Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Mančestras "City" par 6,5+3,5 miljoniem pārdod klubā ne reizi nespēlējušo Denajeru

Agris Suveizda

Mančestras "City" par 6,5+3,5 miljoniem pārdod klubā ne reizi nespēlējušo Denajeru
Džeisons Denajers pārbaudes spēlē pret "Liverpool"
Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs Lionas "Olympique" paziņojis par četru gadu līguma parakstīšanu ar beļģu centra aizsargu Džeisonu Denajeru. Mančestras "City" par pāreju saņems sešarpus miljonus eiro, bet piemaksās var iegūt vēl trīsarpus miljonus.

Džeisons Denajers 18 gadu vecumā pievienojās Mančestras "City" akadēmijai, taču līdzšinējo profesionāļa karjeru pavadīja dažādās īrēs un kluba pirmajā komandā tā arī neaizvadīja nevienu oficiālu spēli. 2015. gadā Denajers kopā ar Glāzgovas "Celtic" kļuva par Skotijas čempionu, pēc tam devās uz Stambulas "Galatasaray", bet 2016./17.g. sezonā debitēja Premjerlīgā, 24 spēles aizvadot "Sunderland" rindās.

Iepriekšējā vasarā Denajers atgriezās "Galatasaray" un kļuva par Turcijas Superlīgas čempionu, piedaloties 22 mačos un 17 no tiem sākot pamatsastāvā. Beļģijas izlasē Denajers ir piedalījies astoņās spēlēs, taču nav valstsvienību pārstāvējis kopš "Euro 2016" neveiksmīgā ceturtdaļfināla pret Velsu (1:3). Tā bija Denajera vienīgā spēle "Euro 2016" finālturnīrā.

Lionas "Olympique" prioritāte šīs vasaras darījumu tirgū ir aizsardzības centra pastiprināšana, un paredzams, ka bez Denajera līdz pāreju perioda beigām ieradīsies vēl viens jaunpienācējs. Francijas trešā spēcīgākā kluba vēlmju saraksta galvgalī ir portugāļu talants Rubens Diašs, taču Lisabonas "Benfica" nevēlas viņu pārdot un arvien prasa 45 miljonus eiro, kas ir spēlētāja līguma izpirkuma summa. Iepriekš lionieši par 15 miljoniem eiro pārdeva savu audzēkni Muktaru Diakabī, kurš pirmdien debitēja "Valencia" sastāvā.

Denajers nav vienīgais Mančestras "City" nespēlējušais futbolists, kuru šovasar izdevies izdevīgi pārdot. "Southampton" par 11,3 miljoniem eiro nopirka 22 gadus veco angļu vārtsargu Angusu Gannu, kurš iepriekšējā sezonā tika izīrēts "Norwich", savukārt Doneckas "Shakhtar" par trim miljoniem eiro izpirka 25 gadus veco nigēriešu uzbrucēju Olarenvadžu Kajodi. Viņš tikai iepriekšējā vasarā parakstīja līgumu ar Mančestras "City" un sākotnēji tika izīrēts "Girona". Savukārt par 3,9 miljoniem Anglijas čempioni pārdeva citu vārtsargu Džo Hārtu, kurš devās uz "Burnley".

Izmantotie resursi:
https://www.ol.fr/fr-fr/contenus/ar...

     [+] [-]

, 2018-08-22 14:19, pirms 6 gadiem
Vēl City šovasar pārdeva arī Maffeo par 10+ miljoniem.