Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Govū pārceļas uz Atēnu "Panathinaikos"

Agris Suveizda

Govū pārceļas uz Atēnu "Panathinaikos"
Sidnejs Govū atvadās no Lionas līdzjutējiem
Foto: AFP/Scanpix

Šodien oficiāli kļuva zināms, ka Francijas izlases uzbrucējs Sidnejs Govū savu futbolista karjeru turpinās Grieķijas klubā "Panathinaikos". Līgums tiks parakstīts uz trim gadiem, un Govū Atēnu klubam pievienosies kā brīvais aģents. Tiek lēsts, ka Govū gadā saņems 1,7 miljonus eiro.

Govū, kuram šomēnes paliks jau 31 gads, profesionālo karjeru uzsāka Lionas "Olympique" rindās. Beninas izcelsmes franču spēlētājs Lionas kluba sistēmai pievienojās tikai 17 gadu vecumā, un palika uzticīgs klubam visu savu līdzšinējo karjeru. Govū "Lyon" rindās ieguva arī visus septiņus Francijas čempionu titulus (pēc kārtas!). Tomēr pēdējos gados arvien biežāk tika baumots, ka Govū atstās Lionu, un šogad tas beidzot arī notika.

Govū nebija pārāk labas attiecības ar pašreizējo "Lyon" galveno treneri Klodu Puelu, un bija skaidrs, ka šī sezona Govū Lionā būs pēdējā. Sezonas noslēguma maču lionieši aizvadīja savu skatītāju priekšā, ar 2:0 uzvarot "Le Mans" un nodrošinot sudraba godalgas. Govū simboliski tika nomainīts kompensācijas laikā, un vietējā publika no sava mīluļa atvadījās ar ovācijām, pasakoties komandas veterānam par ieguldījumu kluba panākumos.

Lai arī par Govū interesējās arī "PSG", pats futbolists izteicās, ka vēlas izmēģināt veiksmi ārzemēs. Baumoja, ka viņš varētu pārcelties uz Spāniju vai Angliju ("Sevilla", "West Ham" u.c.), tomēr nu ir skaidrs, ka nākamsezon Govū pārstāvēs Atēnu "Panathinaikos" (par Govū interesējās arī "Olympiakos"), kur pievienosies citam Francijas izlases uzbrucējam Džibrilam Sisē. Tiek baumots, ka Grieķijas čempioni pastiprināt varētu vēl viens izlases pārstāvis Viljams Gallass, kurš pametis Londonas "Arsenal".

Govū gan klubā, gan izlasē lielākoties tika izmantots nevis kā izteiktais uzbrucējs, bet gan kā malējais uzbrucējs vai pussargs. Govū itin bieži ir kritizēts par ne pārāk augsto efektivitāti vārtu priekšā, tomēr Govū, kurš izceļas ar atlētiskumu un labajām fiziskajām īpašībām, ieguldījums aizsardzības darbībās un vidējā līnijā ir neatsverams. Lionas "Olympique" rindās Govū 412 spēlēs guvis 77 vārtus, bet Francijas izlasē Govū 49 mačos izcēlies ar 10 precīziem sitieniem.

Izmantotie resursi:
lequipe.fr

     [+] [-]

, 2010-07-03 21:12, pirms 14 gadiem
ouu kas par ieguvumu Panathinaikos klubam, nu derbija klubam Olympiakos klāsies ļoti grūti, ja vel Gallas pievienosies Panathinaikos (kā baumo...)

     [+] [-]

, 2010-07-03 21:20, pirms 14 gadiem
1,7 miljoni nopietni ??

  +3 [+] [-]

, 2010-07-03 21:33, pirms 14 gadiem
Govū - Lionas ikona, ja tā var teikt.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-03 22:08, pirms 14 gadiem
1,7 miljoni ir idiotisms. tikai parāda, cik Lionai nerūp simboli. bet nu, Panathinaikos palika vēl simpātiskāks klubs.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-03 22:25, pirms 14 gadiem
nu grieķija nebija tā labākā vieta kur turpināt karjeru.

     [+] [-]

, 2010-07-04 02:10, pirms 14 gadiem
Laba blice PAO-Cisse,Gallas,Govu! Lai veicas