Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA: "Brazīlija bremzē ar 2014. gada PK organizēšanu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

FIFA: "Brazīlija bremzē ar 2014. gada PK organizēšanu"
Džeroms Valke (no kreisās)
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) kritiski izteikusies par Brazīlijas līdz šim paveikto 2014. gada Pasaules kausa (PK) finālturnīra organizēšanā.

Paredzams, ka turnīrs pēc četriem gadiem notiks 12 Brazīlijas pilsētās. Šī mēneša sākumā FIFA saņēma ziņojumu no Brazīlijas par stadionu būvniecības/renovācijas virzību, un ziņas no Dienvidamerikas neesot saņemtas tādas kā FIFA vēlētos, pirmdien apstiprināja organizācijas ģenerālsekretārs Džeroms Valke.

''Situācija ir bēdīga. Esam šokā par to, ka daudzu stadionu atjaunošana pat vēl nav sākusies. Un runa nav tikai par ''Marumbi'' vai ''Maracana'' stadioniem. Šobrīd pirmie termiņi jau ir nokavēti, tāpēc tiks izveidoti jauni, kas, protams, nav labākais variants. Pašreiz nestrebsim karstu un lēmums par kādas pilsētas diskvalificēšanu tiks atlikts. Brazīlija pierāda to, ka organizēt PK turnīru nav viegli,'' teica Valke, kurš piebilda, ka, ja notiks tā kā tiek ziņots, un stadionam Braziljā tiks samazināts vietu skaits, kas būs mazāks par 30 000, turnīra atklāšanas spēle tajā nekādā gadījumā nevarēs notikt.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-03 22:53, pirms 14 gadiem
Jā, grūti patiešām iedomāties, kā Brazīlija divu gadu laikā(2014PK un 2016OS) spēs kvalitatīvi noorganizēt abus grandiozākos sporta notikumus pasaulē.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-03 23:17, pirms 14 gadiem
Rodolfo rakstīja: Jā, grūti patiešām iedomāties, kā Brazīlija divu gadu laikā(2014PK un 2016OS) spēs kvalitatīvi noorganizēt abus grandiozākos sporta notikumus pasaulē.
Attīstības valsts kā nekā, birokrātija sit augstu vilni, visi grib naudiņu par to, lai savējais rekonstruē stadionu, un tad staigāšana pa vienu gaiteni, pa otru, vārdu sakot apmēram tas pats kas te, tikai ar vēl lielāku haosu.