treneris Safets Sušičs manā paspārnē spēlēja "PSG" rindās. Toreiz mēs kopā izcīnījām titulu. Šeit redzamas nelielas likteņa pēdas... Ļoti labi pazīstu arī Baltkrievijas izlases treneri. Albānija un Luksemburga ir valstis, kuras mīl Franciju, bet nekad nav bijis viegli tās pārspēt. Kā zināms, pērn Luksemburga viesos pieveica Šveici. Zinām, ka arī ar Albāniju var būt sarežģīti mači. Ļoti respektēju visus pretiniekus un viņu laukumos mums noteikti neklāsies viegli. Grupa ir grūtāka nekā tā izskatās."

Razvans Lučesku, Rumānijas izlases treneris: "Negribēju spēlēt ar Franciju, tāpēc nevaru teikt, ka izloze mums ir veiksmīga. Spēlējām ar viņiem arī agrāk, lai gan rezultāti nemaz nebija slikti (2:2 un 1:1 šī gada PK kvalifikācijas ciklā – R.Z.). Abās spēlēs bija jūtama milzīga spriedze un spiediens. Šī, iespējams, varētu būt pati sarežģītākā grupa, jo vairākas komandas var sagādāt pārsteigumu. Bosnija un Hercegovina, kā arī Baltkrievija savā sniegumā ir spērušas platu soli uz priekšu. Vai es pametu Varšavu (izlozes norises vieta – R.Z.) priecīgs vai bēdīgs? Pametu to, domājot par šo grupu."

Safets Sušičs, Bosnijas un Hercegovinas izlases treneris: "Domāju, ka mums ir paveicies. Francija ir viena no komandām, kuru cerējām iegūt no 1. groza. Francija noteikti būs favorīte, ņemot vērā tās lieliskos spēlētājus. Domāju, ka ar Rumāniju cīnīsimies par 2. vietu, taču arī pārējās komandas nedrīkst nenovērtēt. Baltkrievija un Albānija ir spējīgas sagādāt pārsteigumu jebkuram. Pirms izlozes nevēlējos grupā iegūt Spāniju, Portugāli un Nīderlandi, taču no 1. groza tu nekādi nevari saņemt vieglu pretinieku. Domāju, ka man ir komanda, kura spēj piepildīt sapni un nodrošināt Bosnijai un Hercegovinai vietu finālturnīrā."

Bernds Stange, Baltkrievijas izlases treneris: "Mums ir paveicies, ka neesam vienā grupā ar Spāniju, Itāliju vai Angliju. Šīs trīs komandas pašreiz ir spēcīgākās Eiropā, taču arī Franciju nedrīkst nenovērtēt. Esmu priecīgs par baltkrievu faniem, kuri varēs pavērot darbībā tādus spēlētājus kā Franks Riberī, Tjerī Anrī un Samirs Nasri. Skatoties no otras puses, neesmu priecīgs, ka esam grupā ar Rumāniju, Albāniju un Luksemburgu. Ar šīm komandām spēlējām "Euro 2008" kvalifikācijas ciklā un mūsu faniem būtu labāk, ja viņi redzētu citas komandas. Bosnijai un Hercegovinai ir virkne labu spēlētāju, kuri spēlē lieliskos klubos. Edins Džeko un Zvjezdans Misimovičs ir tāda mēroga zvaigznes, kuras savā sastāvā vēlētos redzēt jebkurš klubs. Mūsu mērķis – finišēt vienā no pirmajām divām vietām."

Josips Kuže, Albānijas izlases treneris: "Grupa ir sarežģīta. Nevēlējos spēlēt pret Horvātiju, taču tagad saprotu, ka katra spēle būs grūta. Baltkrievija, kā arī Bosnija un Hercegovina ir komandas, no kurām mums jāuzmanās visvairāk, kamēr Francija un Rumānija ir favorītes. Būsim gatavi šim izaicinājumam."

Gajs Hellers, Luksemburgas izlases treneris: "Mēs vienmēr esam pastarīšu lomā. Mums, kā amatieriem, spēle pret Franciju dos milzu pieredzi, kuru nekad nevarēs aizmirst. Mums nav ko zaudēt. Katrā mačā darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, kā jau to darām vairākus gadus, un pieiesim katrai spēlei ar cieņu, nevis ar bailēm. Iespējams, citas komandas, spēlējot pret mums, nebūs pārāk motivētas, taču tad visādi var notikt."

Kvalifikācijas turnīrs sāksies šī gada 3. septembrī un noslēgsies 2011. gada 11. oktobrī. Deviņu grupu uzvarētājas un viena labākā 2. vietas ieguvēja automātiski garantēs vietu (pārējās astoņas otro vietu ieguvējās izspēlēs play-off, no kurām finālturnīrā iekļūs četras izlases) Eiropas čempionātā, kas 2012. gadā no 9. jūnija līdz 1. jūlijam norisināsies divās valstīs - Polijā un Ukrainā.

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kuras izlases, jūsuprāt, ieņems pirmās divas vietas grupā?

  • 14

  • 57

  • 2

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-08 23:07, pirms 14 gadiem
Rumānijai bez Mutu būs grūti!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-09 11:40, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: pret Franciju viegli nebūs- viņiem golus pat ar rokām iesistos skaita
Bija spēle ar roku, bet golu ar roku ne1 tur neiesita

     [+] [-]

, 2010-02-09 15:06, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Bija spēle ar roku, bet golu ar roku ne1 tur neiesita
Aj,tak nav jēgas klausīties visādos britos saķērušos mudakos.

Gols čist nebija ar roku Tīrākā spēle ar galvu Vnk visiem jumtiņš braukā,puse pat noteikti nezin,ka Gallas iesita,jo atcerās tikai Anrī

Bosnijai un Francijai jāpaņem grupa

     [+] [-]

, 2010-02-09 15:10, pirms 14 gadiem
Latvija:"Cerējām iegūt Angliju - nepaveicās''