Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Ballaks: "Apzinos atbildību"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Ballaks: "Apzinos atbildību"
Mihaēls Ballaks
Foto: AFP

Vācijas futbola izlases līderis Mihaēls Ballaks intervijā vietējai presei paziņojis, ka pilnībā apzinās, ko no viņa un izlases cer visa valsts. "Chelsea" pussargs arī paziņojis, ka vēlētos būt izlases kapteinis vēl ilgi - vismaz līdz 2010. gada pasaules čempionātam.

Nevienam nav noslēpums, ka no Ballaka, kurš bija vienīgais Vācijas pārstāvis UEFA Čempionu līgas finālā, dzimtenē tiek gaidīts ļoti daudz, un jau pirms "Euro 2008" viņš apveltīts ar dažādām uzslavām un cildinājumiem, kurus nu nāksies attaisnot: "Nepārprotami, ka labāk ir tad, ja tiek saņemta uzslava nevis otrādi. Bet es to spēju novērtēt un zinu, ka nākamais solis atkal ātri vien var aiziet citā virzienā. Pašlaik esmu labā formā, bet man ar to vēl daudz jāstrādā, lai izvirzītās prasības beigās būtu attaisnotas. Es apzinos šo atbildību. Esmu pietiekami pieredzējis, lai zinātu, ka viss ir orientēts ap rezultātu. Man personīgi svarīgi ir, ka šoreiz Eiropas čempionātā būšu un varēšu spēlēt pilnīgi vesels. Pirms pēdējiem lielajiem turnīriem vienmēr mocījos ar savainojumiem."

Savainojumi Ballaku nelika mierā arī pagājušajā gadā, kad potītes dēļ nācās izlaist astoņus mēnešus, kas nopietni varēja apdraudēt futbolista karjeru. Tomēr Ballaks pērnā gada noslēgumā atgriezās laukumā, un pašlaik daudzi eksperti novērtē, ka vācieša sniegums ir vēl labāks nekā pirms tam: "Šajos astoņos mēnešos man bija baigi jācīnās – pret sevi un pret savainojumu. Taču, kad jāpārkāpj kādai robežai, cilvēks vienmēr kļūst stiprāks. Turklāt ilgā pauze bija noderīga manam ķermenim, kurš beidzot varēja atjaunoties."

31 gadus vecajam Ballakam 2008. gada Eiropas čempionāts būs jau piektais lielais turnīrs karjerā. Vācijas izlases kapteinis gan vēl negrasās šo sēriju pārtraukt: "Ir lieliski redzēt, kā jaunie spēlētāji mēģina atdarināt, kā viņi priecājas par Eiropas čempionātu un ar kādu aizrautību spēlē izlasē. Turklāt ir forši, ka jau vairākus gadus mums ir labas attiecības ar līdzjutējiem. Mans uzdevums kā kapteinim arī ir, lai šī pozitīvā attieksme starp komandu un līdzjutējiem paliktu. Bija laiks, kad tas viss nebija tik labi, un, protams, loģiski, ka arī izlases sekmes bija švakas. Man ir liels gods būt Vācijas izlases kapteinim, un ceru, ka vēl kādu laiku tāds arī būšu. 2010. gada pasaules čempionāts katrā ziņā ir vēl viens mans mērķis. Pašlaik gan es, pirmkārt, koncentrējos uz gaidāmo "Euro 2008", pēc tā nāks citi uzdevumi."

31 gads futbolā tomēr ir brīdis, kad spēlētāji jau sāk domāt par karjeras beigām. Vācijas izlases zvaigzne par to vēl domājis nav: "Nē, man vēl nav konkrētu plānu, kad būtu jābeidz karjera. Kad ilgstoši biju savainots, noteikti šādas domas uznāca, jo tobrīd piespiedu kārtā varēja nākties beigt. Tomēr tagad, kad atkal esmu nepārtrauktā spēļu apritē, ir zudis tālredzīgais skatījums nākotnē. Vienmēr jāuzvar nākamā spēle - tas ir iespējami tālākais uzdevums, par ko tiek domāts.

Vai mani vēl varēs redzēt Bundeslīgā? Domāju un ticu, ka ne. Esmu Vācijā spēlējis pietiekami ilgi, un varu jau iztēloties, ka karjeru tomēr noslēgšu Anglijā. Būtu skaisti, ja tas izdotos tādā top komandā kā "Chelsea". Ar Londonas klubu man ir līgums līdz 2009. gadam, un vēl neesmu runājis par līguma pagarināšanu, jo pašlaik koncentrējos tikai uz "Euro 2008". Tomēr noteikti uzzināšu, ko "Chelsea" būs izvēlējusies par galveno treneri. Klubs, kas katru gadu vēlas uzvarēt Čempionu līgā un ir ar tik lieliem mērķiem, izdarīs labu izvēli. Par to nešaubos."

Izmantotie resursi:
bundesliga.de

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-06-05 12:13, pirms 16 gadiem
rekaa uz vecumu palicis tāds apzinīgs.. iemācījies gudri, bet pareizi runāt..

  +5 [+] [-]

, 2008-06-05 12:17, pirms 16 gadiem
*Pir4iks* rakstīja: Veiksmi

Pievienojos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: go_reds_go

  -3 [+] [-]

, 2008-06-05 12:24, pirms 16 gadiem
Nepatīk vairs viņš- kapteinim būtu jābūt kā piemēram savai komandai, bet Ballaks- jo vecāks, jo rupjāks.

     [+] [-]

, 2008-06-05 13:07, pirms 16 gadiem
Mīļākais spēlētājs.. Ceru, ka tieši Ballaks vesels vedīs Vāciju pretī uzvarai Eiropas čempionātā... Žēl, ka vairs viņu neredzēsim Bundeslīgā... Turies..

     [+] [-]

, 2008-06-05 13:12, pirms 16 gadiem
vismaz līdz 2010. gada pasaules čempionātam.

Nemaz vēl nav tikuši, bet jau domā par spēlēšanu tajā =/

  -2 [+] [-]

, 2008-06-05 13:19, pirms 16 gadiem
Ottinsh rakstīja: vismaz līdz 2010. gada pasaules čempionātam.

Nemaz vēl nav tikuši, bet jau domā par spēlēšanu tajā =/


Tas jau Ballakam raksturīgi, kad Vācijā bija čempis, tad jau viņš Vāciešus finālā redzēja, kamēr vēl grupas spēles spēlēja...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 13:22, pirms 16 gadiem
Paldies autoram par labo tulkojumu un rakstu vispār!! Bundeslīgas mājaslapā mēģināju šo interviju vāciski lasīt, bet ātri vein attiecos no šīs domas Mana Deutschsprache pieklibo pēdējā laikā biku!
Veiksmi Ballakam un vēl vairāk Vācijai kopumā!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-05 13:28, pirms 16 gadiem
Ottinsh rakstīja: vismaz līdz 2010. gada pasaules čempionātam.

Nemaz vēl nav tikuši, bet jau domā par spēlēšanu tajā =/

Apskaties, kāda grupa Vācijai ir kvalifikācijā, lai tiktu uz PČ2010, tad domāju, tu pats sapratīsi, ka naivi ir domāt, ka Vācija var netikt uz čempi... Ja slinkums meklēt, nosaukšu grupas sastāvu: Vācija, Krievija, Somija, Velsa, Azerbaidžāna, Lihtenšteina.
Domāju, pat lielākajam Vācijas nīdējam būtu skaidrs, ka no šādas grupas vācieši izkļūs 100%...............

  -1 [+] [-]

, 2008-06-05 13:33, pirms 16 gadiem
Jay rakstīja: Apskaties, kāda grupa Vācijai ir kvalifikācijā, lai tiktu uz PČ2010, tad domāju, tu pats sapratīsi, ka naivi ir domāt, ka Vācija var netikt uz čempi... Ja slinkums meklēt, nosaukšu grupas sastāvu: Vācija, Krievija, Somija, Velsa, Azerbaidžāna, Lihtenšteina.
Domāju, pat lielākajam Vācijas nīdējam būtu skaidrs, ka no šādas grupas vācieši izkļūs 100%...............


domāju, ka tieši tādās pat domās visi bija par Angliju EURO 2008 kvalifikācijā :p

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 13:36, pirms 16 gadiem
Ottinsh rakstīja: domāju, ka tieši tādās pat domās visi bija par Angliju EURO 2008 kvalifikācijā :p

Es vislaik turēju īkšķus par Angļu pretiniekiem... Es ticēju... Un Vācija ir klasi vai 2 augstāka nekā Anglija mūsdienās un tiks uz finālturnīru!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 13:38, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Es vislaik turēju īkšķus par Angļu pretiniekiem... Es ticēju... Un Vācija ir klasi vai 2 augstāka nekā Anglija mūsdienās un tiks uz finālturnīru!

Klasi vai 2 augstāka? Saprotu, ka esi vāciešu fans, bet vai Tev nešķiet, ka ''mazliet'' pārspīlē?

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 13:43, pirms 16 gadiem
Ottinsh rakstīja: domāju, ka tieši tādās pat domās visi bija par Angliju EURO 2008 kvalifikācijā :p

Anglijai grupa bija tomēr smagāka:
ok, Russia abiem vienāda...
Horvātija ir galvas tiesu pārāka par Somiju;
Izraēla ir spēcīgāk pr Velsu;
Maķedonija ir spēcīgāka par Azeriem...
Lihtenšteina nav pieminēšanas vērt
Tā ka Anglijas variants te nebūs!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 13:50, pirms 16 gadiem
-Klubs, kas katru gadu vēlas uzvarēt Čempionu līgā un ir ar tik lieliem mērķiem, izdarīs labu izvēli. Par to nešaubos."

Pilnigi labi pateikts! Chelsea ir vieniga komanda, kas 5 gadu laika piedalijas 4 UCL pusfinalos, jau 4 gadus ar United dala labako Anglijas komandas lomu (2 gadus pirmie Chelsea un otrie MU, un 2 gadus otradak), pagašezon vinneti gan Carling gan FA Kauss, un šaja sezona nedrikst teikt ka bija slikta, jo neskatoties uz trenera maiņu komanda lidz pašai pedejai kartai cinijas par EPL titulu, un pirmoreiz sava vesture iekļuva UCL finala, kuru pec speles bija jauzvar, bet nu labakiem neveicas loterija, un MU savu panaca. Ari jaatzime, ka Chelsea sava Stamford Bridge stadiona akal nezaudeja nevienu speli, un rekords turpinasies jau piekto gadu. Ta ka domaju ka Ballackam pe šita pateikta stabili jabeidz karjeru Chelsea rindas, jo viņš saprot ka komanda noskaņota uz visaugstakiem merķiem! Un protams veiksmi EURO 2008!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 14:23, pirms 16 gadiem
roja rakstīja: tava vacijA NEIZKLUS NO GRUPAS UN VEL MAZAK KLUS PAR EUROPAMEISTAR....

esi parliecinats???

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 14:35, pirms 16 gadiem
go_reds_go rakstīja: Hitlera mazbērni!

kas tad pats esi...stalina mazberns????!!!!izvelies izteicienus..mazuliiti...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 18:22, pirms 16 gadiem
Notiek spēle starp Vācijas un Krievijas izlasēm, ar rezultātu 2:0 vadībā vācieši:
- Puiši, kliedz padzīvojis kara veterāns, mēs viņus uzvarējām pie Maskavas, Staļingradas, Berlīnes, bet jūs kuces dēli mūs apkaunojat....!!!
- Tad jums, vecais, bija cits treneris – saka blakus sēdošais gruzīns...

P.S. Iespējams, ka šīs anekdotes varoņi arī nedzer „Carlsberg” alu, taču, ja viņiem sagribētos uzzināt ko vairāk par „Euro 2008” norisi, viņi noteikti apmeklētu carlsberg.lv!