Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Francijas un Jamaikas futbolistes nodrošina vietas PK astotdaļfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Francijas un Jamaikas futbolistes nodrošina vietas PK astotdaļfinālā
Francijas futbolistes. Foto: AP/Scanpix

LETA. Francijas un Jamaikas sieviešu futbola izlases trešdien nodrošināja vietas šī gada Pasaules kausa finālturnīra astotdaļfinālā.

No F apakšgrupas komandām pirms trešās spēles uz vietu astotdaļfinālā pretendēja Francija, Brazīlija un Jamaika. Tiešās konkurentes par vietu astotdaļfinālā Jamaika un Brazīlija spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), kamēr Francija ar rezultātu 6:3 (4:1) pārspēja Panamu.

Apakšgrupā ar septiņiem punktiem trīs spēlēs pirmā bija Francija, piecus punktus iekrāja Jamaika, četrus - Brazīlija, bet Panama palika tukšā.

Brazīlietēm bija izteikts pārsvars, taču viņām neizdevās pārspēt teicami spēlējušo Jamaikas vārtsardzi Rebeku Spenseri, kura savu izlasi no zaudētiem vārtiem glāba arī mača pēdējās minūtēs.

Paralēli notikušajā mačā jau spēles otrajā minūtē pārsteidzoši panamietes vadībā izvirzīja Marta Koksa, kura, izpildot soda sitienu, iegrieza bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī.

Tomēr puslaika turpinājumā francūzietes guva četrus bezatbildes vārtus. Vispirms 21.minūtē pēc Maeles Lakrāras sitiena ar galvu bumbu savā "cietoksnī" ievirzīja Deisire Salazara, pēc tam meistarīgi vārtu priekšā nospēlēja Kadidiatu Diaņi, kura turpinājumā realizēja arī 11 metru soda sitienu, bet pirms došanās pārtraukumā bumba pēc Leas Legarrekas centrējuma ceturto reizi nonāca Panamas vārtos.

Otrā puslaika sākumā pēc spēles ar roku soda laukumā uz Panamas vārtiem tika nozīmēta "pendele", kuru Diaņi realizēja, panākdama 5:1. Diaņi ir pirmā Francijas futboliste, kura Pasaules kausa finālturnīrā vienā mačā guvusi trīs vārtus.

Vēlāk 11 metru soda sitiens tika nozīmēts arī uz Francijas vārtiem, 64.minūtē Jomirai Pinzonai nedaudz samazinot pretinieču pārsvaru. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām panamiete Lineta Sedeno pēc soda sitiena bija pirmā pie atlēkušās bumbas un ieraidīja to tīklā, bet kompensācijas laika beigās 6:3 francūzietēm panāca Viktorija Beho.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20.jūlija līdz 20.augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

Izmantotie resursi:
LETA