Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Jauns skandāls Marseļā – Vilašs-Boašs iesniedz atlūgumu pēc vadības veikta transfēra

Agris Suveizda

Jauns skandāls Marseļā – Vilašs-Boašs iesniedz atlūgumu pēc vadības veikta transfēra
Andrē Vilašs-Boašs. Foto: AFP/Scanpix

Francijas vicečempiones Marseļas "Olympique" galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs preses konferencē dienu pirms spēles pret "Lens" paziņojis par atlūguma iesniegšanu futbola kluba vadībai.

Marseļas "Olympique" ir piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas un sestdien neaizvadīja spēli pret "Rennes", kas tika pārcelta pēc saniknotu fanu iebrukuma kluba treniņbāzē. Marseļas klubam par spēles neaizvadīšanu var tikt piespriests tehniskais zaudējums, taču Vilašs-Boašs preses konferencē skaidroja, ka viņa atlūgums ir saistīts ar pavisam citu epizodi – vakar "Olympique" īrē no Glāzgovas "Celtic" ieguva franču pussargu Olivjē Nčamu, taču, kā izrādās, tas notika pretēji portugāļa gribai.

"Transfēru periodu pabeidzām ar vienu spēlētāju, taču šo lēmumu nepieņēmu es. Man ar to nebija nekādas saistības, es pats par to uzzināju tikai no preses. Tas ir spēlētājs, par kuru es biju teicis "nē", tādēļ arī iesniedzu kluba vadībai atlūgumu," sacīja Vilašs-Boašs, kurš vadībai bija lūdzis atrast aizvietotāju Morganam Sansonam, kurš par 15,8 miljoniem eiro tika pārdots Birmingemas "Aston Villa". "Negribu tikt atlaists – vēlos tikai aiziet uzskatu atšķirības dēļ. Ļoti cienu [kluba prezidentu] Žaku Anrī [Ero], taču vadība aizskāra manu profesionalitāti, un tas nav pieļaujams."

"Nevēlos naudu no Marseļas un [kluba īpašnieka] Franka [Makorta]. Mums ir atšķirīgi uzskati par sporta politikas jautājumiem, un es nevaru to pieņemt," turpināja Vilašs-Boašs, kurš apstiprināja, ka atlūgums vēl nenozīmē līguma izbeigšanu. "Vadība vēl nav devusi savu atbildi un lūdza nedaudz laika. Varu tai to dot, jo ļoti cienu Franku. Gaidu atbildi – ja tā būs noraidoša, tad esmu gatavs turpināt pildīt līgumu, jo allaž esmu bijis atbildīgs par rezultātiem un šo komandu, kuru mīlu."

"Telefoot" ziņo, ka vienīgais spēlētājs, kurš zināja par Vilaša-Boaša atlūgumu, ir kapteinis Stevs Mandandā, bet pārējie to uzzinājuši, tiešraidē skatoties preses konferenci. Rīt "Olympique" viesosies Lānsā, bet jau svētdien uzņems savu principiālāko sāncensi PSG. Arī februāra turpinājumā Marseļu gaida ļoti saspringts kalendārs, un klubs Francijas čempionātā ir noslīdējis uz devīto vietu. Pirms Nčama "Olympique" sastāvu janvārī pastiprināja arī ar poļu uzbrucēju Arkadiušu Miliku, kurš tiek īrēts no "Napoli", un spāņu labās malas aizsargu Polu Lirolu, kurš ieradies īrē no Florences "Fiorentina". Pāreju perioda izskaņā Marseļa šķīrās ne tikai no Sansona, bet arī Nemaņas Radoņiča, kurš devies īrē uz Berlīnes "Hertha". Anglijas "Liverpool" piedāvāja 23 miljonus eiro par horvātu centra aizsargu Duji Čaletu-Caru, bet "Olympique" atteica, jo nepagūtu nopirkt aizstājēju.

43 gadus vecais Vilašs-Boašs kluba stūri pārņēma 2019. gada maijā un jau pirmajā sezonā, kas gan netika pabeigta pandēmijas dēļ, palīdzēja izcīnīt sudraba godalgas. Čempionu līgā Marseļa izgāzās, sešās spēlēs piedzīvojot piecus zaudējumus. Vilašs-Boašs trenējis arī Portugāles klubus "Academica" un "Porto", Londonas klubus "Chelsea" un "Tottenham", Krievijas "Zenit" un Ķīnas SIPG.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/lephoceen/statu...