Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anglijas futbolistes čempioņu duelī pēcspēles sitienu sērijā uzvar Brazīliju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Anglijas futbolistes čempioņu duelī pēcspēles sitienu sērijā uzvar Brazīliju
Anglijas futbolistes. Foto: AP/Scanpix

LETA. Anglijas sieviešu futbola izlase ceturtdien Eiropas un Dienvidamerikas futbola čempioņu duelī jeb "Finalissima" mačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja Brazīliju.

Vemblija stadionā notikušajā mačā pēc pamatlaika rezultāts bija 1:1 (1:0), bet pēcspēles sitienos pārākas ar 4:2 bija futbola dzimtenes pārstāves.

Pirmie vārti tika gūti mača 23.minūtē, kad pēc Lūcijas Bronzes piespēles precīzu sitienu no apmēram desmit metriem izpildīja Ella Anna Tūne. Nedaudz vēlāk bumbu brazīliešu vārtos ieraidīja arī Lorēna Džeimsa, taču aizmugures situācijas dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts.

Anglietes jau tuvojās uzvarai pamatlaikā, taču otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē vārtsardze Mērija Ērpsa pēc sitiena izlaida bumbu no rokām, Alvisai Andresai to triecot vārtos - 1:1.

90 minūtēm noslēdzoties neizšķirti, mača uzvarētāja tika noskaidrota 11 metru sitienu sērijā. Tajā pēc pirmajiem sitieniem bija 1:1, bet nākamajos Tūnes un Tamiresas raidījumu atvairīja Lele un Ērpsa. Trešajā piegājienā Reičela Deilija bija precīza, turpretī Rafaēle Souza trāpīja pa vārtu pārliktni. Turpinājumā abu izlašu futbolistes apmainījās precīziem sitieniem, bet piektajā piegājienā Hlojas Kellijas nekļūdīgais raidījums atnesa anglietēm uzvaru.

Maču klātienē noraudzījās 83 132 skatītāju.

Šis bija vēsturē pirmais "Finalissima" mačs sieviešu izlasēm, bet Eiropas un Dienvidamerikas vīriešu izlašu turnīru čempiones ir aizvadījušas trīs šādas spēles.

Izmantotie resursi:
LETA