Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Austrālijas Futbola federācija apsūdzēta FIFA uzpirkšanā

Austrālijas Futbola federācija apsūdzēta FIFA uzpirkšanā
Austrālijas Futbola federācijas prezidents Franks Lovijs pasniedz FIFA prezidentam Zepam Blateram pieteikumu PK rīkošanai
Foto: AFP/Scanpix

FIFA apstiprinājusi, ka uzsākusi izmeklēšanu, kas saistīta ar Austrālijas Futbola federāciju (FFA), kura tiek apsūdzēta par FIFA uzpirkšanu ar mērķi iegūt tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa izcīņu.

Austrālijas Futbola federācija (FFA) tiek apsūdzēta kukuļdošanā. Proti, kļuvis zināms, ka federācija izsniegusi 11,37 miljonus ASV dolāru dāvanu iegādei FIFA izpildkomitejas pārstāvjiem, kuriem jāpieņem lēmums par 2022. gada Pasaules kausa izcīņas norises vietu. Austrālijas laikrakstam "Fairfax" izdevies uziet kādu FFA dokumentu, kurā izpildkomitejas locekļiem paredzētajām dāvanām ir atvēlēta speciāla izdevumu aile, kurā izmaksas sastāda aptuveni ceturto daļu no visas pieteikuma kampaņas budžeta.

Proti, izpildkomitejas pārstāvju sievām tika uzdāvinātas pērļu kaklarotas, bet vīriem esot piedāvāts bezmaksas ceļojums uz Austrāliju, kā arī solīdas prēmijas. Tāpat tiek lēsts, ka pagājušajā gadā dažiem FIFA izpildkomitejas locekļiem, ieskaitot FIFA viceprezidentu Džeku Vorneru, FFA esot apmaksājusi braucienu uz Kipru.

"FIFA apstiprina, ka pašreiz tiek veikta šīs lietas izmeklēšana, taču mēs uzskatām, ka pašreiz nav nepieciešamība pilnībā atklāt visus sīkumus vai arī šajā sakarā sniegt kādus komentārus. Mēs varam tikai paziņot, ka izmeklēšanas darbības tiek veiktas attiecībā uz visām augstākajām amatpersonām, kas jebkādā veidā saistītas ar Austrālijas kandidatūras pieteikšanu 2022. gada PK izcīņas rīkošanai. Īpaši tas skar Rafaelu Salgero, kuram tika uzticēts inspicēt kandidātvalsts infrastruktūru," paziņoja kāds FIFA pārstāvis.

Arī Austrālijas Sporta ministre Keita Elisa esot apsolījusi veikt sīku šīs situācijas izmeklēšanu. Jāatzīmē, ka bez Austrālijas uz 2022. gada PK izcīņas rīkošanu pretendē arī Krievija, Anglija, ASV, Beļģija un Nīderlande, Spānija ar Portugāli, kā arī Dienvidkoreja un Katara. Galīgo lēmumu par turnīra rīkotājvalsti FIFA izpildkomiteja plāno paziņot šī gada decembrī.

Izmantotie resursi:
guardian.co.uk

  -2 [+] [-]

, 2010-07-02 14:38, pirms 14 gadiem
ak dievs uz papiira jau pasaule vairs nepastāvēšot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-02 15:33, pirms 14 gadiem
pilniigi normaala situaacija...galvenais zinaat kam un cik maksaat...laikam kjengurzemes paarstaavji gribeejushi samaksaat kaadam godiigam loceklim vai arii tieshi otraadi kaadam atteicaas maksaat

  -2 [+] [-]

, 2010-07-02 15:48, pirms 14 gadiem
tak nu nezinu vai austraalija vajag kko rikot, pati komanda nau nekaada uber stipraa.
tad jau labaaka ASV tur vismaz skatitaaju bus daudz un pati komanda ir diezgan stipra un varetu tikt taalu vai ari Anglijaaa rikot PK

     [+] [-]

, 2010-07-02 16:19, pirms 14 gadiem
Laikam par maz maksāja, es nešaubos, ka šādas "dāvanas" ir visai bieža parādība šādos konkursos. Iespējams, ka Austrālija mēģināja to darīt pārāk atklāti.

  +1 [+] [-]

, 2010-07-02 18:16, pirms 14 gadiem
maarels9 rakstīja: pilniigi normaala situaacija...
pierasta lieta, ne normaala..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja