Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Beļģi nespēj pieveikt Grieķiju, Šveice iesit septiņus vārtus, Īrija atspēlējas Andorā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Beļģi nespēj pieveikt Grieķiju, Šveice iesit septiņus vārtus, Īrija atspēlējas Andorā
Grieķijas izlases vārtu guvējs Jorjoss Cavellass. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Viena no gaidāmā "Euro 2020" finālturnīra galvenajām favorītēm Beļģija šovakar pārbaudes spēlē nespēja noturēt minimālu pārsvaru pret otrajā Eiropas čempionāta finālturnīrā pēc kārtas neiekļuvušo Grieķiju - 1:1.

Jāmin, ka beļģi cīnījās bez tādiem pasaules klases futbolistiem kā Kevina De Breines un Tibo Kurtuā. Spēles sākumā iespējas izcelties bija abām komandām, taču rezultāts, pateicoties veiksmīgam vārtsargu sniegumam, saglabājās 0:0. 20. minūtē gan Beļģija panāca 1:0 savā labā, Janīkam Karasko soda laukumā atrodot Torganu Azāru, kurš bija precīzs. Pēcāk vienā no epizodēm Azāra raidītā bumba atdūrās pret vārtu stabu.

Pēc pārtraukuma iniciatīvu pat pārņēma grieķi, 66. minūtē atgūstot līdzsvaru - 1:1. Kirjakosa Papadopulusa raidītā bumba atsitās pret Simona Miņolē sargātā cietokšņa stabu, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija cits grieķu futbolists Jorjoss Cavellass.

Beļģijas izlasei paredzēta vēl viena pārbaudes spēle - 6. jūnijā beļģi uzņems citu pasaules meistarsacīkšu medaļnieci Horvātiju.

Savu sesto panākumu starptautiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnījusi Šveice, kas mājās savā pēdējā pārbaudē pirms finālturnīra ar 7:0 sagrāva kaimiņvalsti Lihtenšteinu. Sešus no septiņiem vārtiem šveicieši iesita otrajā puslaikā. "Hat-trick" nopelnīja horvātu izcelsmes futbolists Mario Gavranovičs, divi vārti Kristiana Fasnahta rēķinā, savukārt vienreiz mājinieku labā izcēlās Edimilsons Fernandišs, bet vienreiz Lihtenšteina bumbu ieraidīja savā cietoksnī, to paveicot Noā Frikam.

Šveicieši laukumā parādīja ļoti pārliecinošu sniegumu, izdarot 34 sitienus (13 no tiem bija vārtu rāmī) un kontrolējot bumbu 74% no spēles laika.

Pēc Marka Valesa vārtu guvuma 52. minūtē Andorā iedzinējos pret vietējo izlasi nokļuva Īrijas futbolisti. Tomēr turpinājumā īrus no apkaunojuma izglāba Totenhemas "Hotspur" piederošā 19 gadus vecā uzbrucēja Troja Parota divi vārti, kā arī pa vienam Džeisona Naita un Derila Horgana precīzam sitienam - 4:1. Īrijas valstsvienība pārtrauca 12 neuzvarēto spēļu sēriju, kas sniedzās no 2019. gada 14. novembra.

Citā spēlē Turcija tikai 58. minūtē uzlauza Moldovas cietoksni, gūstot panākumu ar 2:0. Pa vārtiem Francijas "Ligue 1" meistarsacīkšu uzvarētājas "Lille" snaiperim Burakam Jilmazam un Čengizam Underam. Savukārt Oleksandra Zubkova desmitajā minūtē gūtie vārti ļāva Ukrainai izcīnīt pelnītu uzvaru ar 1:0 pār Ziemeļīriju.

Izlašu pārbaudes spēles 3. jūnijā

KomandasRezultāts
Andora - Īrija1:4
Šveice - Lihtenšteina7:0
Turcija - Moldova2:0
Ukraina - Ziemeļīrija1:0
Beļģija - Grieķija1:1
Alžīrija - Mauritānija4:1