Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

A grupa: kādus pārsteigumus būs sarūpējis Brukners?

A grupa: kādus pārsteigumus būs sarūpējis Brukners?
Karels Brukners.
Foto: www.sportinglife.com

Ilgi gaidītā "Euro 2008" atklāšanas spēle starp mājiniekiem Šveices izlasi un Karela Bruknera vadīto Čehijas izlasi beidzot ir klāt! Mača sākums plkst. 19.00, tiešraidē to varēs vērot LTV7 kanālā.

Pirms kaujas

Šveice
Kā jau turnīra rīkotājiem, Šveices izlasei jau divus gadus nav sanācis aizvadīt nevienu sportiska rakstura spēli - līdzīgi kā austriešiem, arī Jakoba Kūna vīriem finālturnīram nācās gatavoties aizvadot draudzības spēles. Vēsture gan rāda, ka mājiniekiem šāda atpūta no kvalifikācijas cikla nereti iet labumā, tā piemēram Portugāles izlase pirms četriem gadiem savās mājās aizkļuva līdz pat finālam.

Pirms četriem gadiem Portugālē "Euro 2004" finālturnīrā šveicieši savus līdzjutējus sarūgtināja, nespējot tikt ārā no ļoti spēcīgas apakšgrupas, kā pirmās divas komandas toreiz kvalificējās Anglijas un Francijas izlases. Kopš tā laika izlases sniegums gājis tikai uz augšu, ko apliecina panākumi Pasaules Kausā pirms diviem gadiem. Kobi Kūns ar izlasi strādā jau kopš 2001. gada, un pēc šī čempionāta no sava amata atkāpsies, kas varētu kalpot par papildus motivāciju tiem vienpadsmit, kuri dosies cīņā ar Čehijas izlasi. Un ja vēl pieskaita divpadsmito spēlētāju - līdzjutējus...

Čehija

Čehijas izlase ar savu disciplinēto komandas spēli un ne tām mazākajām futbola zvaigznēm vienmēr bijuši starp favorītiem uz uzvarām lielajos turnīros. Arī "Euro 2004" turnīrā čehi bija vieni no favorītiem uz uzvaru, un kā tanks brauca pāri visām izlasēm, kuras nāca pretī. Līdz brīdim, kad pretī stājās Grieķijas izlases aizsardzības vaļņi, pret kuriem pat Milana Baroša ātrums un Jana Kollera garums neko nespēja pasākt. Pēc šī turnīra izlasei bija nepieciešama gandrīz vienmēr sāpīgā paaudžu maiņa, un Pasaules Kauss Vācijā izvērtās par finālturnīru, kuru čehi labprāt aizmirstu pēc iespējas ātrāk.

Komandas sastāvs kopš iepriekšējā Eiropas čempionāta finālturnīra kļuvis nedaudz vājāks, vismaz uz papīra. Karels Brukners atšķirībā no citiem treneriem, treniņos rūpīgi glabāja savu taktiku noslēpumus, un pat spēles rītā atteicās žurnālistiem pateikt kādā izvietojumā un kuri spēlētāji varētu sākt spēli pret Šveici. Līdzīgi kā Kobi Kūnam, arī Brukneram šis ir pēdējais finālturnīrs pie izlases stūres, un čehi cer, ka ilggadējais izlases treneris no izlases aizies ar labi padarīta darba sajūtu. Bet vispirms labi jānospēlē mačā ar Šveici, kurš visticamāk arī izšķirs to, kura no komandām izkļūs no grupas.

Betway ekspertu prognozes
Šveices uzvara - 2.70
Neizšķirts - 3.00
Čehijas uzvara - 2.65

Izmantotie resursi:
euro2008.uefa.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-07 11:46, pirms 16 gadiem
Lielie futbola svētki ir sākušies!
Es par labu un skatāmu futbolu!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-07 12:15, pirms 16 gadiem
Domaaju ka speelei jaabut ljoi interesantai.Pat ja speele nebuus interesanta domaaju ka manaas aciis vinja vienalga buus interesanta, jo tik ilgi ir gaidiits shis eiropas chempis un beidzot arii vinjsh ir sagaidiits.
Lieku uz to ka visas speeles garumaa neliels paarsvars buus Čehijas izlasei, bet Šveicei ir pietiekami laba aizsardziiba lai nesabruktu pret chehu uzbrukumiem.
Mana prognooze Šveice Čehija 1:1 Vaartus guus Kollers un Sendeross

  +1 [+] [-]

, 2008-06-07 13:26, pirms 16 gadiem
jeeee, beidzot tas ir sagaidiits... ceru uz interesantu macu ar daudz vaartiem, bet tomeer ar Cehijas uzvaru

     [+] [-]

, 2008-06-07 17:37, pirms 16 gadiem
Varetu but 2:1 chehu labaa!