Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS neiztur sākuma drudzi, atspēlējas, bet beigās smagi zaudē Bukarestē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

RFS neiztur sākuma drudzi, atspēlējas, bet beigās smagi zaudē Bukarestē
Žiga Lipuščeks pēc vārtu guvuma Bukarestē. Foto: FC RFS

Debijā UEFA Eiropas līgā RFS izbraukumā Bukarestē ar 1:4 kapitulēja Rumānijas čempionei FCSB. Vienīgos Rīgas komandas vārtus 23. minūtē iesita aizsargs Žiga Lipuščeks.

Cīņas pirmajās 15 minūtēs Rumānijas klubam izdevās izveidot vienu bīstamu uzbrukumu pēc otra. Jau pirmajā nopietnajā uzbrukumā mājiniekiem divi ļoti bīstami sitieni – ar Daniela Birlidžas sitienu tika galā Fabriss Ondoā, bet stūra sitiena izspēle beidzās ar FCSB futbolista raidījumu gar pašu vārtu stabu.

Astotajā minūtē Ondoā pārspēlējās ar bumbu, RFS vārtsargam kļūdoties saspēlē un mājiniekiem tiekot līdz diviem sitieniem no vārtu priekšas. Pirmais tika neitralizēts, toties atlēkušo bumbu pustukšos vārtos sita Birlidža.

Pēc piecām minūtēm bukarestieši nebija tālu no tā, lai divkāršotu pārsvaru – Dariusa Olaru asu sitienu atvairīja Ondoā.

Arī pēcāk vairāk un pārliecinošāk uzbruka FCSB, tomēr pirmās ugunskristības pārdzīvojušie rīdzinieki sāka pārbaudīt pretinieku aizsardzību. 19. minūtē mājinieku stūra sitienā Ondoā izsita bumbu ārpus soda laukuma, RFS aizskrienot pretuzbrukumā, kura izskaņā Robertu Savaļnieku apturēja vārtsargs Štefans Ternovanu. Latvijas čempione nopelnīja stūra sitienu. Tajā nekas ļoti bīstams neizdevās, toties pēc trim minūtēm tieši stūra sitiena izspēlē rīdzinieki atguva līdzsvaru, slovēņu aizsargam Žigam Lipuščekam netraucētam bumbu sitot pa stabu un iekšā.

Atklāta stila futbolā RFS necik ilgi nenoturēja 1:1. Pēc dažām minūtēm Birlidža no tālienes bumbu raidīja gar vārtu tālo stabu. 32. minūtē FCSB ātrais uzbrukums beidzās ar mājinieku vadības atgūšanu – pie soda laukuma robežas ar bumbu nokļuva pieredzējušais aizsargs Vlads Kirikešs, kurš cauri rīdzinieku aizsardzības līnijai to izspēlēja tieši pa sitienam Mariusam Štefanesku, kurš smailē panāca 2:1.

Pēc otrās nokļūšanas iedzinējos RFS izveidoja dažus asus uzbrukumus, kuros pie sitieniem tika Jānis Ikaunieks un Stefans Paničs. Uzdevumu augstumos bija vārtsargs Ternovanu.

Neilgi pirms puslaiku pārtraukuma RFS paglābās no vēl viena vārtu zaudējuma – no dažu metru attāluma, tiesa, no asa leņķa, spēcīgi pa vārtiem sita Štefanesku, Ondoā dzēšot ugunsgrēku, bet atlēkušo bumbu FCSB neraidīja vārtos, jo sitienu bloķēja pašu futbolists.

Otrajā cēlienā RFS jauda pamazām noplaka. 53. minūtē Ikaunieks nedaudz neaizsniedzās līdz komandas biedra centrētajai bumbai. Tā arī palika kā viesu pēdējā spilgtā iespēja atgūt neizšķirtu – neilgi pirms nospēlētas stundas Florins Tenase iespēlēja bumbu Dariusam Olaru, kurš laikus ierāvās soda laukuma dziļumā un filigrāni trieca bumbu vārtu augšējā stūrī, panākot 3:1. Vēl pēc desmit minūtēm Olaru izmantoja Aleksandru Beluces piespēli un uzstādīja gala rezultātu – 4:1.

Pēc Kiprā gūtā savainojuma RFS rindās laukumā atgriezās 20 gadīgais nigēriešu uzbrucējs Viktors Osuagvu, kurš spēlē iesaistījās neilgi pēc komandas nokļūšanas iedzinējos ar 1:4.

RFS nākamās spēles Eiropas līgā: 3. oktobrī pret Stambulas "Galatasaray" (savā laukumā), 24. oktobrī pret Frankfurtes "Eintracht" (izbraukumā), 7. novembrī pret Beļģijas "Anderlecht" (savā laukumā), 28. novembrī pret Saloniku PAOK (savā laukumā), 12. decembrī pret Telavivas "Maccabi" (Belgradā), 23. janvārī pret Amsterdamas "Ajax" (savā laukumā) un 30. janvārī pret Kijivas "Dynamo" (Hamburgā).

FCSB (Rumānija) – RFS 4:1 (2:1)
Vārti: Birlidža 8', Štefanesku 32', Olaru 58', 69' – Lipuščeks 23'.
Brīdinājumi: Kirikešs 89' – Oļegs Semjonovs (treneris) 83'.
FCSB: Ternovanu – Davā, Kirikešs, Mihajs Popesku, Radunovičs – Lišandru, Edžumā (Šuts 67') – Mikulesku (Tenase 46'), Štefanesku (Beluce 67'), Olaru (Popa 84') – Birlidža (Oktaviāns Popesku 76').
RFS: Ondoā – Prenga (Ndžī 70'), Balodis, Lipuščeks – Paničs, Marhijevs (Silagadze 70'), Savaļnieks (Ndžiki 46') – Zelenkovs, Odišarija (Elvis Stuglis 84'), Jānis Ikaunieks – Kuadio (Osuagvu 70').
Galvenais tiesnesis: Rikardo de Burgoss (Spānija).

Spēles statistika

FCSBRFS
Bumbas kontrole:55%45%
Sitieni (vārtu rāmī):18 (8)10 (5)
Stūra sitieni:84
Piespēles (precīzās):581 (85%)406 (80%)
Aizmugures:11
Pārkāpumi:1311
Centrējumi (precīzie):13 (15%)15 (33%)

Sacensību vietne:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs: GRIFFONS

  +2 [+] [-]

, 2024-09-26 23:59, vakar
Pirmais puslaiks ļoti labs, džeki cīnijās, par to arī paldies viņiem

  +1 [+] [-]

, 2024-09-26 23:59, vakar
GRIFFONS rakstīja: Drusku nolika pie vietas RFS. Ja šādi gāja pret čigāniem, vienīgā intriga nākamajam mačam pret Galatasaray- vai ielaidīsim vismaz 10 golus
Pilnīgi tavā vietā kauns par šādu komentāru

  -4 [+] [-]

, 2024-09-26 23:59, vakar
Perfekts sākums!!! Ceru ka tas ir pats mazākais zaudējums un būs vēl jaudīgāki

  +7 [+] [-]

, 00:01, pirms 2 stundām
siikaisss rakstīja: Perfekts sākums!!! Ceru ka tas ir pats mazākais zaudējums un būs vēl jaudīgāki
Kāpēc Jums tāds negatīvisms? Esmu Audas fans bet tikt Eiropas Līgā ir milzīgs sasniegums un jāatbalsta Latvijas komanda

  +3 [+] [-]

, 00:02, pirms 2 stundām
Cīņa bija laba, aizsardzība brīžiem iekrita. Nekas, tā ir laba pieredze. Veiksmi turpmāk.
Slēpts komentārs: GRIFFONS

  -1 [+] [-]

, 00:03, pirms 2 stundām
siikaisss rakstīja: Perfekts sākums!!! Ceru ka tas ir pats mazākais zaudējums un būs vēl jaudīgāki
No Tavas mutes Dieva ausīs !

     [+] [-]

, 00:03, pirms 2 stundām
Auda Bauda rakstīja: Kāpēc Jums tāds negatīvisms? Esmu Audas fans bet tikt Eiropas Līgā ir milzīgs sasniegums un jāatbalsta Latvijas komanda
Es atbalstītu jebkuru Latvijas komandu, bet ne skolnieku brigādi. Riebums ir pret tiem simulantiem un kabineta zēniem

  -3 [+] [-]

, 00:04, pirms 2 stundām
otins rakstīja: Cīņa bija laba, aizsardzība brīžiem iekrita. Nekas, tā ir laba pieredze. Veiksmi turpmāk.
Kas tur labs? Pirmais puslaiks bija labs, bet kopumā bezcerīgs zāģis. Vismaz Valmieras basim Eiropā 2:0, redzēs kā VEF sāks sezonu Čempionlīgā nākamnedēļ! RFS turpmāk gan jābūt labāk un domāju būs arī uzvaras!

     [+] [-]

, 00:04, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: Ar šādu spēli varbūt labāk būtu bijis netikt... tā jau visi smejas par LV futbolu, tagad būs jaunas sagrāves kuras apriet
Tu spēli skatījies? RFS pirmajā puslaikā bija labāki par Rumānijas čempioniem, otrajā pretēji - bet salīdzont spēka mērogus vispār nevar sūdzēties par spēli

  +2 [+] [-]

, 00:06, pirms 2 stundām
Nekad nebiju skatījies nevienu virslīgas spēli, bet šo gan paskatījos. RFS malači, rezultāts nav tik svarīgi, galvenais bija parādīt sevi uz lielās skatuves un tas izdevās, lieliski uzbrukumi un spēli skatīties bija interesanti, pirmais puslaiks vispār neaprakstāms. Prieks ka komandai no Latvijas izdevies aizsniegties tik tālu. Un milzīga pieredze potenciālajiem izlases spēlētājiem.

  -3 [+] [-]

, 00:06, pirms 2 stundām
Apinīc rakstīja: Tu spēli skatījies? RFS pirmajā puslaikā bija labāki par Rumānijas čempioniem, otrajā pretēji - bet salīdzont spēka mērogus vispār nevar sūdzēties par spēli
Mēs vienu spēli skatījāmies? pēc pirmā puslaika gan spēles ritējums, gan arī statistika bija labāka Rumāņiem... otrajā puslaikā vispār pārbrauca pāri. Un šie rumānijas čempioni sezon sāk ar smagiem zāģiem.. Esmu pārliecināts, ka RFS Rumānijas līgā būtu pēdējie, diemz''el tāds mums LV futbola līmenis

  +2 [+] [-]

, 00:06, pirms 2 stundām
Punkti nespīd, būsim godīgi.

  +3 [+] [-]

, 00:07, pirms 2 stundām
Jā, zaudēja, bet spēlēja futbolu, tāpēc arī patīkami skatīties. Daudz labāk kā izlases stila antifutbolā atsisties un zaudēt ar 0:2. Vienīgi Savaļnieks šodien totāli krita laukā un izgāzās, Ondoā arī peldēja, bet kopumā pārējie savu spēju līmenī, arī plašas un savlaicīgas maiņas. Jāpierod pie lielā futbola un nav ko raustīties arī skatoties uz priekšu.

  +2 [+] [-]

, 00:08, pirms 2 stundām
Ko tu stipram padarīsi. Žēl ka tik daudz traumas, būtu daudz labāk. Sasniegums ka mēs tur esam. RFS !!!

     [+] [-]

, 00:09, pirms 2 stundām
Loti patika RFS sniegums, sakot no aptuveni 20.minūtes līdz pirmā puslaika beigām.

  +2 [+] [-]

, 00:11, pirms 2 stundām
Ko darīja Ondoa pie otrā vārtu zaudējuma? Rikošeta taču, šķiet, nebija, kāpēc minēja sitiena virzienu?

  -1 [+] [-]

, 00:12, pirms 2 stundām
MA1963 rakstīja: Ko tu stipram padarīsi. Žēl ka tik daudz traumas, būtu daudz labāk. Sasniegums ka mēs tur esam. RFS !!!
Tā bija otra vājākā komanda līgas fāzē. Jāiet uz stadionu un jābauda Galatasaray vismaz 8 vārtu guvumi.

  +1 [+] [-]

, 00:12, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: Mēs vienu spēli skatījāmies? pēc pirmā puslaika gan spēles ritējums, gan arī statistika bija labāka Rumāņiem... otrajā puslaikā vispār pārbrauca pāri. Un šie rumānijas čempioni sezon sāk ar smagiem zāģiem.. Esmu pārliecināts, ka RFS Rumānijas līgā būtu pēdējie, diemz''el tāds mums LV futbola līmenis
Es nesaprotu kādas bija tavas ekspektācijas? Stadions kurā notika spēle ir lielāks nekā visi virslīgas stadioni kopā salikti (pēc skatītāju skaita). Jā pārbrauca pāri, uz rezultātu nav jāskatās ir jāsaprot ka spēlētāji tādā līmenī nav bijuši, tā ir pieredze kuru nākotnē varēs izmantot. Ir jāmācās, jāaprod jāizvērtē savas spējas, nevis jāgaida kā mēs playofos sitīsimies... Man liekas LV izlases spēles nav pat tuvu šim līmenim.

  +2 [+] [-]

, 00:13, pirms 2 stundām
siikaisss rakstīja: Tā bija otra vājākā komanda līgas fāzē. Jāiet uz stadionu un jābauda Galatasaray vismaz 8 vārtu guvumi.
Osimhen klātienē būtu vērts redzēt. Tomēr 100k vērts uzbrucējs. Top levels

  +1 [+] [-]

, 00:13, pirms 2 stundām
Gribējās no šīs spēles vairāk. Pirmais puslaiks tīri cienījams, otrajā vairs netika līdz, bet jebkurā gadījumā tā ir Eiropas līga - cits līmenis, citas summas apgrozās. Gaidām spēli Rīgā, pret turkiem mums parasti labas spēles sanāk.

  +2 [+] [-]

, 00:15, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: Mēs vienu spēli skatījāmies? pēc pirmā puslaika gan spēles ritējums, gan arī statistika bija labāka Rumāņiem... otrajā puslaikā vispār pārbrauca pāri. Un šie rumānijas čempioni sezon sāk ar smagiem zāģiem.. Esmu pārliecināts, ka RFS Rumānijas līgā būtu pēdējie, diemz''el tāds mums LV futbola līmenis
Viņiem divi zaudējumi ar 0-2, viens ar 0-1!
Tātad 3 zaudējumi, bet tikpat arī uzvar!

Rumānijas čempī nenāk pilnas tribīnes!

Šeit pilnas tribīnes un pavisam cita motivācija!

Eiropas kausos viņi arī labāk spēlē!

Protams, ka šī komanda ir meistarīga, bet neteiktu, ka RFS izskatījās slikti!(vienkārši deva iespēju izvērsties pretiniekam- 0 dzeltenās)!

  +2 [+] [-]

, 00:15, pirms 2 stundām
edgefall23 rakstīja: Es nesaprotu kādas bija tavas ekspektācijas? Stadions kurā notika spēle ir lielāks nekā visi virslīgas stadioni kopā salikti (pēc skatītāju skaita). Jā pārbrauca pāri, uz rezultātu nav jāskatās ir jāsaprot ka spēlētāji tādā līmenī nav bijuši, tā ir pieredze kuru nākotnē varēs izmantot. Ir jāmācās, jāaprod jāizvērtē savas spējas, nevis jāgaida kā mēs playofos sitīsimies... Man liekas LV izlases spēles nav pat tuvu šim līmenim.
kā tieši brutālas sagrāves laukumā esot 7 leģionāriem palīdzēs LV futbolam?

  +1 [+] [-]

, 00:16, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: Drusku nolika pie vietas RFS. Ja šādi gāja pret čigāniem, vienīgā intriga nākamajam mačam pret Galatasaray- vai ielaidīsim vismaz 10 golus
Toties jautājumā par to, vai Tu esi tups... intrigas nav.

  +2 [+] [-]

, 00:17, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: kā tieši brutālas sagrāves laukumā esot 7 leģionāriem palīdzēs LV futbolam?
Balodis, Zelenkovs ieguva labu spēļu praksi pret stipriem pretiniekiem!
Nezinu, kas tur ir slikts!

  +2 [+] [-]

, 00:17, pirms 2 stundām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Osimhen klātienē būtu vērts redzēt. Tomēr 100k vērts uzbrucējs. Top levels
Droši vien vairāk nevienu Galatasaray spēlētāju nevari nosaukt, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 00:19, pirms 2 stundām
datmons rakstīja: Balodis, Zelenkovs ieguva labu spēļu praksi pret stipriem pretiniekiem!
Nezinu, kas tur ir slikts!
slikts gan jau nekas, bet vai tur ir kāds ieguvums? kaut kādi džeki uzspēlēja pie pilnām tribinēm, oww

  +3 [+] [-]

, 00:19, pirms 2 stundām
H.E.N.R.Y. rakstīja: Droši vien vairāk nevienu Galatasaray spēlētāju nevari nosaukt, vai ne?
Čalis ieliek, ka Valmiera Eirokausos veiksmīga, bet lai paspēlē pret 5x lielākiem budžetiem, tad atkal uzvaru būtu 0

     [+] [-]

, 00:20, pirms 2 stundām
H.E.N.R.Y. rakstīja: Droši vien vairāk nevienu Galatasaray spēlētāju nevari nosaukt, vai ne?
Par Ikardi un Mertenss esi dzirdējis pajoli?

  +2 [+] [-]

, 00:24, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: slikts gan jau nekas, bet vai tur ir kāds ieguvums? kaut kādi džeki uzspēlēja pie pilnām tribinēm, oww
Vai spēlētāji progresēs tas ir viņu pašu jautājums, bet nevari progresēt, ja nespēlē pret spēcīgākiem pretiniekiem un bez skatītājiem!

  +1 [+] [-]

, 00:24, pirms 2 stundām
Nav ko kritizēt RFS - manuprāt lielākā problēma ir īsais rezervistu soliņš. Ceru, ka Lemajič un Marešs būs drīz atpakaļ un tad izdosies atkal sakārtot spēli.

  +1 [+] [-]

, 00:25, pirms 2 stundām
GRIFFONS rakstīja: slikts gan jau nekas, bet vai tur ir kāds ieguvums? kaut kādi džeki uzspēlēja pie pilnām tribinēm, oww
Nesaprotu tiešam cilvēku negāciju šāja saistība, un tas pat nav tik pa futbolistiem. Džeki cīnas lai tiktu augstākājā līmenī Latvijas klubs jebkad ir bijis, bet tikuntā nav labi. Nu tad priekškam vispār futbolu, un pat sportu. Vienkārši visiem vajag pakārties, labākie viņi nekad nebūs tik un tā.

  +1 [+] [-]

, 00:26, pirms 2 stundām
dinamoRIGA2000 rakstīja: Par Ikardi un Mertenss esi dzirdējis pajoli?
Es Tevi neapsaukaju. Es varu vismaz 15 Galatasaray spēlētājus nosaukt.

     [+] [-]

, 00:28, pirms 2 stundām
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es Tevi neapsaukaju. Es varu vismaz 15 Galatasaray spēlētājus nosaukt.
Patiesībā daudziem spēlētājiem ir izcili CV!
Es biju šokā par PAOK spēlētāju CV!
1 2 46 komentāri