Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Žirū atteica Lionas "Olympique" piedāvājumam, lai pasargātu ģimeni no Benzemā faniem

Agris Suveizda

Žirū atteica Lionas "Olympique" piedāvājumam, lai pasargātu ģimeni no Benzemā faniem
Olivjē Žirū un Karims Benzemā. Foto: AFP/Scanpix

Janvārī franču centra uzbrucējs Olivjē Žirū bija jauna kluba meklējumos, jo Londonas "Chelsea" ar viņu nerēķinājās, un viens no variantiem bija arī atgriešanās dzimtenē - izlases pamatsastāva uzbrucēju lenca Lionas "Olympique".

Prezentējot savu autobiogrāfiju, Žirū sarunā ar Le Progres atzina, ka atteicis Lionas "Olympique", jo Karims Benzemā – uzbrucējs, kurš konflikta dēļ jau piecus gadus netiek saukts uz valstsvienību un kuram, daudzuprāt, būtu jāspēlē Žirū vietā, - ir dzimis Lionā un ir šā kluba audzēknis. "Nevēlējos izraisīt spriedzi, pievienojoties klubam, kas radīja Benzemā. Tā diemžēl ir skarbā patiesība, man ar to ir jāsadzīvo."

"Sportiskajā ziņā nebūtu bijis nekādu problēmu, es ar to būtu ticis galā. Tomēr negribēju radīt pat mazāko riska iespēju manai ģimenei," turpināja Žirū, kurš sarunā ar RTL sacīja, ka izjūt spiedienu, ņemot vērā viņa vietu izlases pamatsastāvā. "Tā ir tiesa, ka brīžiem tas var būt smagi. Arī man ir sirds un jūtas. Tādēļ tas, saprotams, sāp, bet īpaši sāp, ja tas nāk no franču publikas puses. Mēs neesam roboti. Sarežģītos brīžos ir jāatgūstas pēc iespējas drīzāk, un cenšos šīs vērtības iemācīt arī saviem bērniem."

Lionas vietā Žirū vienojās ar Milānas "Inter", taču janvārī nepārcēlās arī uz turieni, jo negaidīti veto tiesības izmantoja "Chelsea" galvenais treneris Frenks Lampards. Sezonas otrajā daļā Žirū loma gan krietni pieauga, un nepilnus 34 gadus vecais uzbrucējs Premjerlīgā kopumā sāka 12 no 18 spēlēm un guva astoņus vārtus. Lai arī 2018. gada Pasaules kausā Žirū neguva nevienus vārtus, izlases karjerā viņš ir sakrājis jau 40 precīzus sitienus 99 mačos.

Izmantotie resursi:
https://www.getfootballnewsfrance.c...