Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Duļevska: "Portugālē, protams, bija arī ballītes pēc spēlēm"

Emils Ozerinskis

Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā futbolā piektdien noskaidrojās pirmās divas pusfināla dalībnieces. "Lidl Arēnā" studijā pie Anatolija Kreipāna viesojās Jana Duļevska, kura nonāca Eiropas futbola starmešos 2004. gada Eiropas čempionātā Portugālē, kad kameru objektīvi fokusējās uz Latvijas izlases krāšņajām līdzjutējām.

Janas Duļevskas vecākais dēls Martins Laviņš šajā pasaules čempionātā piedzīvoja savu debiju Latvijas izlases rindās. Jana pastāstīja, kā vecākajam dēlam sekmējies kājbumbas spēlē: "Viņš izmēģināja arī futbolu. Bija izdomājis, ka grib būt vārtsargs. Man bija jānopērk cimdi un pārējais ekipējums. Pēc pāris nodarbībām saprata, ka tomēr nebūs. Tas nav priekš viņa. Piņķu bērnu un jauniešu futbola klubā viņš mēģināja spēlēt. Tā tur viena sezona aizgāja, bet futbols viņam beidzās tā pa īstam nesācies."

Par saviem favorītiem futbola laukumā Duļevska atklāja: "Nē, Bekhems nav priekš manis. Viss kārtībā, bet nav mans tips. No spēlētājiem es atceros, ka man patika tāds Milans Barošs čehiem. Brazīlijas komanda man ļoti patīk. Fanojusi vienmēr esmu par Latviju, bet Pasaules kausos Brazīlijas komanda vienmēr bijusi tuvākā. Toreiz Portugālē, kad mūs filmēja, man bija Brazīlijas krekliņš. Es liku Latvijas karogu priekšā un domāju, kādēļ gan man ir tas Brazīlijas krekliņš nevis Latvijas. Es taču nebiju iedomājusies... Mazais, ātrais Roberto Karloss - tas man bija mīļākais no visiem spēlētājiem."

Par atmiņām no EURO 2004 studijas viešņa klāstīja: "Atceros spēles. Futbols mani saista tādēļ, ka ir tā kolosālā atmosfēra - dziedāšana un tradīcijas. Vari just līdzi savai valsts izlasei. Protams, tur bija arī ballītes pēc spēlēm. Vasara. Kolosāla kompānija. Tas viss ļoti palicis atmiņā."

Skaties futbola studijas no "Lidl Arēnas" katrā EURO 2024 spēļu dienā kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com pirms vakara dueļa.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS