Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Gromuls: "Zila krekla dēļ neielaida iedzert aliņu Mančestras "United" fanu bārā"

Emils Ozerinskis

EURO 2024 laikā "Lidl Arēnā" ir iespēja skatīties visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles. Katru dienu pirms vakara spēles ekspertu studijā pie Anatolija Kreipāna viesojas kāds viesi. Pirms Francijas un Nīderlandes cīņas sarunā ar Kreipānu viesojās Rihards Gromuls.

203 cm raženais Rihards Gromuls ir Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolas absolvents. Digitālā satura veidotājs un sociālo tīklu personība arī līdz februārī piedzīvotajam potītes lūzumam regulāri uzspēlēja groza bumbu amatieru turnīros, taču potenciālo iespēju kļūt par Batņas stila hokejistu Gromulam izjauca miskomunikācija: "Bērnībā man mamma lika izvēlēties - basketbols vai hokejs, jo dzīvojām pie Sporta pils. No sākuma teicu, ka gribu hokeju, bet tad man teica, ka būs jāiet daiļslidošanā. Man likās, ka es negribu vilkt to daiļslidošanas tērpu. Neviens man neizstāstīja, ka nav jāvelk tas tērps, tādēļ teicu, ka labāk iešu bumbot."

"Attiecības ar futbolu? Futbols man ļoti patīk kopš laika, kad studēju Anglijā. Dzīvoju pie Vulverhemptonas stadiona. Tam katru dienu gāju garām. Tad es studēju Mančestrā, kur bija divas komandas. Sanāca iet uz zilo pusi, jo sarkanajā mani vienreiz neielaida bārā, jo man todien bija zils krekls. Teica, ka es tur nevaru iekšā iet. Tur ir divi bāri, kas sacenšās savā starpā. Es pat nezināju, ka spēle notiek, vienkārši gribēju aliņu iedzert. "United" bārā mani neielaida, aizgāju uz otru. Skatos, ka tur iet spēle. Nu tad būšu "City" fans. Latviešu futbolu mēģinu apmeklēt. Eju arī uz Virslīgu. Protams, eju uz Žigajeva komandas PPK spēlēm, jo tur ir laba ballīte, kas ir vajadzīga 6. spēlētājam," stāsta Gromuls, kurš gan atraktīvi izpaudies Kauņas "Žalgiris" spēlēs, gan piesaistīts Latvijas basketbola izlases fanu kustībai "6. spēlētājs".

Gromuls sarunā ar Kreipānu ieskicēja arī savus favorītus: "Man favorīts vienmēr ir bijusi Vācija pēc tam, kad strādāju Hamburgā. Tagad, ja esi Hamburgā, tad komanda par ko fano ir "St. Pauli". Tagad iegāja Bundeslīgā. Arī stadions viņiem ir centrā. Ja skatāmies no lielā futbola, tad kā atsevišķi spēlētāji man favorīti nav, protams, izņemot 11 vilkus."

Skaties sarunas ar Kreipānu no "Lidl Arēnas" katrā EURO 2024 spēļu dienā pirms vakara cīņas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS