Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Amanatidis: "Tas bija bailīgs futbols"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Amanatidis: "Tas bija bailīgs futbols"
Joannis Amanatidis pret zviedriem
Foto: AFP

Pēc vakar Eiropas čempionātā futbolā piedzīvotā zaudējuma pret Zviedriju (0:2) paškritisks pret savas komandas parādīto sniegumu bija Grieķijas izlases uzbrucējs Joannis Amanatidis.

"Nevar tikai 50 reižu piespēlēt bumbu turpu šurpu, mums vajag arī vienreiz spēlēt uz priekšu! Tas bija bailīgs futbols un nekontrolēts uzbrukums vai kaut kas tāds. Šādi mēs pret labākajām Eiropas komandām nevarēsim cīnīties. Mums jāparauj kloķis, citādi būsim ārā!" pēc Grieķijas zaudējuma vakar paškritisks pret savas komandas sniegumu bija Joannis Amanatidis.

"Mums jāskrien vairāk, vienkārši jābūt aktīvākiem – ar lielāku kustību spēlē. No A līdz Z visam jābūt citādāk nekā spēlē pret Zviedriju. Ja nu patiešām kādreiz aizspēlējām bumbu uz priekšu, tad tikai ar tālajām piespēlēm... Mums vienkārši jābūt aktīvākiem un kaut kā jāpiespiež pretinieks! Pret zviedriem spēlējām slikti un zaudējām pelnīti," turpināja Amanatidis.

Runājot par nākamajiem pretiniekiem, Amanatidis ir optimistisks: "Mēs zinām, ka krievi spēles ziņā ir labi. Vakardienas rezultāts pret spāņiem neatspoguļoja mača gaitu – krievi būtu varējuši arī nospēlēt 1:1 vai 1:2. Tomēr arī spēles mūsu kvalitāte ir uz katra sirdsapziņas – pretējā gadījumā mēs nebūtu šeit un kvalifikācijā nesavāktu 31 punktu. Tā kā pret Zviedriju spēlējot, 31 punktu mēs atlases ciklā nesavāktu."

"Vēl nav bijusi neviena izlase, kas nosargātu Eiropas čempionu titulu. Tomēr tāpēc jau mēs nejutām spiedienu – tāda nebija. Pirmajā spēlē neizgājām laukumā, lai aizstāvētu titulu, bet gan, lai nospēlētu labu futbolu un arī lai gūtu panākumu, kas ir pats svarīgākais. Par spiedienu nevar būt ne runas."

"Nav jau noticis pasaules gals. Esam zaudējuši vienu spēli, un neparādījām sevi tā, kā vēlējāmies. To mums ātri jāmaina, lai saglabātu cerības tikt tālāk. Mēs nedrīkstam šeit sākt spēlēt uz rezultāta noturēšanu – kā bija mačā Francija – Rumānija, viņi nevēlējās riskēt."

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

     [+] [-]

, 2008-06-11 14:51, pirms 16 gadiem
par futbolu to grūti nosaukt grieķu izpildījumā

     [+] [-]

, 2008-06-11 14:51, pirms 16 gadiem
Ei nost, pat viņi saprot, ka spēlē anti-futbolu!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-11 14:59, pirms 16 gadiem
nav ko ripinaat bumbu svaa starpaa...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-11 14:59, pirms 16 gadiem
man spēle patika pēc abiem vārtiem, pirms tam bija kaut kād muiļļāšanās..

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 15:01, pirms 16 gadiem
Tas nebija futbols, taa bija hu*nja!

Taa lai vini speelee tukshu tribiinu priekshaa un bez televiizijas piedaliishnaas. Sportisti speelee skatiitajiem (nepaarprast, katram ir svariigs sniegums un alga, materiaalais nodroshinaajums, bet tieshi vini ir tie, kam loti daudz noziimee liidzjuteeji, vinu attieksme un beeedas/prieki kopaa).

  +2 [+] [-]

, 2008-06-11 15:03, pirms 16 gadiem
Nē tas bija tizls futbols. Nesaptoru, ko tāda komanda dara EČ. Un nespraužiet man te, ka viņi pagājušo uzvarēja.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 15:11, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nē tas bija tizls futbols. Nesaptoru, ko tāda komanda dara EČ. Un nespraužiet man te, ka viņi pagājušo uzvarēja.

Pagājušajā bija apstākļu sakritība, jo Portugāle, ja nemaldos, tad vismaz divreiz sita pa stabiņu[finālā]... Neviecās vieniem, veicās otriem....
P.S. Manuprāt, Portugāles izlase no visām šīm 16 komandām vienīgā tik daudz sit pa vārtu pārlikņiem un stabiem..

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 15:16, pirms 16 gadiem
tieši Amanatidis uznākot uz maiņu arī kko mēģināja darīt un padarīt spēli asāku. diemžēl viens nav vilcējs..

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 15:22, pirms 16 gadiem
Jūsu spēlētias "futbols" ir bailīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 16:14, pirms 16 gadiem
"Nevar tikai 50 reižu piespēlēt bumbu turpu šurpu, mums vajag arī vienreiz spēlēt uz priekšu!"

Nu tas nu gan! Rehaagelam dereetu to ieboreet visiem futbolistiem galvaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-11 17:45, pirms 16 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Jau nokaitināja tie Grieķi ripinot bumbu, un kad Zviedri iesita golu tad otru pilnīgi no prieka jāsmejas, tad gan vairs neripināja ! es tikai nesaprotu vai viņi izgāja noturēt 0:0 Bet nu Zviedri ar par brīnumu negāja viņu laukuma pusē un ļāva tā ripināties. tak uzbrucēji vismaz varēja agresīvāk iet virsū šamējiem.

un dabuut golu, kaa tas notika ar gandriiz visaam griekju pretinieceem pagaajushajaa cempii !??? lieliska taktika no zviedru puses

  +1 [+] [-]

, 2008-06-11 17:52, pirms 16 gadiem
Tiem,kas ir aizmirsuši,tad jebkura taktika,ja to izpilda ļoti labi,nes augļus,tieši tāpēc viņi pelnīti paņēma zeltu pirms 4 gadiem(nevis kaut kāda tur veiksme.Čempionātu nevar vinnēt tikai veiksmes dēļ).Šoreiz bija ļoti līdzīga taktika,bet galīgi garām izpildījums.Negāja cauri diagonālās un tālās piespēles,tāpēc arī sāka ripināt bumbu,jo vienkārši nezināja,ko darīt.Sliktākā spēle grieķu izpildījumā,kādu esmu redzējis pēdējā laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-11 18:22, pirms 16 gadiem
Hose rakstīja: ...lai nu kā, bet grieķi ir daudz par vecu, lai atkārtotu pagājušā EČ varoņdarbus, turklāt nav Zagoraka, kurš bija čempja labākais spēlētājs. Pirms četriem gadiem grieķi bija sava brieduma virsotnē, bet tagad redzama likumsakarīga lejupslīde. Nekas nav mūžīgs, jo īpaši ātrumizturība.

Par pārējo komandu vēl tā,nav tik traki.bet visvairāk,manuprāt,trūkst tāda spēlētāja kā zagorakis,kurš veica milzīgu darba apjomu.Un vārtsargam, vajag maiņu,var redzēt,ka Nikopolidim vecums nenāk viens.Tikai žēl,ka izskatās,ka nekas diži stiprs viņam aiz muguras nav.Būs jāmaina spēles stils?Jo bez laba GK, aizsardzības futbolam nav jēgas.