Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Dānijas treneris: "Tas ir smieklīgi – meklēt katru centimetru, lai neieskaitītu vārtus"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dānijas treneris: "Tas ir smieklīgi – meklēt katru centimetru, lai neieskaitītu vārtus"
Dānijas valstsvienības galvenais treneris Kaspers Hjulmands un futbolisti. Foto: Andreea Alexandru/AP/Scanpix

Dānijas valstsvienības galvenais treneris Kaspers Hjulmands izteica neapmierinātību ar tiesnešu lēmumiem par neieskaitītajiem vārtiem, kā arī piešķirto 11 metru soda sitienu vakardienas astotdaļfināla spēlē pret Vācijas futbolistiem.

Dānijas zaudēja (0:2) mājiniecei un izstājās no Eiropas meistarsacīkšu finālturnīra. Skandināviem par sliktu izvērsās divas video atkārtojuma skatīšanās reizes. Pirmajā no tām nelielas komandas biedra aizmugures uzbrukuma veidošanās laikā dēļ netika ieskaitīts Joahima Andersena vārtu guvums otrā puslaika ievadā, kā arī pēc dažām minūtēm tam pašam Andersenam bumba trāpīja pa roku dāņu soda laukumā, tiesnesim piešķirot pendeli, kuru izmantoja Kajs Hāvercs, panākot 1:0.

Andersens izteicās par nozīmēto 11 metru soda sitienu: "Tas ir absurds – tā nav pendele. Es nevaru skriet pa laukumu, rokas turot aiz muguras, un tā spēlēt futbolu. Pretspēlētājs bija pusmetru no manis, tur nevarēja neko padarīt."

Hjulmands teica: "Tas ir smieklīgi – meklēt katru centimetru, lai neieskaitītu vārtus. Esmu noguris arī no [pārspīlētajiem] noteikumiem par spēli ar roku. Šo notikumu minūtes izrādījās izšķirošas. Jā, Vācija spēlēja labi, taču šie lēmumi tāpat ir absurdi."

Dānija iepriekšējās Eiropas meistarsacīkstēs sasniedza pusfinālu.

Izmantotie avoti:
https://bulinews.com/andersen-and-h...

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

  -4 [+] [-]

, 2024-06-30 13:22, aizvakar
Kad rāda līnijas, nerāda momentu, kad bumba atrāvās no piespēles devēja kājas.
Es domāju, ka ar tām aizmugurēm vajag kaut ko mainīt, uzreiz pēc 11 metru piešķiršanas, kad bumba nemaz nelido vārtu virzienā.

  +2 [+] [-]

, 2024-06-30 13:27, aizvakar
Jāpiekrīt,ka futbols tagad palicis mazliet neskatāms dēļ VAR. Patiešām tiek meklēti cm, lai neieskaitītu vārtus. Ja runā tieši par to epizodi, tas ir smieklīgi. Tieši kādas priekšrocības bija dāņu futbolistam? Es saprotu,ja piespēles brīdī tu esi priekšā,pusi ķermeņa /ķermeņa tiesu - ok. Bet šis patiešām ir smieklīgi. Dāņiem atrodoties vadībā mēs nezinām kā mačs būtu izvirzījies.
Slēpts komentārs: sinogli

  +3 [+] [-]

, 2024-06-30 13:41, aizvakar
Un Vācijai 2 atcelti goli gan bez ievērības. VAR jo precīzāk, jo labāk. Atgriezīsimies bez un atkal būs cilvēka kļūdu dēļ bieži neieskaitītas acīmredzamas aizmugures. Būs "nirstošās" pendeles utt. Un tad arī nebūs labi. Spēlē pēc noteikumiem un beidz čīkstēt.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-30 13:44, aizvakar
Tas tiešām ir smieklīgi – meklēt katru centimetru, lai neieskaitītu vārtus...

  -4 [+] [-]

, 2024-06-30 13:45, aizvakar
Ar mūsdienu tehnoloģijām to VAR var grozīt kā grib, galvenais, ir kas ir pie tā VAR aparātu rulļiem Tagad var jebkuru video samontēt un pasniegt pasūtītājam vēlamajā rakursā, ar vajadzīgām laika un telpas nobīdēm, dažu sekunžu simtdaļu laikā Tas ir apmēram tas pats, kas ar vēlēšanām, proti, galvenais ir nevis kā nobalso, bet kā saskaita balsis

  +3 [+] [-]

, 2024-06-30 14:29, aizvakar
Dāņu treneris kā tāda apvainojusies bāba čikst...

  +8 [+] [-]

, 2024-06-30 14:46, aizvakar
It kā konkrētajā situācijā šķiet smieklīgi, bet kaut kāda robežlīnija tik un tā būs pie JEBKURAS pieejas. Ja pateiks, ka 20cm drīkst būt aizmugurē, tad meklēs tos 20,001. Ja pateiks vnk "uz aci, lietojot veselo saprātu", tad būs tikai sliktāk - kāpēc vienā epizodē nosvilpi, citā tādā pašā nē.
Tāpēc - ja līnija ir, tad ir, viss. Vai nu ir pāri, vai nav, kā tāllekšanā.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-30 14:51, aizvakar
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Ar mūsdienu tehnoloģijām to VAR var grozīt kā grib, galvenais, ir kas ir pie tā VAR aparātu rulļiem Tagad var jebkuru video samontēt un pasniegt pasūtītājam vēlamajā rakursā, ar vajadzīgām laika un telpas nobīdēm, dažu sekunžu simtdaļu laikā Tas ir apmēram tas pats, kas ar vēlēšanām, proti, galvenais ir nevis kā nobalso, bet kā saskaita balsis
Par kādām vēlēšanām runā? krievijas?
Mūsu balsu skaitīšanas sistēmā, cerams, iebraucis esi, nevis vnk klausies muļķības, ka kaut kāds IT džeks var kaut ko samainīt

  +2 [+] [-]

, 2024-06-30 14:54, aizvakar
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Ar mūsdienu tehnoloģijām to VAR var grozīt kā grib, galvenais, ir kas ir pie tā VAR aparātu rulļiem Tagad var jebkuru video samontēt un pasniegt pasūtītājam vēlamajā rakursā, ar vajadzīgām laika un telpas nobīdēm, dažu sekunžu simtdaļu laikā Tas ir apmēram tas pats, kas ar vēlēšanām, proti, galvenais ir nevis kā nobalso, bet kā saskaita balsis
Protams protams, tajā īsajā brīdi var samontēt, un tas nekas ka VAR istabā ir kameras kur var redzēt ko tie tiesneši dara.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-30 15:03, aizvakar
Gandrīz viss atkarīgs no tiesneša laukumā, katru situāciju viņš var yraktēt pēc sava prāta. Principā tiesnesis var samaitāt, vai uztaisīt spēli. Meklēt cm, vai nejauši uzsistu roku, kas nekādi neietekmē spēles rezultātu ir stulbums, maize sporta,tiesnešu birokrātiem, burta kalpiem. Vienalga visi tiesneši vienādi netiesā, cits sadod blāksterus un pat noraida par niekiem, cits atļauj teju jebko.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-30 16:28, aizvakar
Jā,nu senos laikos dāņiem viss būtu par.labu.Gan gols ieskxitīts,gan pendele nepiešķirta.Bet tādu nu ir tie noteikumi ar VAR,un bērnišķīgi ir tagad pieprasīt speciāli dāņiem tos mainīt.Pa visu laumumu nav jātur rokas aiz muguras,bet daudzi aizsargi to dara soda laukumā,itkā Andersens to nebūtu redzējis!

  -2 [+] [-]

, 2024-06-30 16:52, aizvakar
VAR pilnīgi noteikti sačakarēja futbolu. Tagad golu var iesist tikai trīs veidos: 1) Savos vārtos (kā Turki pret Portugāli) 2) Aizsargs lohanulsa (kā virslīgā tiek gūti 100% goli) vai 3) ar pendeli.

VISS pārējais tiek 100 reizes skatīts un atcelts.

  +5 [+] [-]

, 2024-06-30 17:12, aizvakar
Jānis Derums rakstīja: Gandrīz viss atkarīgs no tiesneša laukumā, katru situāciju viņš var yraktēt pēc sava prāta. Principā tiesnesis var samaitāt, vai uztaisīt spēli. Meklēt cm, vai nejauši uzsistu roku, kas nekādi neietekmē spēles rezultātu ir stulbums, maize sporta,tiesnešu birokrātiem, burta kalpiem. Vienalga visi tiesneši vienādi netiesā, cits sadod blāksterus un pat noraida par niekiem, cits atļauj teju jebko.
mr futbola ekspert Derum, šajā čempionātā ir automātiskās aizmugures, sistēma pati pasaka, ka tie 2 milimetri bijusi aizmugure, tur neviens tiesnesis laukumā ar lineālu pats nemeklē. Spēles ar roku un kartīšu dalīšanas gan ir cits stāsts, bet kamēr abām komandām vienādi tās dod, tikmēr nav par ko piekasīties, ja vien galīgi galējībās neaiziet.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-30 17:19, aizvakar
Cilvēki tomēr ir stulbi, kad tiesneši nosaka aizmuguri nepareizi tad tiesneši vainīgi, kad ievieš automātisko sistēmu tad atkal tiesneši vainīgi un tagad redziet ir smieklīgi kad aizmugure ir 2cm, cik tad var būt aizmugurē lai tas nebūtu smieklīgi?

Aizmugure vai nu ir vai nu nav, un 2mm vai 2cm vai 2m ir pilnīgi pie kājas, ja to var precīzi noteikt tad sēdi un raudi pie sevis nevis lien eksā un visiem rādi savu tupumu.

     [+] [-]

, 2024-06-30 17:35, aizvakar
Jāpiekrīt, jo futbola noteikumi neveicina skatāmu rezultatīvu spēli.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-30 18:31, aizvakar
knaible rakstīja: Jāpiekrīt, jo futbola noteikumi neveicina skatāmu rezultatīvu spēli.
Interesants apgalvojums, ņemot vērā, ka šis Eiropas čempionāts ir rezultatīvākais

  -1 [+] [-]

, 2024-06-30 21:24, aizvakar
Var iztikt bez VAR.. visi atceras Lemparda vārtus Vācijai - to redzēja visi, arī skatītāji stadionā uz lielā ekrāna... un gan pēc brīža redzēja arī tiesnesis, ka nav nosvilpis golu..
Tak vajadzētu ļaut tiesnesim labot šādu kļūdu, ja to redz uz lielā ekrāna.. tur laikam nedaudz jāpakoriģē tiesnešu noteikumi.
Es uzskatu, ka ar to pietiktu un nevajag nekādu VAR!
To, ko visi redz - to izlabo, bet to ko skatītāji neredz - tos dažus cm, lai paliek laukuma tiesnešu ziņā..

  +2 [+] [-]

, 2024-06-30 22:25, aizvakar
Es Black Bullet rakstīja: It kā konkrētajā situācijā šķiet smieklīgi, bet kaut kāda robežlīnija tik un tā būs pie JEBKURAS pieejas. Ja pateiks, ka 20cm drīkst būt aizmugurē, tad meklēs tos 20,001. Ja pateiks vnk "uz aci, lietojot veselo saprātu", tad būs tikai sliktāk - kāpēc vienā epizodē nosvilpi, citā tādā pašā nē.
Tāpēc - ja līnija ir, tad ir, viss. Vai nu ir pāri, vai nav, kā tāllekšanā.
Vienīgais saprātīgais komentārs!

  +2 [+] [-]

, 2024-06-30 22:29, aizvakar
dakots rakstīja: Var iztikt bez VAR.. visi atceras Lemparda vārtus Vācijai - to redzēja visi, arī skatītāji stadionā uz lielā ekrāna... un gan pēc brīža redzēja arī tiesnesis, ka nav nosvilpis golu..
Tak vajadzētu ļaut tiesnesim labot šādu kļūdu, ja to redz uz lielā ekrāna.. tur laikam nedaudz jāpakoriģē tiesnešu noteikumi.
Es uzskatu, ka ar to pietiktu un nevajag nekādu VAR!
To, ko visi redz - to izlabo, bet to ko skatītāji neredz - tos dažus cm, lai paliek laukuma tiesnešu ziņā..
Pilnīgi aplami. Ja ir iespēja vērtēt noteikumu objektīvi ar 100% precizitāti, tad kāpēc tas jāpārvērš par subjektīvu vērtējumu ar kuru noteikti kāds nebūs apmierināts?!?

Cits jautājums ir, cik "pareizs" ir offside noteikums mūsdienās, kur mēs varam dabūt to milimetra precizitāti un izvērtēt uz 100%? Vai tiešām 1mm dot uzbrucējam advantage, ja šajā situācijā viņš vēl bumbu pieņem ar muguru pret vārtiem, kur aizsargs nostājies?

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 08:59, vakar
Dažās lietās katram centimetram ir nozīme

  -1 [+] [-]

, 2024-07-01 09:05, vakar
varenais_eksperts rakstīja: Pilnīgi aplami. Ja ir iespēja vērtēt noteikumu objektīvi ar 100% precizitāti, tad kāpēc tas jāpārvērš par subjektīvu vērtējumu ar kuru noteikti kāds nebūs apmierināts?!?

Cits jautājums ir, cik "pareizs" ir offside noteikums mūsdienās, kur mēs varam dabūt to milimetra precizitāti un izvērtēt uz 100%? Vai tiešām 1mm dot uzbrucējam advantage, ja šajā situācijā viņš vēl bumbu pieņem ar muguru pret vārtiem, kur aizsargs nostājies?
....pilnīgi aplami - nevieni noteikumi un likumi nevienā valstī netiek ievēroti par 100%....kāpēc lai futbols būtu izņēmums?....labāk bija kā agrāk, ka reālajā dzīvē - likumus staipa uz visām pusēm....tā ir tā dzīves un futbola burvība...un futbols nav tāllēkšana !

     [+] [-]

, 2024-07-01 19:48, vakar
dakots rakstīja: ....pilnīgi aplami - nevieni noteikumi un likumi nevienā valstī netiek ievēroti par 100%....kāpēc lai futbols būtu izņēmums?....labāk bija kā agrāk, ka reālajā dzīvē - likumus staipa uz visām pusēm....tā ir tā dzīves un futbola burvība...un futbols nav tāllēkšana !
Un arī ne virsūlēkšana...žēl ka esi aizmirsis kā 1982.gadā Šūmahers soda laukumā ''izrubīja'' Batistonu...,Vai tā arī bija futbola burvība?!
Ar VAR tā būtu pendele un sarkanā,bet tad tiesnesis tikai noplātīja rokas...redz Batistons pats sapinās savās kājās...

     [+] [-]

, 2024-07-01 19:52, vakar
dakots rakstīja: ....pilnīgi aplami - nevieni noteikumi un likumi nevienā valstī netiek ievēroti par 100%....kāpēc lai futbols būtu izņēmums?....labāk bija kā agrāk, ka reālajā dzīvē - likumus staipa uz visām pusēm....tā ir tā dzīves un futbola burvība...un futbols nav tāllēkšana !
https://www.youtube.com/watch?v=tGq...