Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Kardiologs Andrejs Ērglis: "Mazdēls mani eksaminē par futbolu"

Emils Ozerinskis

Sarunā ar Anatoliju Kreipānu EURO 2024 finālturnīra trešajā dienā viesojās kardiologs Andrejs Ērglis, kura mazdēls Ernests paralēli dzenāja bumbu "Lidl Arēnas" futbola laukumos. Ekspertu studijā ārsts atminējās kājbumbas spēlēšanu savā jaunībā un izteica cerību, ka šajā finālturnīrā beidzot ir pienācis laiks Eiropas futbola tronī atgriezties futbola dzimtenes pārstāvjiem.

Kardiologam Andrejam Ērglim ceļš medicīnas jomā bija zvaigznēs ierakstīts. Lai gan Paula Stradiņa mazdēlu sākotnēji vairāk interesēja arhitektūra un kino, tomēr ārsta arodā Andrejs kļuva par pazīstamu un cienītu sirds slimību dakteri. Prasīsiet, kur tu ir saistība ar futbolu? Tāpat kā daudziem saviem laika biedriem Doktoram Ērglim futbols ir sirdī kopš laikiem, kad pietika ar divām skolas somām vai akmeņiem, lai izveidotu vārtu "stabus", un reizēm futbolbumbas vietā tika izmantota tenisa bumbiņa.

"Es mācījos Rīgas centrā, bet faktiski dzīvoju laukos - Ventspils ielā pie slimnīcas. Tur bija futbola laukums. Kā tur varēja satikties? Es nezinu. No vietējām mājām mūždien sanāca komandas. Dzīve pagāja uz ielas, dauzot to bumbu. Ziemā uz Māras dīķa vai Uzvaras parkā spēlējām hokeju līdz slidas kļuva mazākas un mazākas, un vienā reizē nosaldēju pirkstus. Atceros, ka vienā reizē tikām "Dinamo" stadionā uzspēlēt, tad tie bija lieli svētki," par bumbas spēlēšanu bērnībā atminējās cienītais dakteris.

Anatolijam Kreipānam, kurš pildīja vārtsarga pienākumus, atmiņā spilgti palicis brīdis, kad turnīrā Salacgrīvā pirmo reizi dzīvie ieraudzīts, ka arī vārtsarga laukumā var augt zāle.

Sirds ārsts Ērglis atminējās spēlētājus, kuri iekrituši atmiņā no bērnībā redzētajiem lielajiem turnīriem: "Man tagad "Lidl Arēnā" līdzi ir mazdēls Ernests. Viņš zin visu par NATO, bet vēl vairāk viņš zin par futbolu. Viņš mani eksaminē - zin, ka jaunais 16 gadus vecais spāņu čalis spēlēs starp puslaikiem esot mācījies skolas vielu. Futbolu tik daudz neskatos, bet dažu iemeslu dēļ man patīk mūsu pašu Virslīga. Tas, ko vienmēr esmu skatījies, tie ir Eiropas un pasaules čempionāti. Mums pašiem nebija, bet tantei bija krāsu televizors. Gerdu Milleru es neatceros, bet Karlu Heincu Rummenige ar Vāciju es ļoti labi atceros. Vēl Brazīlijai bija Sokratess, kurš īstenībā bija ārsts."

"Saruna par mīļākajām izlasēm ir gara saruna. Vienmēr piekrītu šīm sarunām, jo mums ir sports jāiedzīvina mūsu dzīvē. Arī pašiem sportojot. Man vienmēr paticis kā vācieši spēlē. Viņi spēlē pilnīgi citādi nekā brazīļi, kuri man arī ļoti patīk. Tā spāņu kārtība, kas īstenībā nav raksturīga spāņiem. Arī Modričs un horvāti ir patikuši. Taču vienreiz gribētos, lai izšauj arī angļi. Tādēļ tā vienus pateikt pat nevaru, jo dažreiz gribas samainīt favorītus," atzīmēja cienītais sirds veselības speciālists.

"Man nenormāli patīk bērnu sports. Es ceru, ka mums būs arī studentu sports. Visi nebūs profesionāļi, bet visiem ir jāpiedalās sacensībās. Sacensības ar sevi un citiem mums palīdzēs saglabāt mentālo veselību, ar ko mēs tik ļoti tagad cīnāmies. Redzu, ka te pat Mārupē ir pilns futbola laukums ar bērniem. Redzu to Cēsīs, Daugavpilī un kur vēl braucot pa ceļam Kurzemē. Zinu "Mettu", un man ir žēl, ka "Latvijas Universitāte" ir samazinājusi sadarbību ar "Mettu". Ceru, ka tas atkal būs. Esmu pārliecināts, ka Latvija atkal spēlēs Eiropas čempionātā un līdz tam nebūs pārāk ilgi," optimistiski uz Latvijas futbola atgriešanos uz lielās skatuves skatās Doktors Andrejs Ērglis.

Ekspertu studijas no "Lidl Arēnas" katru EURO 2024 spēļu vakaru vēro kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

     [+] [-]

, 2024-06-17 12:13, pirms nedēļas
Protams , ka mazdeliem jau japaplatas , tapat uz tv 24 , nu mans mazdels , nu mana meita , lielibnieks un platas visu laiku , cik var platities un lielities , ta kaa pats butu uztaisisjis savu mazdelu.

     [+] [-]

, 2024-06-17 15:56, pirms nedēļas
Ērgļa kungs, kāda statistika ar sirds kaitēm? Kādas izmaiņas dažādās vecuma grupās?