Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA par optimistiskāko scenāriju nosauc futbola sezonas atsākšanos maija vidū

Rolands Eliņš

UEFA par optimistiskāko scenāriju nosauc futbola sezonas atsākšanos maija vidū
Aleksandars Čeferins. Foto: AFP/Scanpix

UEFA prezidents Aleksanders Čeferins atzinis iespēju, ka šī Eiropas futbola sezona varētu tikt zaudēta, ja neizdosies spēles atsākt pirms jūnija beigām. Čeferins norādīja, ka ir izstrādāti vairāki plāni un iespējamie scenāriji, kuru vidū noteikti ir visas atlikušās sezonas aizvadīšana pie tukšām tribīnēm. Interijā Itālijas laikrakstam „La Repubblica” Čeferins arī piesauca iespēju, ka spēles varētu tikt aizvadītas rudenī, pirms nākamās sezonas, kas attiecīgi tiktu nedaudz aizkavēta.

Šobrīd Eiropā ir apturētas teju visas augstākās līgas, kā arī Eirokausi, un pastāv neskaidrība par to, kad spēles varētu atsākties. Koronavīrusa pandēmija likusi pārcelt arī „Euro 2020” finālturnīru un izlašu spēles. Slimība turpina izplatīties, un Čeferins kā ātrāko iespējamo sezonas atsākšanās laiku nosauca maija vidu.

„Mums ir trīs lielie scenāriji. Iespējas, kad varētu atsākt sezonu, ir maija vidū, jūnijā vai jūnija beigās,” teica Čeferins. „Pastāv arī iespēja, ka varētu šīs sezonas atlikušās spēles aizvadīt vasaras beigās un rudenī, proti, pirms nākamās sezonas sākuma, kas attiecīgi tiktu pabīdīts nedaudz uz priekšu. Mēs ņemsim vērā klubu un līgu vēlmes un vajadzības, cenšoties atrast labāko risinājumu.”

„Ja mums neizdosies atsākt šo sezonu līdz jūnija beigām, tā, visticamāk, būs zaudēta sezona,” nepatīkamo iespēju pieļāva UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

Spēļu aizvadīšana pirms nākamās sezonas sākuma novestu pie milzīgām organizatoriskām problēmām un haosa transfēru tirgū. UEFA prezidents atzina, ka, lai arī viņš pats to ļoti nevēlas iztēloties, taču jārēķinās arī ar iespēju pabeigt sezonu pie tukšām tribīnēm.

„Šobrīd mums joprojām nav nekādas skaidrības par to, kad varēsim atkal spēlēt – ar vai bez skatītājiem tribīnēs,” teica Čeferins. „Ja nebūs alternatīvas, labākais variants būtu tik un tā pabeigt čempionātu izspēli.”

Lielākā daļa Eiropas futbola līgu ir pārtrauktas uz nenoteiktu laiku koronavīrusa pandēmijas dēļ, vairākas līgas tēmē uz sezonas atsākšanos aprīļa beigās vai maija sākumā. Lielbritānijā šobrīd profesionālais futbols apturēts līdz 30. aprīlim.

Izmantotie resursi:
https://www.repubblica.it/sport
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-03-29 18:13, pirms 4 gadiem
Nevajag publicēt murgus!