Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Anelkā: "Domeneks man izraisīja riebumu pret futbolu"

Agris Suveizda

Anelkā: "Domeneks man izraisīja riebumu pret futbolu"
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix

Londonas "Chelsea" uzbrucējs Nikolā Anelkā intervijā franču laikrakstam France Soire no sava skatu punkta stāstīja par notikumiem izlasē Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā, atklājot, ka presē ir izplatīti meli un izpušķojumi par patiesajiem notikumiem.

Intervijā laikrakstam France Soir Nikolā Anelkā atklāja savu viedokli par notikumiem Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā. Anelkā atzina, ka Domeneks pieļāvis rupju kļūdu, neļaujot viņam spēlēt viņa iemīļotajā pozīcijā – smailes uzbrucēja lomā Anelkā nav juties komfortabli, jo viņš pārāk reti saņēma bumbu. Tāpat Anelkā skarbi kritizēja lielāko Francijas sporta laikrakstu L'Equipe, kas pēc spēles ar Meksiku uz žurnāla vāka citēja Anelkā it kā Domenekam adresētos vārdus. Anelkā ne mirkli nav noliedzis, ka starp viņu un Domeneku bijusi asa vārdu pārmaiņa, tomēr viņš atklāj, ka presē publicētais citāts ir salti meli. Anelkā savu taisnību centīsies pierādīt tiesā.

"Visvairāk nožēloju to, ka nevarēju mainīt savu pozīciju laukumā. Ja treneris vēlējās soda laukuma spēlētāju, es nebiju īstais, kuru izvēlēties. Viņš pieļāva rupju kļūdu. Gatavošanās laikā mans sniegums bija viduvējs, ja ne katastrofāls. Pasaules kausa izcīņā tas nebiju es. Finālturnīrā biju absolūti nekam nederīgs. Domenekam izdevās man uzdzīt riebumu pret futbolu pirmajā reizē, kad spēlēju Pasaules kausa izcīņā," stāsta Nikolā Anelkā. "Ja Lorāns Blāns Dienvidāfrikā būtu Les Blues treneris, mēs šobrīd šeit neatrastos. Izlēmu pamest izlasi pēc pārbaudes spēles pret Tunisiju (1:1, 30.maijā). Man spēlēšana jau uzdzina riebumu. Tomēr trīs spēlētāji lūdza palikt komandā. Beigu beigās es paliku. Bet nevajadzēja…"

"Man nāksies apbēdināt cilvēkus, jo nekas īpašs nenotika [puslaika pārtraukumā spēlē pret Meksiku]. Mēs atgriezāmies ģērbtuvēs, un spēlētāji runājās aptuveni piecas minūtes. Tad atnāca treneris un man teica: "Nolādēts, Niko, es tev teicu, lai tu beidz atkāpties laukuma dziļumā un lai tu paliec priekšā." Es viņam atbildēju, ka, ja palikšu priekšā, netikšu pie bumbas un teicu: "Beidz man teikt, lai palieku priekšā. Es to nedarīšu." Tad zaudēju galvu un pat neklausījos, ko viņš saka. Pēc tam Domeneks teica vienam no asistentiem, lai liek sagatavoties [Andrē Pjēram] Žinjakam. Es teicu, ka nav problēmu, lai pats tiek galā ar savu komandu, un tad savā stūrī pie sevis nomurmināju vārdus, kuriem vajadzēja palikt ģērbtuvē. Pēc tam Evrā un Riberī man sacīja, lai es nomierinos un lai velku atpakaļ savu kreklu. Tomēr treneris viņos neieklausījās un veica maiņu," Anelkā atklāja savu versiju par notikušo incidentu, apgalvojot, ka viss nav bijis tik traki, kā presē attēlots.

"Ko es domāju par virsrakstu "L'Equipe"? Tā bija ne tikai apmelošana, bet arī slepkavība. Publicējot šādu virsrakstu, laikraksts, pirmkārt, sagrāva Francijas izlases izredzes un, otrkārt, centās ievainot mani. Šis virsraksts sagrāva komandu. Tas izraisīja karu starp treneri un spēlētājiem, kā arī starp spēlētājiem un federāciju. Tas ir šokējoši. Laikraksts un tā sauktie žurnālisti raksta jebko un dara to skarbi, lai pārdotu vairāk avīžu. Viņi ir atbildīgi par visu, kas notika, jo tas viss notika pēc laikraksta publicēšanas. Tas ir nepieņemami, bet sliktākā daļa ir tā, ka tas viss bija meli. Lai pārdotu vairāk avīžu, viņi ir gatavi sagraut un sašķelt nāciju. Ja spēlētāji tiek sodīti, lielāko sodu būtu jāsaņem laikrakstam," skarbs bija Anelkā. "Vēlos, lai Domeneks Francijai un visai pasaulei atzīst, ka tie nebija mani vārdi. Vēlos, lai viņš to godīgi pasaka un atkārto arī savai mātei."

"Godīgi sakot, man vienalga, kurš bija nodevējs. Tas varētu būt ikviens. Taču "L'Equipe" apgalvo, ka izmantos lieciniekus [lai pierādītu savu taisnību]. Nevaru sagaidīt, kad uzzināšu viņa identitāti, kurš vienlaikus ir komandas nodevējs, kurš presē sniedza nepatiesu informāciju un kurš stāv aiz manas atskaitīšanas un visa skandāla," Anelkā turpināja. "Kad [Francijas] prezidents sacīja, ka, ja spēlētājs trenerim ir teicis tādus vārdus, viņš ir pelnījis tikt izslēgts, es teicu, ka tā ir absolūta taisnība. Taču nejutos norūpējies, jo tie vārdi nenāca no manas mutes."

"Nebiju pārsteigts par cilvēku reakciju. Esmu lasījis un dzirdējis rasistiskas piezīmes par mums, par Francijas izlases spēlētājiem. Francija ir jaukta valsts, un tas ir jāpieņem, lai arī kas notiktu. Kamēr nepaveic ko labu, viņš nav francūzis. Kad kaut kas noiet greizi, viņš uzreiz ir melnais imigrants, arābs, sabiedrības padibene u.t.t. Taču, kad Lemetrs kļūst par čempionu, neviens nejautā, no kurienes viņš nāk vai kāda ir viņa reliģija. Tad mēs sakām, ka viņš ir francūzis," Anelkā izteica savas domas arī par minoritāšu un imigrantu jautājumu.

Nikolā Anelkā šovasar vēl uz sezonu pagarināja līgumu ar Londonas "Chelsea", pagarinot saistības līdz 2012.gadam. Francijas izlasē 31 gadu vecais uzbrucējs aizvadījis 69 spēles un guvis 14 vārtus. Plašāku interviju ar Anelkā varat lasīt ŠEIT.

Izmantotie resursi:
France Soir | Actualités, scoops, débats -...
France Football : actualité sportive du...