Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Embolo: "Mani vārti pieder arī fizioterapeitiem, ārstiem un fiziskās sagatavotības treneriem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Embolo: "Mani vārti pieder arī fizioterapeitiem, ārstiem un fiziskās sagatavotības treneriem"
Brīls Embolo. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Eiropas čempionātu ar uzvaru izdevies sākt Šveices futbolistiem, kuri Ķelnē ar 3:1 pieveica ungārus. Noslēdzošos vārtus guva Brīls Embolo, kurš savainojuma dēļ nebija gatavs doties starta sastāvā. Embolo veltīja pateicības vārdus apkalpojošajam personālam, kas viņu dabūja atpakaļ uz kājām.

27 gadus vecais "Monaco" uzbrucējs Brīls Embolo ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ nevarēja spēlēt no pagājušā gada augusta līdz šī gada marta beigām, bet maija vidū šveicietis iedzīvojās muskuļa traumā un atkal izkrita no ierindas. Šveices galvenais treneris Murats Jakins pirms Eiropas čempionāta sākuma neslēpa – Embolo nav gatavs 90 minūtēm. Viņš uz maiņu laukumā devās 74. minūtē, bet kompensācijas laikā uzstādīja gala rezultātu.

"Augšstilba problēmu dēļ man bija jāspēlē ar kompresijas apsēju. Man būs jāaprunājas ar fizioterapeitu un viņš jāsarāj, jo apsējs nokrita. Prieks, ka tas nepatraucēja, kad guvu vārtus," teica Embolo. Pēc viņa gūtajiem vārtiem televīzijas kameras pievērsa uzmanību ekipējumam, kas gulēja uz zāliena. Pats Embolo sākotnēji nemaz nesaprata, ka tas nokritis.

"Ir patīkami atgriezties laukumā. Ir pagājis ilgs laiks. Divas nedēļas strādāju ar fizioterapeitiem, ārstiem, fiziskās sagatavotības treneriem. Šie vārti pieder arī viņiem," pauda Embolo. "Pats svarīgākais – mums ir trīs punkti. Mana loma ir dot ieguldījumu, kad atrodos laukumā."

Tikmēr pirmos vārtus mačā iesita Kvadvo Duā. "Es joprojām sapņoju. Otrā spēle izlasē un pirmie vārti – iekšā notika sprādziens. Esmu ļoti laimīgs. Veltu vārtus visiem, kas man ticēja. Liels paldies Muratam Jakinam. Nav garantēts, ka tevi vispār izsauc uz izlasi, ja spēlē Bulgārijā," teica Duā.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

Izmantotie resursi:
https://www.blick.ch/sport/fussball...