Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Blaters sašutis par simulāciju futbolā, piedāvā risinājumu

Rolands Eliņš

Blaters sašutis par simulāciju futbolā, piedāvā risinājumu
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters paudis savu sašutumu par milzīgo simulāciju skaitu futbolā un piedāvājis iespēju risināt šo problēmu, neļaujot spēlētājiem uzreiz pēc „traumas” gūšanas atgriezties laukumā.

„Šāda veida lietas (simulācijas) citos sporta veidos tiek uztvertas ar nicinājumu, ” rakstījis Zeps Blaters „FIFA Weekly” iknedēļas izdevumā, kurš FIFA mājaslapā tiks publicēts rītdien, ”taču futbolā tā ir kļuvusi par normālu un vispārīgi pieņemtu spēles sastāvdaļu. Lai arī simulēšana ir ļoti negodīga, un video atkārtojumos izskatās vienkārši šausmīgi, daži cilvēki uzskata to par gudru rīcību vai, sliktākajā gadījumā, par nekaitīgu pārkāpumu.”

„Jūtos dziļi aizkaitināts par šo situāciju, it īpaši, kad redzu, ka pa pusei miris spēlētājs atgriežas pie dzīvības brīdī, kad viņš ir nonests no laukuma. Acīmredzot laukuma malas līnijai ir dziednieciskas spējas, kuras izskaidrot nespēj pat labākie medicīnas speciālisti,” savu viedokli pauž Blaters.

„Tagad bumba ir tiesnešu laukuma pusē. Norādījumi ir skaidri, proti, pretinieku komandai nav pienākuma izraidīt bumbu ārpus laukuma, ja kāds spēlētājs guļ uz laukuma. Savukārt tiesnesim nepieciešams iejaukties tikai tādā gadījumā, ja viņš domā, ka futbolists guvis nopietnu savainojumu. Bet, ja „sasistais” futbolists vēlas atgriezties spēlē uzreiz pēc laukuma atstāšanas, tad tiesnesis liks viņam pagaidīt līdz brīdim, kad pretinieku skaitliskais vairākums būs devis efektu.”

„Vienkāršāk runājot, tas nozīmē noraidījumu uz laiku, un tas varētu likt futbolistiem-aktieriem nedaudz pārdomāt savu taktiku,” vēstījis Zeps Blaters. Savukārt savu sakāmo viņš noslēdz ar teikumu: „Šīs krāpšanās izravēšana no mūsu sporta veida ir nepieciešama, lai saglabātu cieņu līdzjutēju un pretinieku acīs.”

Izmantotie resursi:
Soccer-Blatter angered by...

  +6 [+] [-]

, 2014-01-03 00:04, pirms 11 gadiem
Es novēlu atrast kaut kādu risinājumu un padarīt futbolu baudāmāku

 +13 [+] [-]

, 2014-01-03 00:06, pirms 11 gadiem
Es iesaku diskvalificēt visus klubus, kas atrodas uz dienvidiem no Šveices

  +3 [+] [-]

, 2014-01-03 00:11, pirms 11 gadiem
Krištianu histēriskā raud lasot šito paziņojumu.

     [+] [-]

, 2014-01-03 00:12, pirms 11 gadiem
Histēriski (labojums)

  +8 [+] [-]

, 2014-01-03 00:14, pirms 11 gadiem
Dažus, tiešām vajadzētu nopērt par simulāciju!

  -4 [+] [-]

, 2014-01-03 00:16, pirms 11 gadiem
Bet tad cietīs godīgie spēlētāji, ne jau vienmēr ir simulācijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-01-03 00:31, pirms 11 gadiem
Man jau liekas ka neviens ar to negrib cīnīties Jo izskaust to varētu ļoti ātri un vienkārši, nodibinot katrā līgā speciālu komisiju kas video atkārtojumos izvērtētu katru konkrēto situāciju un atkarībā no situācijas piespriestu spēlētājiem diskābeļus, bez algas

  +6 [+] [-]

, 2014-01-03 00:38, pirms 11 gadiem
Acīmredzot laukuma malas līnijai ir dziednieciskas spējas, kuras izskaidrot nespēj pat labākie medicīnas speciālisti,”

Izcili sacīts!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 00:45, pirms 11 gadiem
2Twist rakstīja: Krištianu histēriskā raud lasot šito paziņojumu.
Un vēl 99% futbolistu.

  -2 [+] [-]

, 2014-01-03 00:55, pirms 11 gadiem
2Twist rakstīja: Krištianu histēriskā raud lasot šito paziņojumu.
ko tu tur smirdi? Anglija to puiku labi izmācījusi, nav vairs ne miņas no vecā CR7, citreiz, protams, gadās, bet tas ir citreiz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-01-03 01:42, pirms 11 gadiem
Pilnīgi neloģiski tie noteikumi skan. Viena rindkopa ir par to, ka tiekot pie savainojuma, spēle netiks apturēta, kad tiks, tad spēlētājs varēs doties laukumā tikai, kad viņa neesamība būs devusi efektu(?).

Nākamā rindkopa par futbolistiem - aktieriem. Sodīšana ar laiku.

Tātad kurus te sodīs - aktierus vai savainotos? Otrs, kā tiesnesis spēles laikā izskaudīs šīs simulācijas, ja viņš labi, ja 10% simulāciju fiksē spēles laikā. Blaters runā pa TV un atkārtojumiem, ok jā, bet kad tiesnesis sāks kļūdīties -bija, nebija simulācija?

Reāli simulācija ir iesakņojusies futbolā. Pārāk vienkārši un parasti tas, citiem vārdiem, visiem pieņemts. Vienīgais veids kā lietas mainīt ir ar cilvēku attieksmi, bet vai izdodas?

  +3 [+] [-]

, 2014-01-03 01:43, pirms 11 gadiem
Alvaro Negredo rakstīja: vecais āksts

kāda jēga simulēt laukuma vidū? simulēt ir jēga tikai soda laukumā, vai 2m no tā.

vecais āksts nav padomājis, ka var būt tiešām ir kāds neliels sasitums un vajag izsaukt ārstu, kurš sadakterē un spēlētājs ir gatavs iet atpakaļ laukumā, ir tak 21.gadsimts
simulācija futbolā ir un tas visiem ir sen zinām un netikai ap vai soda laukumā. ko tu te pļūrksti pa kaut kādiem sadakterējumiem pēc katra kritiena. hokejā čali ieliek borta viņs pēc katra triecieni vārtas pa zemi un nevar piecelties? nehuja ceļas pēc iespējas ātrāk kājās lai palīdzētu savai komandai. futbola tev vaig nedaudz pieskarties ka čalis jau vārtas pa zemi itkā kāju būtu lauzis un sauc pēc ārsta. Pats spēlēju futbolu un neciešu visus šitos mīkstos kad krīt pēc katra pieskāriena. jā cita lieta ir kad tiešām iedod pa kājām. Protams vaig apturēt spēli un sodīt pārkāpēju. Piedāvāju risinājumu ja spēlētājs simulē un nokrīt. tad nevaig ļaut simulēt vaig iepist šim tā ka patiešām arī viņam sāp tas tā domāju ātri simulācijas beigtos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-03 02:56, pirms 11 gadiem
Ja kāds laukuma malā neanalizēs, vai bija simulācija, tad tas būs cirks.
Pie tam vēl, ja man sniedz reālu palīdzību, tad noteikumi man liek pamest laukumu. Tātad jāatsakas no medicīniskās palīdzības principā.
Visefektīvāk būtu dalīt diskvalifikācijas.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 03:06, pirms 11 gadiem
Alvaro Negredo rakstīja: vecais āksts

kāda jēga simulēt laukuma vidū? simulēt ir jēga tikai soda laukumā, vai 2m no tā.

vecais āksts nav padomājis, ka var būt tiešām ir kāds neliels sasitums un vajag izsaukt ārstu, kurš sadakterē un spēlētājs ir gatavs iet atpakaļ laukumā, ir tak 21.gadsimts
Tas gan bija naivi
Tad ja ir kaut kas tik mazs, lai pieceļas, izskrienas un turpina spēlēt.
Kā Ivanovičs spēlē pret Liverpool... izvārtījās, piecēlās un mēģināja turpināt. Nevarēja un nevarēs visu mēnesi.
Nevis izvārtās, nones šo kā Cēzaru uz nestuvēm, noliek zemē un šis jau pilnā plaukumā gaida brīdi atgriezties.

Un simulēts tiek arī piemēram 90+1 minūtē VIENALGA kur laukumā. Un tas tiešām var asinis uzvārīt

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 03:09, pirms 11 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Ja kāds laukuma malā neanalizēs, vai bija simulācija, tad tas būs cirks.
Pie tam vēl, ja man sniedz reālu palīdzību, tad noteikumi man liek pamest laukumu. Tātad jāatsakas no medicīniskās palīdzības principā.
Visefektīvāk būtu dalīt diskvalifikācijas.
O jā!
Tad piemēram tādi velli kā kādreiz Jirgens Klinsmans vairāk sēdētu diskvalificēts, nekā spēlētu

  +5 [+] [-]

, 2014-01-03 03:19, pirms 11 gadiem
Labriit, Blater! Ilgi gan tev vajadzeeja, lai to ieraudziitu! Bet nu labaak veelu nekaa nekad.

  -2 [+] [-]

, 2014-01-03 03:58, pirms 11 gadiem
DaMarcus rakstīja: O jā!
Tad piemēram tādi velli kā kādreiz Jirgens Klinsmans vairāk sēdētu diskvalificēts, nekā spēlētu
Sākt jau vajadzētu ar brīdinājumiem, nosacītām. Bet to, kas augstākminēts grūti kontrolēt un nelaist laukumā nav risinājums.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 05:11, pirms 11 gadiem
Slinkums jau ir rakstiit atkal to pashu textu, bet nevaru atrast, kur jau agraak rakstiiju par sho teemu.
Mans ieteikums:
Ja spēlētājs tiek traumēts vai "traumēts", tam ir jāpamet laukums nekavējoties (pašam vai ar ārstu/nestuvju palīdzību). ja laukums tiek pamests traumas vai "traumas" dēļ, tad laukumā spēlētājs nevar atgriezties ātrāk kā pēc 3min., jo nopietnai trauma ir nepieciešama ārstēšana, bet "traumas" gadījumā simulantam nāksies atpūsties 3min. Ja ir vēlēšanās sarežgīt noteikumus, tad var iekļaut punktu, ka var atgriezties laukumā agrāk, saņemot dzelteno kartiņu.

  -4 [+] [-]

, 2014-01-03 06:25, pirms 11 gadiem
Es uzskatu, ka reizēm simulācijas ir pat ļoti atbalstāmas.
Nav runa par visiem gadījumiem, kad spēlētāji nirst soda laukumā un gaudo pēc pendeles, bet ir runa par reizēm, kad pret kādu tiešām spēlē rupji, un tāds pāridarītājs ir jāsoda kaut vai mutiski- un simulācija tikai to iniciē.

     [+] [-]

, 2014-01-03 09:25, pirms 11 gadiem
man jau liekas,ka viss ir vienkārši atrisināms,pēc spēles visus strīdīgos momentus izskata tiesnešu komisija,ja atklāj simulāciju,kaut kur laukuma vidū,spēlētājam pievieno dzelteno,tāpat par 5 sanāk izlaist spēli,ne daudzi gribēs šādā veidā nopelnīt diskābeli,bet,ja ar simulāciju nopelnīta pendele,kas pēc tam realizēta vai soda sitiens,kas pēc tam realizēts,neatkarīgi no spēles iznākuma,komandai tabulā nost vienu punktu un kartiņa klāt,kāpēc simulē,lai iegūtu priekšrocības,nez vai kāds piemēram EPL vairs mēģinās pelnīt pendeles,kad katrs punkts no svara sezonas beigās.Un pēdējais ieteikums,ļaujiet dakteriem skriet laukumā spēles laikā,kā regbijā,nedomāju,ka divi džeki ar portfelīšiem īpaši mainīs ko tik lielā laukumā,un spēli tiesnesis apstādina tikai tad,ja nepieciešama maiņa

  -1 [+] [-]

, 2014-01-03 09:44, pirms 11 gadiem
Blatera kunga ieteikumi vedina uz cita veida pārkāpumiem - tiesnešiem aiz muguras pret pretinieku būs jāspēlē ļoti rupji, lai rāpo līdz laukuma malai pie dakteriem Sāksies cita veida bezpriģels.
Tad jau NilaK ieteikums par komisiju, kas pēc spēles piešķir dzeltenās, ir daudz saturīgāks.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 11:08, pirms 11 gadiem
tāda sajūta, ka krietna daļa komentētāju ne reizi paši ar sportu nav nodarbojušies. arī ja spēles laikā normāli dabū pa kājām - pietiek, ka sasisto vietu nopūš ar auksto, bik noņem sāpes un tu celies un spēlē tālāk. tas jau nenozīmē, ka nesāp, vnk nav variantu - ja negribi tikt nomainīts, tad ir jāspēlē.

bet piekrītu par video analizēšanu - tos kadrus, kas vārtās un caur pirkstiem blenž uz tiesnesi, gan vajadzētu sodīt. tā pat kā soda par daivingu soda laukumā.

     [+] [-]

, 2014-01-03 11:09, pirms 11 gadiem
Tie spēlētāji, kas simulē - naudas sods .

  +1 [+] [-]

, 2014-01-03 11:09, pirms 11 gadiem
igors122 rakstīja: simulācija futbolā ir un tas visiem ir sen zinām un netikai ap vai soda laukumā. ko tu te pļūrksti pa kaut kādiem sadakterējumiem pēc katra kritiena. hokejā čali ieliek borta viņs pēc katra triecieni vārtas pa zemi un nevar piecelties? nehuja ceļas pēc iespējas ātrāk kājās lai palīdzētu savai komandai. futbola tev vaig nedaudz pieskarties ka čalis jau vārtas pa zemi itkā kāju būtu lauzis un sauc pēc ārsta. Pats spēlēju futbolu un neciešu visus šitos mīkstos kad krīt pēc katra pieskāriena. jā cita lieta ir kad tiešām iedod pa kājām. Protams vaig apturēt spēli un sodīt pārkāpēju. Piedāvāju risinājumu ja spēlētājs simulē un nokrīt. tad nevaig ļaut simulēt vaig iepist šim tā ka patiešām arī viņam sāp tas tā domāju ātri simulācijas beigtos
Pepe jau tā dara, pat ja pretspēlētājs nesimulē

     [+] [-]

, 2014-01-03 11:24, pirms 11 gadiem
Carloz rakstīja: tāda sajūta, ka krietna daļa komentētāju ne reizi paši ar sportu nav nodarbojušies. arī ja spēles laikā normāli dabū pa kājām - pietiek, ka sasisto vietu nopūš ar auksto, bik noņem sāpes un tu celies un spēlē tālāk. tas jau nenozīmē, ka nesāp, vnk nav variantu - ja negribi tikt nomainīts, tad ir jāspēlē.

bet piekrītu par video analizēšanu - tos kadrus, kas vārtās un caur pirkstiem blenž uz tiesnesi, gan vajadzētu sodīt. tā pat kā soda par daivingu soda laukumā.
es tik vienu lietu nesaprotu,kāpēc vienmēr par vainīgo uzskata to,kas nokritis,lielai daļai šeit,ja godīgi,nav ne mazākās nojausmas par to,ar ko atšķiras simulācija no izvairīšanās no kontakta,kas dažreiz kamerās izskatās pēc simulācijas,ja tev kulaks lido sejā,tad tev ir automātiska reakcija izvairīties,tādi nu mēs cilvēki esam,mēs baidāmies no sāpēm,tieši tāpat ir,ja redzi,ka kāds tev ar taisnu kāju lec virsū vai cenšas tev kājās iebraukt,pat nepaspēsi apdomāt situāciju,kad ķermenis jau reaģēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-03 12:20, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: es tik vienu lietu nesaprotu,kāpēc vienmēr par vainīgo uzskata to,kas nokritis,lielai daļai šeit,ja godīgi,nav ne mazākās nojausmas par to,ar ko atšķiras simulācija no izvairīšanās no kontakta,kas dažreiz kamerās izskatās pēc simulācijas,ja tev kulaks lido sejā,tad tev ir automātiska reakcija izvairīties,tādi nu mēs cilvēki esam,mēs baidāmies no sāpēm,tieši tāpat ir,ja redzi,ka kāds tev ar taisnu kāju lec virsū vai cenšas tev kājās iebraukt,pat nepaspēsi apdomāt situāciju,kad ķermenis jau reaģēs
Jā, vēlme izvairīties no sadursmes ir pilnīgi saprotama, bet tad tam, kurš nokritis, ir iespēja tūlīt piecelties kājās un skriet tālāk nevis vārtīties pa zemi un tēlot, ka kaut kas šausmīgs noticis.
Tāpat, ja nokritis savas vainas dēļ bez kontakta, pat nelielas īstas traumas gadījumā - vienmēr jau ir iespēja pateikt tiesnesim, ka sadursme nebija, pats nokritu. Nu un, protams, tādas situācijas varētu pēc tam neskatīt un nevienu nesodīt.
Hoķī jau arī krīt un gāžās, gan sadursmei esot, gan vnk mēģinot izvairīties, bet pārsvarā visi ceļās tūlīt kājās un nevārtās laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-04 07:52, pirms 11 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Ko tu te uzreiz smirdi par EPL?
Iebāz galvu atpakaļ savā pakaļā un paskaties kas tur notiek pajol!!!
no sākuma iedziļinies komentārā un tad kaut ko bļauj,nesaku ka EPL kāds simulētu vairāk vai mazāk,bet gan piesaucu šo līgu kā piemēru,kur viens zaudēts punkts tabulā varētu,par izsimulētu vārtu guvumu,klubiem varētu maksāt visvairāk,jo ir vislielākā konkurence starp komandām,kas manuprāt tikai parāda līgas spēku