Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Terims nosoda Turcijas padošanos, Čehija paliek bez Rosicka

Rolands Eliņš

Terims nosoda Turcijas padošanos, Čehija paliek bez Rosicka
Fātihs Terims
Foto: AFP/Scanpix

Pēc visai bezcerīgā zaudējuma Spānijai ar 0:3 „Euro 2016” D grupas spēlē Turcijas izlases treneris Fātihs Terims skarbi kritizējis savas komandas cīņassparu.

„Spēlē pret Spāniju es skatījos futbolu, kas man nepavisam nepatika,” pēcspēles preses konferencē norādīja Fātihs Terims. „Turcijas izlase vienkārši padevās un samierinājās ar sakāvi. Tie, kuri zina, ko esmu izdarījis futbolista un trenera karjerā, arī zina, ka neielaižos ar tādiem, kas vienkārši padodas. Ciest nevaru šādu rīcību, tāpēc atvainojos visiem līdzjutējiem visas komandas vārdā.”

„Spānija ir īpaša komanda,” turpināja Terims. „Pirmajās 30 minūtēs mēs vēl pratām cīnīties līdzvērtīgi, taču pēc tam neparādījām sevi no labākās puses. Ielaidām divus vārtus individuālu kļūdu dēļ, viena kļūda bija patiešām briesmīga. Bet pēc trešajiem vārtiem mēs „izjukām”. Nedrīkst krist pesimismā, ja ielaid vienus vārtus pret Spāniju, taču otrie vārti krietni sarežģīja situāciju. Vēršoties pie Turcijas līdzjutējiem, aicinu turpināt atbalstīt izlasi. Lūdzu, nedomājies, ka šo rezultātu es pieņemu kā kaut ko normālu.”

Spānija tikmēr garantējusi vietu astotdaļfinālā jau šobrīd, un izlases treneris Visente del Boske varēja būt apmierināts: „Pirmais mērķis ir sasniegts. Aizvadījām labu spēli, kurā kontrolējām notikumu gaitu visas 90 minūtes. Iepriekš mums bija problēmas ar vārtu momentu realizēšanu, taču šoreiz guvām trīs vārtus.”

Tikmēr divu vārtu autors Alvaro Morata neslēpa prieku par izlases sniegumu: „Priecājos par saviem vārtiem un vispār esmu ļoti priecīgs, ka šeit atrodos. Iepriekš izlases spēles vēroju tikai televizorā, bet šobrīd esmu sastāvā kopā ar pārējiem. Sapnis piepildījies.”

„Iepriekš tika runāts, ka spāņu uzbrucēji negūst vārtus,” sacīja Morata. „Taču šoreiz viss nokārtojās veiksmīgi. Pretim mums stājās spēcīga komanda, bet mūsu izlasē valda maģiska atmosfēra. Lieliski saprotamies cits ar citu, ko jūs arī labi varat redzēt laukumā.”

Spānija grupu turnīru noslēgs pret Horvātiju, kamēr Turciju sagaida mačs pret Čehiju. Gan turkiem, gan čehiem šī būs izšķirošā spēle par trešo vietu, taču Čehija spiesta samierināties ar sava kapteiņa Tomāša Rosicka nespēlēšanu. Viņš čehu medijiem norādījis, ka spēlē pret Horvātiju gūtās traumas dēļ laukumā trešajā grupu turnīra spēlē iziet nevarēs, tāpat uz jautājuma zīmes viņa atgriešanās sastāvā, ja Čehija tiek astotdaļfinālā.

„Ar manu kāju šobrīd nav kārtībā, un izskatās, ka čempionāts man ir beidzies,” sacīja Rosickis. „Ticu, ka puiši pret Turciju cīnīsies līdz pēdējam, taču skaidrs, ka manis tur nebūs. Zināju, ka mačā pret horvātiem mums nepieciešams vismaz punkts, tāpēc spēles izskaņā skrēju, cik vien varēju. Centos paveikt maksimumu, un diemžēl sanāca par to samaksāt, gūstot traumu.”

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spānija22004:06
2.Horvātija21103:24
3.Čehija20112:31
4.Turcija20020:40

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com
Rosickż mį problémy se svalem. Tady jsem...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-18 12:43, pirms 8 gadiem
Rosickis baigais nelaimes putns ar savainojumiem. Fenomenāls talants, bet traumas sačakarējušas karjeru..

  +1 [+] [-]

, 2016-06-18 14:51, pirms 8 gadiem
karlis1993 rakstīja: Rosickis baigais nelaimes putns ar savainojumiem. Fenomenāls talants, bet traumas sačakarējušas karjeru..
nu viņš jau paspēja labi uzspēlēt un augstā līmenī, bet gadi dara savu...