Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: Madrides "Real" un Lionas "Olympique" izcīna trīs punktus

Agris Suveizda

D grupa: Madrides "Real" un Lionas "Olympique" izcīna trīs punktus
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiek aizvadītas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles. Cīņas norisinājās arī D apakšgrupā, un kvarteta favorīte Madrides "Real" savā laukumā pārliecinoši ar 3:0 apspēlēja Amsterdamas "Ajax". Pa vieniem vārtiem Krištianu Ronaldu, Kakā un Karima Benzemā kontā. Tikmēr Lionas "Olympique", arī bez lielām problēmām, pieveica Zagrebas "Dinamo" - 2:0. Vārti Bafetimbī Gomisam un Bakarī Konē.

Madrides "Real" pārliecinoši pieveic "Ajax"

Madrides "Real" šovakar nācās iztikt bez diskvalificētā Marselu (diskvalifikāciju izcieta arī galvenais treneris Žozē Mourinju) un savainotajiem Pepes un Fabiu Koentrau. Līdz ar to Čempionu līgas pamatsastāvā pirmoreiz karjerā devās šovasar iegādātais aizsargs Rafaels Varāns. Vieta starta vienpadsmitniekā atradās arī Alvaro Arbeloam un Kakā. Labākajā virknējumā nebija arī viesi no Amsterdamas, tomēr "Ajax" nometnē bija arī pozitīvas ziņas – uz strīpas bija Miralems Sulejmani un Vernons Anita.

"Real" spēle iesākās trauksmaini, jo Ikeram Kasiljasam jau pirmajās minūtēs vairākkārt bija jādemonstrē sava meistarība. Pēc tam mājinieki ieguva iniciatīvu un 17.minūtē bija tuvu vārtu guvumam – Karims Benzemā pamanījās netrāpīt tukšos vārtos. Drīz pēc tam glāba "Ajax" vārtsargs Kenets Vermērs, bet 25.minūtē arī viņš bija bezspēcīgs. "Real" izveidoja teicamu uzbrukumu, kas iesākās pašu laukuma pusē, bet pēc vairākām piespēlēm bumba nonāca pie Benzemā, kurš tālāk to pāradresēja Ronaldu, un portugāļu superzvaigzne bija nekļūdīga (1:0). 41.minūtē pēc Kakā sitiena "Ajax" izredzes uz vismaz neizšķirtu tika pilnībā sagrautas – 2:0 pēc pirmajām 45 minūtēm.

Lai arī bumbu pat vairāk kontrolēja "Ajax", daudz bīstamāk uzbruka "Real". Situācija nemainījās arī pēc pārtraukuma, un 49.minūtē lielisks pretuzbrukums tika noslēgts ar vārtu guvumu. Šabi Alonso ar tālu piespēli flangā atrada Arbelou, kurš tālāk piespēlēja Kakā, un šoreiz Benzemā pēc brazīlieša piespēles bija ļoti grūti netrāpīt (3:0). "Ajax" gan nepadevās, centās apdraudēt vārtus un izveidoja arī vienu labu izdevību, bet atkal glāba Kasiljass. "Real" izcīnīja likumsakarīgu uzvaru un saglabāja pirmo vietu apakšgrupā.

Lionas "Olympique" 100.spēli atzīmē ar uzvaru

Lionas "Olympique", kas aizvadīja savu simto spēli Čempionu līgā, savainojumu dēļ joprojām nespēlēja Lisandro Lopess, Joans Gurkufs, Edersons Kriss un Janiss Tafers. Pārpildīta lazarete bija arī Zagrebas klubam – savainojumu ārstē Leandro Kufrē, Arijans Ademi, Mehmeds Alispahičs, Igors Bišcans un Matiass Čago, kuriem iztrūkumu sarakstā pievienojās diskvalificētais Šime Vrsaļko. Kā jau to varēja gaidīt, spēli aktīvāk uzsāka mājinieki – pa izdevībai neizmantoja Bafetimbī Gomiss un Maksims Gonalons, tomēr 23.minūtē rezultāts tika atklāts.

Zagrebas "Dinamo" spēlētājs rupji kļūdījās savā laukuma pusē, tieši pa skrējienam piespēlējot Gomisam, kurš skaisti no aptuveni 20 metru attāluma pārcēla bumbu pāri no vārtiem izskrējušajam Ivanam Kelavam – 1:0. Pēc vārtu guvuma bumbas kontrole pārgāja viesu pusē, taču "Dinamo" ne tikai neko nespēja izveidot, bet bieži iekrita uz pretuzbrukumiem un 42.minūtē arī ielaida otros vārtus. Pēc stūra sitiena nepiedodami brīvs vārtu priekšā palika Bakarī Konē, kuram divreiz nebija jāsaka, kas jādara (2:0). Neilgi pirms tam fantastisku iespēju neizmantoja Gomiss, no tuvas distances sitot pāri mērķim.

Īsi pirms pārtraukuma Klemāns Grenjē varēja panākt 3:0, bet lielisks vārtos bija Kelava. Pēc pārtraukuma spēles ritējums būtiski nemainījās – rezultāts ļāva lioniešiem vairāk spēlēt no aizsardzības, un šādu taktiku vēl vairāk sekmēja "Dinamo" nespēja uzlauzt mājinieku aizsardzību. Horvātiem gan bija vairākas izdevības, bet te patraucēja aizsargs, te pievīla meistarība, te vietā bija Igo Loriss. Lionas "Olympique" mierīgi novadīja maču līdz uzvarai un ar mierīgu sirdi var sākt gatavoties svētdienas lielajam mačam pret PSG.

UEFA Čempionu līga, D grupa

Real Madrid – Ajax 3:0 (2:0) (Ronaldu 25', Kakā 41' Benzemā 49')
Lyon – Dinamo 2:0 (2:0) (Gomiss 23', Konē 42')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid22004:06
2.Olympique Lyonnais21102:04
3.Ajax Amsterdam20110:31
4.Dinamo Zagreb20020:30

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

  +3 [+] [-]

, 2011-09-27 23:39, pirms 13 gadiem
Pagaidām vietu sadalījums tāds, kādam tam it kā vajadzētu būt!

  +2 [+] [-]

, 2011-09-27 23:42, pirms 13 gadiem
Madride PARĀDĪJA kurš ir "boss" D grupā

  +2 [+] [-]

, 2011-09-27 23:51, pirms 13 gadiem
Uzvara tas labi, bet biku pa daudz atljaujas aizsardziibaa(Real Madrid) Praet nopietnaaku pretinieku buutu s..i.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-27 23:55, pirms 13 gadiem
Patika Kaka spele!

Benzema atkal sak pudelet iespejas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja