Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lionas ''Olympique'' no galvenā trenera amata atlaiž Blānu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lionas ''Olympique'' no galvenā trenera amata atlaiž Blānu
Lorāns Blāns. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola komanda Lionas ''Olympique'' šodien paziņojusi, ka pēc neveiksmīgā sezonas sākuma no galvenā trenera amata atlaidusi Lorānu Blānu.

Francijas futbola klubs ''Lyon'' pēc neveiksmīga sezonas sākuma, kurā četrās spēlēs izcīnīts tikai viens punkts, no galvenā trenera amata atlaidis Lorānu Blānu, kurš amatā stājās pagājušā gada oktobrī. Kopā ar to viņš iepriekšējo sezonu noslēdza septītajā vietā, bet par viņa pēdējo spēli kā kluba stūrmani kļuva neveiksme pret Parīzes ''Saint-Germain'' ar 1:4.

Savas trenera karjeras laikā Blāns trenējis citas Francijas komandas kā Parīzes ''Saint-Germain'' un ''Bordeaux'', kopā ar tām viņš četras reizes kļuva par Francijas čempionu. Tāpat viņš trenējis Francijas nacionālo izlasi, bet pirms nonākšanas ''Lyon'' vadībā trenēja Kataras ''Al-Rayyan''.

Iepriekš kā viens no kandidātiem uz ''Lyon'' galvenā trenera amatu tika uzskatīts bijušais Londonas ''Chelsea'' stūrmanis Greiems Poters, taču viņš no šīs iespējas ir atteicies. Par citu amata kandidātu tiek uzskatīts Dženaro Gatuzo, kuru no darba iepriekš atlaida Spānijas klubs ''Valencia''.

Izmantotie resursi:
https://www.ol.fr/en/news/press-rel...

     [+] [-]

, 2023-09-12 00:41, pirms 8 mēnešiem
..Blāns bija tik labs. īpaši jau Bordeaux laikos. Parīzē jau tur daudz darāmā nebija, tik nauda jāpelna. un izlasē pārāk īsu laiku pabija. varēja vēl. liku lielas cerības uz Lyon atgriešanos Eiropas kausos, bet tik blāvs sākums. neko darīt.