Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Žirū ar akrobātisku sitienu izrauj "Chelsea" uzvaru Bukarestē pret "Atletico"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Žirū ar akrobātisku sitienu izrauj "Chelsea" uzvaru Bukarestē pret "Atletico"
Olivjē Žirū. Foto: EPA/Scanpix.ee

UEFA Čempionu līgā turpinās astotdaļfinālu pirmās spēles. Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē šovakar tikās Madrides "Atletico" un Londonas "Chelsea". Ļoti pozicionālā spēlē vienīgos vārtus mača 68. minūtē guva Francijas uzbrucējs Olivjē Žirū, "Chelsea" izcīnot uzvaru - 1:0.

Londonas "Chelsea" un Madrides "Atletico" līdz šim savstarpējās spēlēs bija tikušās septiņas reizes, katrai izcīnot pa divām uzvarām. Vissvarīgākajā duelī līdz šim 2014. gada Čempionu līgas pusfinālā pēc 0:0 neizšķirta pirmajā spēlē atbildes mačā Londonā "Atletico" uzvarēja ar 3:1, iekļūstot finālā, un tāpat Madride bija pārāka arī 2012. gada UEFA Superkausā. Vēl četras reizes komandas bija tikušās Čempionu līgas grupu turnīrā. Abas komandas nedēļas nogalē nespēja tikt pie uzvarām nacionālajos čempionātos, "Chelsea" spēlējot neizšķirti ar "Southampton" 1:1, kamēr "Atletico" piedzīvoja sāpīgu neveiksmi pret "Levante" - 0:2. Šī vakara mačs, lai arī bija "Atletico" mājas spēle, norisinājās neitrālā laukumā Bukarestē.

Pirmajā puslaikā, kā jau bija gaidāms, laukumā valdīja stipri pozicionāla spēle ar diezgan maz vārtu gūšanas iespējām. Bumbu gan gandrīz divas trešdaļas (66%) spēles laika pirmajā puslaikā kontrolēja spēles uz papīra viešņa "Chelsea", kas arī izdarīja divus sitienos vārtu rāmī. Tieši viens no tādiem sitieniem Timo Vernera izpildījumā jātzīst par bīstamāko iespēju pirmajā puslaikā Londonas klubam, bet otrā laukuma pusē 14. minūtē Luiss Svaress gar vārtiem deva bīstamu piespēli, tomēr piespēles adresāts Tomass Lemārs īsti netika pie sitiena.

Otrā puslaika sākumā akrobātiski pāri vārtiem sita Žuau Fēlikss. 63. un 64. minūtē līdzīgās situācijās pa dzeltenajai kartītei nopelnīja gan Ljorente "Atletico" sastāvā, gan Žoržinju viesu sastāvā, abiem noraujot ātros pretuzbrukumus, pie tam Žoržinju nevarēs piedalīties nākamajā spēlē. 68. minūtē pēc cīņas bumbu soda laukumā uztvēra Olivjē Žirū, akrobātiskā šķērītē raidot bumbu garām Janam Oblakam tieši vārtos. Līnījtiesnesis vispirms pārliecinoši nosvilpa aizmugures stāvokli, bet pēc ilgas atkārtojuma skatīšanās galvenais tiesnesis vārtus tomēr ieskaitīja - 0:1 "Chelsea"! 34 gadus vecajam Francijas uzbrucējam šie bija jau sestie vārti šajā Čempionu līgas sezonā.

Pēc vārtu guvuma pārņēma spēles kontroli, taču tā arī nespēja izdarīt nevienu sitienu pa Eduāra Mendī sargāto vārtu rāmi. "Atletico" 17. martā otro gadu pēc kārtas dosies uz Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēli Anglijā, taču šoreiz Madrides klubs atradīsies iedzīnēju lomā pirms tās.

UEFA Čempionu līga, astotdaļfināla pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Atletico - Chelsea0:1 (0:0)Žirū 68'

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona – PSG1:410.03.
RB Leipzig – Liverpool0:210.03.
Porto – Juventus2:109.03.
Sevilla – Borussia D'2:309.03.
Atletico – Chelsea0:1.17.03.
Lazio – Bayern1:4.17.03.
Borussia M' – Manchester City24.02.16.03.
Atalanta – Real Madrid24.02.16.03.

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...

  +2 [+] [-]

, 2021-02-24 00:30, pirms 3 gadiem
Perfekti nospēlēja izbraukumā veči! Ar golu paveicās, protams, bet pelnīti!

     [+] [-]

, 2021-02-24 00:42, pirms 3 gadiem
Šis gan man par pārsteigumu, bet priekā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2021-02-24 00:51, pirms 3 gadiem
Zinu ka aizmugure te nebija, bet reāli šādā situācijā ir jābūt. Tā pat kā ir apzināta un neapzināta piespēle savam vārtusargam.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-24 02:47, pirms 3 gadiem
brox88 rakstīja: Zinu ka aizmugure te nebija, bet reāli šādā situācijā ir jābūt. Tā pat kā ir apzināta un neapzināta piespēle savam vārtusargam.
?

     [+] [-]

, 2021-02-24 10:38, pirms 3 gadiem
brox88 rakstīja: Zinu ka aizmugure te nebija, bet reāli šādā situācijā ir jābūt. Tā pat kā ir apzināta un neapzināta piespēle savam vārtusargam.
Tas būtu pilnīgi muļķīgi ieviest tādu noteikumu. Aizmuguri var iedot tikai tad, ja tavs komandas biedrs ir devis piespēli, tad jau pilnībā būtu jāmaina, ko nozīmē aizmugure, un aizsargi varētu pavirši spēlēt. Tas tomēr ir augstākā līmeņa futbols, un ir jāparāda sava meistarība, nevis to visu atvieglot ar noteikumiem.