Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spānija pamodina ukraiņus no sapņa par Eiropas U-21 čempionāta finālu

Emils Ozerinskis

Spānija pamodina ukraiņus no sapņa par Eiropas U-21 čempionāta finālu
Oihans Sansets. Foto: Imago/Scanpix

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē Eiropas U-21 čempionāta pusfinālā ceļš uz zeltu aprāvās Ukrainas izlasei un "Valmieras" balsta pussargam Ivanam Želizko. Pēc agras izvirzīšanās vadībā, ukraiņi ielaida piecus bezatbildes vārtus un ar 1:5 piekāpās Spānijas futbolistiem, kuri finālā tiksies ar angļiem.

Ukrainas U-21 izlase lieliski uzsāka spēli pret Spānijas komandu, jau 13. spēles minūtē paverot durvis uz Eiropas čempionāta finālu. Caur kreiso flangu strauju reidu veica Mihailo Mudriks, kurš ielauzās pretinieku soda laukumā un izvazāja spāņu aizsardzību. "Chelsea" spārns veica piespēli soda laukuma vidū, kur pēc neliela rikošeta bumba nonāca pie Ukrainas kapteiņa Artjoms Bondarenko. Kapteinis trieca bumbu vārtos, panākot rezultātu 1:0.

Izrādījās, ka Spānija tomēr bija ielikusi savu krampīti fināla durvīs, nepilnu piecu minūšu laikā atspēlējot vārtus. Slalomu ukraiņu soda laukumā no labās malas veica "Braga" uzbrucējs Abels Ruiss, noguldot aizsargu, aizlaužoties garām vārtsargam un raidot bumbu gar cita aizsarga papēdi, bumbai pēc neliela rikošeta lidojot pāri vārtu līnijai. Rezultāts - 1:1.

Pirmā puslaika vidū rezultāts nomainījās par labu Spānijai, kura devās uzbrukumā ar lieliem spēkiem. Bilbao "Athletics" pussargs Oihans Sansets veica spēcīgu spērienu no 18 metriem, kuru Anatolijs Trubins nespēja apturēt pēc neliela rikošeta, kas viltīgi ievirzīja bumbu Ukrainas izlases vārtos, iededzot rēķinu 2:1 par labu Ibērijas pussalas komandai.

40. minūtē Mudriks līdzīgi kā pie pirmajiem spēles vārtiem izveidoja epizodi, šoreiz adresējot piespēli pa gaisu Danilo Sikanam. Tomēr spāņu vārtsargs Arnau Tenass spēja noreaģēt, noturot Spānijas komandu vadībā.

Otrais puslaiks sagandēja ukraiņu cerības uz fināla sasniegšanu. Pēc pārtvertas piespēles ukraiņu kapteinis Bondarenko neveiksmīgi adresēja bumbu savam kolēģim, nogādājot spēles apaļo priekšmetu tieši pa sitienam Antonio Blanko, kurš spēcīgi bumbu trieca vārtu apakšējā stūrī, panākot spāņiem labvēlīgo 3:1.

"Valmieras" balsta pussargs Ivans Želizko devās laukumā spēles 61. minūtē, aizstājot Volodimiru Bražko. Vidzemes komandas futbolistam esot laukumā, ukraiņi nonāca iedzinējos ar tīrs vārtu starpību, kad ļoti precīzu iegriesto bumbu vārtu apakšējā stūrī raidīja Aimars Orozs. Savukārt ar netveramu tālsitienu Spānijas pārsvaru līdz 5:1 palielināja Serhio Gomess. Tādējādi Ukrainas cerībām uz fināla sasniegšanu tika pielikts punkts un Želizko var doties atpakaļ uz Valmieru, lai nāktu talkā Latvijas čempionvienībai gaidāmajā Čempionu līgas debijā Ļubļanā pret Slovēnijas čempioni "Olimpija".

Dienas pirmajā pusfināla cīņā futbola dzimtenes Anglijas spēlētāji nodominēja spēlē pret Izraēlu. Jau pirmo 20 minūšu laikā angļi tika pie 11 metru soda sitiena, ko nerealizēja "Nottingham Forest" pussargs Morgans Gibss-Vaits, tomēr trīs minūtes pirms puslaika izskaņas Gibss-Vaits reabilitējās par savu iepriekšējo neveiksmi, ieskrienot soda laukumā un ar spēcīgu galvas sitienu pabeidzot angļu uzbrukumu, kas ļāva puslaika atpūtā britiem doties ar 1:0.

Spēles otrajā cēlienā "Manchester City" centra pussargs Kols Palmers palielināja angļu vadību līdz divu vārtu pārsvaram. Punktu pusfināla pirmās cīņas izsaukuma zīmei pielika uz maiņu iznākušais uzbrucējs Kamerons Arčers, kurš pēc saspēles ar Palmeru ievrizīja bumbu Izraēlas vārtos, tiekot pie saviem otrajiem turnīra vārtiem. Fiksējot beigu rezultātu 3:0, Anglijas U-21 izlase pirmo reizi kopš 2009. gada aizcīnījās līdz Eiropas čempionāta finālspēlei.

Eiropas U-21 čempionāta pusfināli

SpēleRez.Vārtu guvēji
Izraēla - Anglija0:3 (0:1)Gibss-Vaits 42' Palmers 63' Arčers 90'
Spānija - Ukraina5:1 (2:1)Ruiss 17' Sansets 24' Blanko 54' Orozs 68' Gomess 78' - Bondarenko 13'

Eiropas U-21 čempionāta finālspēle Gruzijas pilsētā Batumi norisināsies 8. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/under21

  -4 [+] [-]

, 2023-07-06 00:12, pirms 10 mēnešiem
Mani šodien ļoti atspārdija pie origo, klepoju tagad asinis

     [+] [-]

, 2023-07-06 02:04, pirms 10 mēnešiem
Nemazgājos rakstīja: Mani šodien ļoti atspārdija pie origo, klepoju tagad asinis
Ta jau biji pelnījis

     [+] [-]

, 2023-07-06 09:06, pirms 10 mēnešiem
Spāņu simulēšana pie mazāka kontakta spēli man padarīja grūti skatāmu, bet nu cik viņi tehniski, taktiski un precīzi tas gan priecē. Diez kāds būtu rezultāts ja viņi spēlētu ar piem. ar RFS

  -2 [+] [-]

, 2023-07-06 10:57, pirms 10 mēnešiem
super, prieks par Spāņiem

     [+] [-]

, 2023-07-06 11:17, pirms 10 mēnešiem
Riebjās spāņi ar savu lielvalsts lecīgumu un vienkārši plānprātīgo simulēšanu, ceru, ka britiem izdosies viņu tiki-taki, pārvērst par šmoki-šmoki..

  +2 [+] [-]

, 2023-07-06 12:26, pirms 10 mēnešiem
Visu cieņu Spānijas futbolam, bet piekrītu iepriekšējiem komentētājiem, ka tas simulēšanas līmenis spāņiem ir pat pretīgi augsts, to tiešām laikam ieaudzina, jo piemēram skatīties kā vāļājas spānis pa zemi, kad ukrainis pat neuzlēca virsū uz pēdas, bija pretīgi. Tiesāšanai pret šādām situācijām jābūt stingrai un stabili ar dzelteno plāksteri.

     [+] [-]

, 2023-07-07 00:54, pirms 10 mēnešiem
Tiesneši bija labvēlīgi Spānijai. Vairākus pelnītus foulus viņiem neideva.