Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Baltijas kausu ar uzvaru sāk Igaunija, Latvijai pirmā spēle piektdien

Agris Suveizda

Baltijas kausu ar uzvaru sāk Igaunija, Latvijai pirmā spēle piektdien
Henrijs Anjers. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Baltijas kausa izcīņu ar uzvaru sākusi Igaunijas valstsvienība, kas Viļņā līdzvērtīgā cīņā izrādījās pārāka pār mājinieci Lietuvu (1:0). Spēli tiesāja Latvijas arbitru brigāde ar Aleksandru Anufrijevu priekšgalā.

Nelielas favorītes lomā bija pieredzējušā sastāvā spēlējošā Lietuva, un spēles ievadā lielisku iespēju izšķērdēja lietuviešu pamatsastāva jaunākais futbolists – 23 gadus vecais Serbijas "Voždovac" spēlētājs Justs Lasicks, kurš neizmantoja izgājienu viens pret vienu.

Toties otrā puslaika sākumā vārtus ātrā uzbrukumā guva Igaunija. Pēc 36 gadus vecā Igaunijas izlases līdera Konstantina Vasiļjeva centrējuma no labās malas ar galvu iesita 30 gadus vecais Henrijs Anjers (1:0). Gan Anjers, gan Vasiļjevs jau vairākas sezonas ir atgriezušies Igaunijas čempionātā.

Lietuvas sākumsastāvā bija vairāki Latvijā spēlējuši futbolisti – kādreizējais "Jelgavas" uzbrucējs Karolis Laukžemis, kurš tagad pārstāv Kazahstānas "Kaisar", un bijušais RFS centra aizsargs Edvīnds Girdvainis no Vācijas 3. līgas kluba "Uerdingen". Savukārt Lietuvas izlasi vada Valds Urbons, kurš 2017. gadā kopā ar Jūrmalas "Spartaku" kļuva par Latvijas čempionu. Lietuvas sākumsastāvā bija pieci pašmāju klubu spēlētāji, bet Igaunijas pamatsastāvā – seši.

Baltijas kausa nākamā spēle paredzēta piektdien Rīgā starp Latviju un Lietuvu, bet 10. jūnijā Latvija viesosies Tallinā. Igauņi starp abiem mačiem piektdien Helsinkos uz "Euro 2020" finālturnīru pavadīs Somiju, savukārt lietuvieši no Rīgas dosies uz izbraukuma spēli pret Spāniju.

Baltijas kauss

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Lietuva – Igaunija0:1 (0:0)Anjers 59'
Latvija – Lietuva04.06. 19:00
Igaunija – Latvija10.06. 19:00

     [+] [-]

, 2021-06-01 23:18, pirms 3 gadiem
tikko no stadiona.. Karašausks laikam netika izsaukts, ka nebija pat pieteikumā.

     [+] [-]

, 2021-06-02 03:53, pirms 3 gadiem
Shitaja Bomaru kausa kads vairak par 1 meslinu iemoca vartos?

     [+] [-]

, 2021-06-02 03:54, pirms 3 gadiem
Te vairs musu aiteeniem neies cauri 0:0 un 1:0 lai paceltu kausu