Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Sverkošs: "Kolleram būtu jāsāk visas spēles"

Sverkošs: "Kolleram būtu jāsāk visas spēles"
Vaclavs Sverkošs
Foto: AFP

Vakardienas Čehijas futbola izlases varonis Vaclavs Sverkošs, kurš mačā pret Šveici guva vienīgos, uzvaru nesošos vārtus, atzinis, ka, lai gan turnīra atklāšanas spēlē iesist vārtus ir viņa sapņu piepildījums, komandas interesēs labāk būtu, ja Jans Kollers sagalabātu savu vietu pamatsastāvā.

Ostravas "Banik" uzbrucējs laukumā devās uz maiņu, un ceturdaļstundu pēc došanās laukumā arī guva savus karjerā pirmos vārtus Čehijas izlases labā. "Esmu ārkārtīgi priecīgs par gūtajiem vārtiem, iesist turnīra pirmos vārtus man ir kā sapņu piepildījums," savu prieku par vārtu guvumu neslēpa Sverkošs. "Kad es saņēmu bumbu, domāju tikai par to, kā ātrāk izpildīt sitienu. Lai gan sitiens nesanāca, par laimi bumba ielidoja vārtos."

Sverkošs savu vietu izlases sastāvā nopelnīja pateicoties 15 gūtajiem vārtiem "FC Banik" labā šosezon, kas padarīja viņu par rezultatīvāko uzbrucēju Čehijas 1. līgā. Vārtu gūšanas prasme 24 gadus vecajam puisim bez šaubām piemīt, un preses konferencē viņš nekautrējās dalīties ar savām treniņmetodēm: "Treniņos mēs sagatavojamies šādām epizodēm, kad uz brīdi nonākam vieni pret vārtsargu. Protams, nav iespējams pilnībā sagatavoties katrai spēles epizodei, bet situācijai vakardienas spēlē es biju gatavs."

Lai gan Sverkošs ir priecīgs par izdevušos sākumu, viņš joprojām uzskata, ka kā vienīgajam uzbrucējam laukumā būtu jādarbojas tieši Janam Kolleram nevis viņam: "Es nedomāju, ka esmu spējīgs aizstāt tādu spēlētāju kā Jans Kollers, iespējams, neviens to nevar. Ja mēs pieturamies pie šāda taktiskā izvietojuma, komandai ir ļoti svarīgi, lai Jans spēlētu. Viņš spēlē izdara ļoti lielu darba apjomu, īpaši tad, kad pretinieku aizsargi ir ar bumbu. Kollers ir fantastisks spēlētājs ar saviem plusiem, piemēram, augsto bumbu apstrādāšana. Es ticu, ka ne mūsu, ne kādā citā komandā nav iespējams atrast tādu spēlētāju kā Jans. Viņš ir vienreizējs!"

Izmantotie resursi:
euro2008.uefa.com

     [+] [-]

, 2008-06-09 08:43, pirms 16 gadiem
Kas ir ar Barošu?

     [+] [-]

, 2008-06-09 08:56, pirms 16 gadiem
ivo9992 rakstīja: Kas ir ar Barošu?



Nav laikam formā