Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Ungārijas treneris: "Mani neinteresē, ko par mūsu izredzēm saka citi"

Rolands Eliņš

Ungārijas treneris: "Mani neinteresē, ko par mūsu izredzēm saka citi"
Berns Storks
Foto: AP/Scanpix

Pēc Austrijas un Ungārijas spēles (0:2) „Euro 2016” F apakšgrupā viedoklī par mača gaitu dalījās abu izlašu galvenie treneri Marsels Kollers un Bernds Storks.

„Mums sanāca labs mača sākums, izdevās labas kombinācijas,” norādīja Austrijas izlases galvenais treneris Marsels Kollers. „Taču jo vairāk laika pagāja, jo nervozāki palikām... Un tad atļāvām ungāriem izvērsties. Mēs spēlējām pret ļoti labu komandu, kas izmantoja savas iespējas un mūsu nervozitāti. Tad mēs saņēmām sarkano kartīti, kas visu padarīja vēl sarežģītāku.”

„Nekad nav labs brīdis, lai ielaistu vārtus,” turpināja Kollers. „Taču šoreiz tas bija patiešām slikts brīdis. Vārtu guvums deva Ungārijai enerģiju un sarežģīja mūsu dzīvi. Pēc tam mēs arī dažas reizes pazaudējām bumbu.”

Austrijas līderis Davids Alabā savukārt saglabāja pārliecību par savu komandu. „Tas jums varbūt izklausīsies dīvaini, taču uzskatu, ka Austrija šajā mačā bija labākā komanda,” pēcspēles intervijā sacīja Alabā.

Savukārt Ungārijas treneris Bernds Storks netaupīja uzslavas savai komandai: „Puiši tika atalgoti par trīs nedēļu smagu darbu. Lieti noderēja mūsu iepriekšējās pārbaudes spēles pret labām komandām. Bija nepieciešama veiksme, ko arī ieguvām Alabā sitiena pa vārtu stabu rezultātā.”

„Taču turpinājumā bijām daudz drošāki un spēlētāji „pamodās”. Visu laiku centāmies iesist un otrajā puslaikā paveiktais bija brīnišķīgs rezultāts. Ādāms Salai guva ļoti skaistus vārtus, uzslavas viņam. Viņš saņēma balvu par savu cītīgo darbu,” sacīja Storks.

Pārdomās par to, cik tālu Ungārija spējīga aizkļūt izslēgšanas spēlēs, Storks neielaidās: „Mani nepavisam neinteresē, ko par mūsu izredzēm saka citi. Mēs domājam par nākamo spēli. Tas būs grūts pārbaudījums – Islande lieliski spēlēja atlases ciklā. Taču mēs centīsimies šobrīd koncentrēties uz viņiem, darot visu soli pa solim.”

UEFA par mača labāko spēlētāju atzina 22 gadus veco Lāslo Kleinheisleru. „Šī ir pirmā reize manā mūžā, kad esmu preses konferencē, ļoti priecājos, ka tiku uzaicināts,” sākumā noteica Brēmenes „Werder” pārstāvis, kurš vēl pirms gada spēlēja ”Videoton” jauniešu komandā. „Šodien parādījām labu komandas spēli, nopelni par uzvaru pienākas visam sastāvam. Vēlos arī apsveikt Kirāju un Geru. Viņi abi tagad ir vēl vecāki, taču priecājos, ka varu spēlēt vienā komandā ar viņiem.”

Izmantotie resursi:
UEFA EURO 2016 - UEFA.com