Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lēvs: "Favorītes ir Vācija un Turcija"

Lēvs: "Favorītes ir Vācija un Turcija"
Ar šādām formām Vācijas izlase spēlēs šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā
Foto: DDP

Pēc Euro2012 kvalifikācijas turnīra izlozes Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs atzinis, ka komanda ielozēta "vācu grupā". Pretiniekos tikusi Turcija, kurai ir milzīga kopiena Vācijā, kaimiņienes Austrija un Beļģija, kā arī Azerbaidžāna un Kazahstāna, kuras vada vācu treneri Berti Fogts un Bernds Štorks. Par spīti nopietnajiem pretiniekiem, Lēvs ir pārliecināts, ka vācieši tiks uz Eiropas čempionātu.

"Esam ielozēti vācu grupā," nosmejas Joahims Lēvs. "Grupā ir vāciski runājošas valstis un ar vairākiem vācu treneriem. Protams, mēs un Turcija esam grupas favorītes, bet esmu pārliecināts, ka iekļūsim finālturnīrā. Tomēr jāatzīst, ka mūs negaida vieglas spēles pret Kazahstānu un Azerbaidžānu."

Pašlaik Turcijas izlase ir bez galvenā trenera - pēc nekvalificēšanās 2010.gada Pasaules kausa izcīņai pagājušā gada oktobrī tika atlaists Fatihs Terims. Baumo, ka starp kandidātiem ir Džovanni Trapatoni, kurš pašlaik ir Īrijas galvenais treneris, un Krievijas izlases treneris Gūss Hidinks. Tiesa, abi apgalvo, ka nav ieinteresēti šajā pozīcijā.

Pazīstamais futbola speciālists Diks Advokāts, kurš vada Beļģijas izlasi, atzinis, ka gatavs izaicinājumam ar kaimiņiem vāciešiem. "Šī ir ļoti smaga grupa, kurā favorītes lomā tomēr ir Vācija, bet spēles pret viņiem vienmēr ir aizraujošas. Taču varu garantēt, ka izdarīsim visu iespējamo, lai kvalificētos."

Advokātam pievienojas Austrijas treneris Dītmars Kostantini, kurš jau tagad zina, kādas grūtības viņa izlasi sagaida. "Esam jau iepriekš spēlējuši pret abām TOP komandām Vāciju un Turciju. Mēs varam viņus pakaitināt, kad viņiem ir veiksmīga diena, un pat uzvarēt, kad viņiem neveicas, mēs tak zinām vēsturi!"

Azerbaižānas galvenais treneris Berti Fogts ir iepriecināts par materiālo labumu, ko izlase gūs no spēlēm ar Vāciju. "Esam ļoti apmirināti. No spēlēm ar Vāciju saņemsim diezgan daudz naudas, kuru varēsim ieguldīm jaunu stadionu būvniecībā un jauniešu attīstības programmā. Tāpat varēsim daudz no saviem pretiniekiem mācīties, jo Vācijas spēles stils ļaus arī mums izpausties." Fogta vadībā Vācija pēdējo reizi, 1996.gadā uzvarēja Eiropas čempionātā.

Arī Kazahstānas izlases treneris Bernds Štorks apmierināts ar rezultātu. "Šī spēle starp Vāciju un Kazahstānu man ir īsts pagodinājums, tikpat patīkami ir tikties ar Azerbaidžānu un ar bijušo Vācijas treneri Berti Fogtu. Šoreiz tas būs mūsu abu duelis."

Tomēr var gadīties, ka Euro2012 kvalifikācijas turnīrā Lēvs vairs nebūs Vācijas treneris. Šā brīža līgums ar Vācijas Futbola federāciju ir spēkā līdz Pasaules kausa izcīņas DĀR turnīra beigām, bet nupat sarunas par kontrakta pagarināšanu apstājušās. Pagājušā gada decembrī amatpersonas paziņoja, ka panākta mutiska vienošanās, bet tagad federācijas prezidents Teo Cvancigers atklājis sarunu iesaldēšanas iemeslu. Izlases menedžeris Olivers Bīrhofs esot vēlējies labāk apmaksātu līgumu, kā arī pilnvaru palielināšanu, šajā gadījumā izlemt par trenera pieņemšanu vai tā atlaišanu. Protams, federācija tam nav piekritusi, un sākās nesaskaņas starp visām pusēm. Tomēr, ka apgalvo Cvancigers, Lēvs paliks kā galvenais trenera kandidāts pat neatkarīgi no tā, kā vācieši aizvadīs finālturnīru.

Kvalfikācijas turnīrs sāksies šī gada 3.septembrī un noslēgsies 2011.gada 11.oktobrī. Deviņu grupu uzvarētājas un viena labākā 2.vietas ieguvēja piedalīsies Eiropas čempionātā, kas 2012.gadā no 9.jūnija līdz 1.jūlijam norisināsies divās valstīs - Polijā un Ukrainā.

Vēsturiskie fakti

1) Ar Beļģiju vācieši tikušies bieži - 23 reizes, no kurām 18 reizes Vācijas svinējusi uzvaru, četras reizes bijis neizšķirts, bet tikai vienā reizē uzvarējusi Beļģija. Ievērojamākais mačs - 1980.gadā Eiropas čempionāta pusfinālā Vācija uzvarēja ar 2:1.

2) Azerbaidžāna divreiz tikusies ar Vāciju - 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kad vācieši abas reizes svinēja uzvaras (4:0 un 2:0).

3) Vācijas un Austrijas ceļi krustojušies 35 reizes - pēdējā no tām 2008.gada Eiropas čempionātā vācieši knapi izglābās no zaudējuma (1:0). Vienīgos vārtus guva izlases kapteinis Mihaels Ballaks.

4) Turcija - Vācija tikušās 18 reizes - dramatiskajā 2008.gada Eiropas čempionāta pusfinālā vācieši ar 3:2 pieveica pretiniekus. Kopējā bilance - 18 uzvaras, 3 neizšķirti un 3 zaudējumi.

Izmantotie resursi:

AFP
bundesliga.de
dfb.de
dw-world.de
espn.com
oe24.at
hurriyetdailynews.com

Vai Vācija uzvarēs grupā?

  • 86

  • 6

  • 5


  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 00:29, pirms 14 gadiem
Beļģija un Austrija arī ir ļoti spēcīgas, tāpēc grūti šeit teikt kuri ir favorīti. Nu labi, favorīti ir vācieši, bet Beļģija, Turcija un Austrija ir apmēram vienāda līmeņa komandas.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-08 02:15, pirms 14 gadiem
MūjābelFC rakstīja: Beļģija un Austrija arī ir ļoti spēcīgas, tāpēc grūti šeit teikt kuri ir favorīti. Nu labi, favorīti ir vācieši, bet Beļģija, Turcija un Austrija ir apmēram vienāda līmeņa komandas.
nepiekritu, Vacieshi ir favoriiti bet Turcija ir labaka limena komanda neka Blegija un Austrija...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 08:52, pirms 14 gadiem
3) Vācijas un Austrijas ceļi krustojušies 35 reizes - pēdējā no tām 2008.gada Eiropas čempionātā vācieši knapi izglābās no zaudējuma (1:0). Vienīgos vārtus guva izlases kapteinis Mihaels Ballaks.
Interesanti, kā uzvarot ar 1:0, var teikt, ka Vācija izglābās no zaudējuma?
Vācieši būs favorīti, tas viennozīmīgi. Domāju, šī būs kvalifikācija, kur uzspīdēs jaunie talanti (Millers, Badštubers, Kross, Ozils, Marins, utt).

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 16:47, pirms 14 gadiem
Protams, ka Vācija tiks ārā no grupas pirmā )))
Vācija ir viena no favorītēm uz zeltu!!!
Varbūt citur ir lielākas zvaigznes, bet vai tad Vācijai tādu trūkst? - Nē, viņi spēlē kā komanda katru reizi mazliet pietrūcis, lai tiktu pie zelta.
Ņemot vērā, ka Vācijas U-21 ( ja nemaldos ) vinnēja EČ, tad, manuprāt, Vācijas izlasi nevar nenovērtēt ne tagad, ne arī nākotnē.