Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Francijas izlases uzbrucējam Fekiram krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

Francijas izlases uzbrucējam Fekiram krustenisko saišu plīsums
Nabils Fekirs pamet laukumu
Foto: AP/Scanpix

Ļoti neveiksmīgi pārbaudes spēle pret Portugāli (1:0) izvērtās uzbrucējam Nabilam Fekiram, kurš jau 14. minūtē piespiedu kārtā tika nomainīts. Pēc mača veiktajās medicīniskajās pārbaudēs 22 gadus vecajam Fekiram atklāts ceļgala krustenisko saišu plīsums, savā "Twitter" kontā apstiprināja Francijas Futbola federācija. Francijas labā uzvaras vārtus 85. minūtē ar skaistu tiešo brīvsitienu guva Fekira kluba biedrs Matjē Valbuenā.

Fekirs iepriekšējā sezonā kļuva par spilgtāko atklājumu Francijas čempionātā, 34 spēlēs gūstot 13 vārtus, izdarot deviņas rezultatīvas piespēles un palīdzot Lionas "Olympique" izcīnīt vicečempiones titulu. Ticis kritizēts par sniegumu starpsezonā, pēdējā laikā Fekirs bija atguvis formu un iepriekšējā spēlē Kānā (4:0) izcēlās ar spožu "hat-trick". Šosezon viņam četri vārti četrās spēlēs.

Piektdienas vakarā pārbaudes spēlē pret Portugāli Fekirs pirmoreiz devās izlases pamatsastāvā, spēlējot vienā pārī ar citu Lionā dzimušo uzbrucēju Karimu Benzemā. Šā gada pavasarī ap Fekiru izcēlās milzīga ažiotāža, jo talantīgo spēlētāju pie sevis vēlējās redzēt arī viņa etniskā dzimtene Alžīrija, bet viņš tomēr izvēlējās Francijas izlasi, kuras rindās aizvadījis piecus mačus un guvis vienus vārtus.

Fekira nopietnais savainojums, kas liegs spēlēt vismaz pusgadu, var gan iedragāt viņa izredzes piedalīties nākamvasar Francijā gaidāmajā "Euro 2016" finālturnīrā, gan arī pamatīgi iegriezt viņa klubam Lionas "Olympique", kas pavisam drīz sāks cīņu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Tajā lionieši ir vienā grupā ar Sanktpēterburgas "Zenit", "Valencia" un "Gent".

Fekirs Lionas "Olympique" lazaretē pievienojies citam līderim Klemānam Grenjē, kurš iepriekšējā sezonā aizvadīja tikai sešas spēles, bet šovasar atkal iedzīvojās smagā traumā un nespēlēs vismaz līdz decembrim. Ātrāk par janvāri, visticamāk, neatgriezīsies arī pussargs Geidā Fofanā, kurš izlaida gandrīz visu iepriekšējo sezonu.

Pēdējo gadu laikā "Olympique" regulāri mocījusies ar milzīgām sastāva problēmām. Reizi pēc reizes traumējās rekordpirkums Joans Gurkufs, kurš nu jau ir brīvais aģents, jau februārī iepriekšējā sezona beidzās centra aizsargam Milanam Biševacam. Šobrīd muguras problēmas ir uzbrukuma līderim Aleksandram Lakazetam, kurš sezonas sākumu aizvadīja uz špricēm un tagad palūdza brīvu laiku savainojuma sadakterēšanai. Lakazeta atgriešanās gan gaidāma uzreiz pēc izlašu pārtraukuma. Paredzams, ka Fekira prombūtnē viņa vietu uzbrukumā ieņems no "Guingamp" par 4,5+3,0 miljoniem eiro nopirktais Klaudio Bovū.

     [+] [-]

, 2015-09-05 01:40, pirms 9 gadiem
joptvai,tajaa epizodee vinjam pat neviens nepieskaaraas un tik labi bija iesaacis sezonu,ka pat izpelniijaas izsaukumu uz izlasi,un te taada neveiksme

     [+] [-]

, 2015-09-05 01:44, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: joptvai,tajaa epizodee vinjam pat neviens nepieskaaraas un tik labi bija iesaacis sezonu,ka pat izpelniijaas izsaukumu uz izlasi,un te taada neveiksme
izlasee vinjs debiteja jau ieprieksheejaa sezonaa.

     [+] [-]

, 2015-09-05 01:46, pirms 9 gadiem
Agri, kurs uzbruceejs vareetu tik izsaukts, ja vispaar tiks izsaukts vinja vietaa, uz nakosho machu pret Serbiju?

     [+] [-]

, 2015-09-05 01:52, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Agri, kurs uzbruceejs vareetu tik izsaukts, ja vispaar tiks izsaukts vinja vietaa, uz nakosho machu pret Serbiju?
Pret serbiem domāju, ka nevienu nesauks - vienkārši kāds dabūs lielāku spēles laiku. Taču no uzbrucējiem šajā sasaukumā nav Lakazeta (ārstē traumu, citādi noteikti būtu izlasē) un Žiņaka (Meksikas dēļ savām izredzēm uz Euro 2016 praktiski pārvilcis krustu).

     [+] [-]

, 2015-09-05 02:02, pirms 9 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Pret serbiem domāju, ka nevienu nesauks - vienkārši kāds dabūs lielāku spēles laiku. Taču no uzbrucējiem šajā sasaukumā nav Lakazeta (ārstē traumu, citādi noteikti būtu izlasē) un Žiņaka (Meksikas dēļ savām izredzēm uz Euro 2016 praktiski pārvilcis krustu).
to es zinu, bet kas ar Ntepu, kurs bija iepriekseejaa sasaukumaa?

     [+] [-]

, 2015-09-05 02:09, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: to es zinu, bet kas ar Ntepu, kurs bija iepriekseejaa sasaukumaa?
Bija savainots, pēdējā kārtā Francijas čempionātā beidzot gāja uz maiņu.

     [+] [-]

, 2015-09-05 02:10, pirms 9 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Bija savainots, pēdējā kārtā Francijas čempionātā beidzot gāja uz maiņu.
paldies par info.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-05 02:42, pirms 9 gadiem
Tas taču Koba Jass. Bet tā, ja nopietni tad baigi nepaveicās, šo sezonu iesāka ļoti labi, un kamēr Lakazets nebija ierindā viņš pārņēma līdera lomu.

  +1 [+] [-]

, 2015-09-05 02:51, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: izlasee vinjs debiteja jau ieprieksheejaa sezonaa.
debiteet ta debiteeja,bet par komandas daliibnieku,kas vareetu speeleet pashmaaju chempii,vinju reti kursh uzskatiija,shii bija iespeeja sevi pieraadiit un te uzreiz taada trauma

     [+] [-]

, 2015-09-05 11:29, pirms 9 gadiem
Cik gan maz vajaga! Viņš lēnītēm kāpās atpakaļ gaidot piespēli un tad pēķšņi saļima!! Tur vispār nebija nekāda saasinājuma vai kontakta ar kādu citu! jocīgi! bet nu žēl gan ka tā notiek sportistam!