Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

UEFA uzsāk disciplinārlietas pret Turciju un Horvātiju

Rolands Eliņš

UEFA uzsāk disciplinārlietas pret Turciju un Horvātiju
Horvātijas izlases futbolisti vēršas pie saviem līdzjutējiem, cenšoties viņus nomierināt
Foto: AP/Scanpix

UEFA Disciplinārlietu komisijā ierosinātas divas jaunas disciplinārlietas, kurās apsūdzības izvirzītas Horvātijas un Turcijas futbola federācijām.

Lietas uzsākšana pret Horvātiju bija pašsaprotams notikums pēc vakardienas haosa spēlē pret Čehiju. Horvātu līdzjutēji radīja nekārtības tribīnēs un izmeta laukumā vairākas petardes, no kurām viena uzsprāga gandrīz tieši stadiona darbinieka rokās. Galvenais tiesnesis bija ļoti tuvu lēmumam spēli pārtraukt, taču pēc dažu minūšu nogaidīšanas tomēr tika nolemts maču atsākt. Horvātijas līdzjutēju sektorā tikmēr turpinājās asumi un izcēlās arī savstarpēji kautiņi.

Horvātijas izlase jau saņēma „sodu” par šo haosu, jo pēc mača atsākšanās ielaida vārtus un praktiski drošās uzvaras vietā saņēma neizšķirtu 2:2, taču paredzama arī citu sankciju piemērošana Horvātijas Futbola federācijai. UEFA ierosinājusi disciplinārlietu, kurā tiks izskatīti pārkāpumi par pirotehnikas izmantošu tribīnēs, rasistisku saukļu veikšanu, nekārtībām tribīnēs un priekšmetu izsviešanu laukumā.

Disciplinārlieta uzsākta arī pret Turcijas Futbola federāciju. Tā tiek apsūdzēta par turku līdzjutēju veikto pirotehnikas izmantošanu stadionā, priekšmetu izsviešanu laukumā un līdzjutējiem atvēlētās zonas pārkāpšanu. Viss iepriekš minētais attiecas uz vakardienas spēli pret Spāniju, kurā turki zaudēja 0:3.

Abas lietas tiks izskatītas 20. jūnijā. UEFA Disciplinārlietu komisija šī čempionāta laikā fanu agresīvas un huligāniskas rīcības dēļ jau piemēroja sodu Krievijas Futbola federācijai. Krievijai turklāt tika arī noteikta nosacīja diskvalifikācija no „Euro 2016”, kas stāsies spēkā nākamo līdzjutēju pārkāpumu gadījumā.

Tikmēr savā ziņā „paveicies” Spānijas izlasei, jo tās fani, kuri bija noskaņoti sarūpēt savai izlasei UEFA disciplinārlietu, pieķerti jau pirms ieiešanas stadionā. Stadiona apsardze aizturējusi trīs spāņus fanus ar neonacistu karogiem un trīs citus fanus, kuri mēģinājuši stadionā ienest pirotehniku.

Izmantotie resursi:
Disciplinary – UEFA.org

  +1 [+] [-]

, 2016-06-18 17:14, pirms 8 gadiem
Pakratīs pirkstu uzliks naudas sodu un viss.

     [+] [-]

, 2016-06-18 22:41, pirms 8 gadiem
TieŠi tà.