Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: "Werder" trešais neizšķirts

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

B grupa: "Werder" trešais neizšķirts
"Werder" vārtsargs Kristiāns Fanders
bezspēcīgs pēc Mantziosa sitiena ar galvu
Foto: AP

Šovakar UEFA Čempionu līgā tika aizvadītas divas B grupas spēles. Milānā vietējā "Inter" ar 1:0 pieveica kipriešu "Anorthosis", bet Atēnās "Panathinaikos" cīnījās neizšķirti 2:2 pret Brēmenes "Werder".

"Inter" uzvar ar gudrāku spēli

Milānā "Inter" uzņēma grupas pārsteigumu autori - kipriešu "Anorthosis". Jau no pirmajām minūtēm laukumā dominēja mājnieki, kuri gan itin bieži atdūrās labi organizētajā viesu aizsardzībā. Itāļu tālsitienus ne bez grūtībām neitralizēja "Anorthosis" vārtsargs Bekajs, bet pārējos uzbrukumus, kuros piedalījās gandrīz visa itāļu komanda, pietrūka vai nu pēdējās piespēles, vai precizitātes sitienā. "Inter" pārtraukumā tomēr devās vadībā - 44. minūtē kipriešu vārtus atslēdza brazīliešu uzbrucējs Adriano, kurš sita precīzi ar galvu pēc Ibrahimoviča un Maikona piespēlēm - 1:0. Likumsakarīgi, lai neteiktu vairāk, taču mača liktenis nebūt vēl nav izšķirts.

Otrajā puslaikā spēle kļuva atklātāka, jo nu jāuzbrūk bija arī kipriešiem. Daudz netrūka, ali viņi uzreiz arī panāktu izlīdzinājumu - Katsarakis no pāris metru attāluma pilnīgi brīvs pamanījās raidīt bumbu ar galvu pāri vārtiem... Turpinājumā "Inter" futbolisti spēlēja gudrāk, ļaudami skriet pretiniekiem un bumbai. Līdz ar to "Anorthosis" centieni izlīdzināt rezultātu nesekmējās, bet itāļi visai rāmi minimālo uzvaru nosargāja - 1:0, un "Inter" sāk atrauties no sekotājiem B grupā.

"Panathinaikos" ar šmaukšanos uzvaru nepanāk

Atēnās "Panathinaikos" uzņēma Brēmenes "Werder". Abas komandas grupas tabulā atradās pēdējās divās vietās, tādēļ uzvara abām bija ļoti vajadzīga. Maču tiesāja Latvijas līdzjutējiem labi zināmais angļu tiesnesis Maikls Railijs. Pirmajās spēles minūtēs iniciatīva piederēja "Werder", taču drīz vien mājnieki, skatītāju atbalstīti, sāka spiest. Panākumus grieķi bija nolēmuši gūt arī negodīgā ceļā - mača pirmajās 20 minūtēs zaļa lāzera gaismas stars nemitīgi tika spīdināts brēmeniešu vārtsarga Kristiāna Fandera acīs (pamatvārtsargs Tims Vīze savainojuma dēļ uz Grieķiju nedevās). Railijs gan šo viltību ātri fiksēja, un pēc otrā asā aizrādījuma (angļu tiesnesis par notiekošo ziņoja ceturtajam tiesnesim un abu komandu kapteiņiem, draudot spēli pārtraukt) netīrās spēlītes tika pārtrauktas. Varbūt lāzera gaisma acīs Fanderam novērsa uzmanību kādā epziodē pašā mača sākumā, kad "Panathinaikos" centrējums, neviena neskarts, aizspurdza gar tālo vārtu stabu. Taču turpinājumā "Werder" vārtsargs bija pārliecinošs, divreiz glābjot komandu pēc Karaguņa tālsitieniem. Puslaika vidusdaļā "Werder" pēc standartsituācijas negaidīti izvirzījās vadībā, izmantojot savu teju vienīgo iespēju visā puslaikā - pēc Ezila centrējuma Pērs Mertezakers vārtu priekšā uztvēra bumbu (visticamāk, ka ar roku) un raidīja to vārtos. Grieķi gan atspēlējās visai drīz - lielisks sitiens ar galvu no 12 metriem padevās Mantziosam, kurš bumbu raidīja vārtu augšējā stūrī. Pēc pirmā puslaika, kurā dominēja mājnieki, neizšķirts - 1:1.

Arī otrajā puslaikā mazliet aktīvāk spēli sāka "Werder", taču vāciešu ofensīva ātri vien noplaka. Turpinājumā spēle bija mazliet atklātāka nekā pirmajā mača daļā - uzbrukumus nekautrējās veidot abas komandas. Ja "Werder" cerēja uz veiksmi pēc centrējumiem un bīstamiem sitieniem ar galvu (divi tādi padevās Torstenam Fringsam), tad mājnieki kombinēja tālāk, līdz aizkombinējās līdz vārtu guvumam. Pēc stūra sitiena un sekojoša Vintras sitiena ar galvu Ezils uz līnijas izsita bumbu no vārtiem, taču no 14 metriem atlēkušo bumbu ar galvu vārtos ar perfektu trajektoriju, gluži kā pirmajā vārtu guvumā, atkal raidīja Evangeloss Mantzioss - 2:1! Daudz netrūka, lai drīz vien būtu arī 3:1 - pēc Salpingida tālšāviena no 23 metriem bumba atsitās pret vārtu pārliktni. Nu jau atspēlēties metās "Werder", taču grieķi aizsardzībā nesēdēja, kas vāciešu uzdevumu vieglāku nepadarīja. Portugālis Hugo Almeida gan vienreiz spēja ielauzties mājnieku soda laukumā, taču sitienu atvairīja Tzorvass. Šķita jau, ka "Werder" iespējas atspēlēties pret pārliecinoši spēlējošo "Panathinaikos" ir niecīgas, taču 83. minūtē tikko uz maiņu uznākušais Bēnišs izdarīja lielisku centrējumu soda laukumā, un Hugo Almeida ar galvu sita precīzi - neizšķirts 2:2. Pēc panāktā izlīdzinājuma brēmenieši atkaļ pakļuva zem mājnieku spiediena - te bīstami gar vārtiem centrēja Rukavina, te situācijā viens pret Fanderu apjuka Salpingidis, savukārt pati "Werder" pretuzbrukumā izveidoja bīstamu momentu, un Ezils bīstami sita no kreisās malas, taču šovakar vārtus vairs nebija lemts gūt nevienai komandai - 2:2. Līdz ar to "Werder" šis bija trešais neizšķirts trijās spēlēs, kas vāciešus nepaceļ augstāk par 3. vietu grupas tabulā, savukārt grieķi šovakar ieguva pirmo punktu turnīrā.

UEFA Čempionu līga, B grupa

3. kārta (22. oktobris)

Inter - Anorthosis 1:0 (1:0) (Adriano 44')
Panathinaikos - Werder 2:2 (1:1) (Mantzios 36', 68' - Mertesacker 29', Almeida 83')

B grupa

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1. Inter 3 2 1 0 4:1 7
2. Anorthosis 3 1 1 1 3:2 4
3. Werder 3 0 3 0 3:3 3
4. Panathinaikos 3 0 1 2 3:7 1

 +12 [+] [-]

, 2008-10-22 23:52, pirms 16 gadiem
Werder aizvadītas 3 spēles, 3 neizšķirti, 3 punkti, 3 iesisti un 3 ielaisti vārti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-10-23 00:03, pirms 16 gadiem
1.05

  +7 [+] [-]

, 2008-10-23 00:08, pirms 16 gadiem
Barca7 rakstīja: Werder aizvadītas 3 spēles, 3 neizšķirti, 3 punkti, 3 iesisti un 3 ielaisti vārti.
Smukāka statistika pāris gadus atpakaļ bija JUVENTUS 5 spēles, 5 iesisti goli, 5 uzvaras.

  +3 [+] [-]

, 2008-10-23 00:11, pirms 16 gadiem
Žēl Werder, vēl nevienas uzvaras Ir kādas jaunākas ziņas par to, kad atgriezīsies Vīze?

  +3 [+] [-]

, 2008-10-23 00:15, pirms 16 gadiem
Gatis rakstīja: Smukāka statistika pāris gadus atpakaļ bija JUVENTUS 5 spēles, 5 iesisti goli, 5 uzvaras.
Ir jau visādi kuriozi. Tāpēc jau futbols ir interesants.

  +3 [+] [-]

, 2008-10-23 01:00, pirms 16 gadiem
no šitās spēles atmiņā paliks moments, kad aizsargs izvilka bumbu no vārtiem pirm 2 grieķu gola, vienkārši odziņa

  +2 [+] [-]

, 2008-10-23 09:03, pirms 16 gadiem
Veel nav zinaams, kad savaa postenii varees atgriezties Viize, bet Fanders savu darbinju dariija diezgan labi, taapeec iipashiem uztraukumiem par Werder nav pamata. Nu labi, lai uzvareetu, vairs nepietiks ar 5 vaartiem, bet vajadzees septinjus vai astonjus, bet Werder var visu

Pati speele diemzheel bija tipiska Werder chempionu liigas speele pret nominaali vaajaaku pretinieku. Aatri atdot iniciatiivu, to taa arii neatguut un zaudeet paaris mulkjiigus vaartus. Neizshkjirts veel ir laimiigs iznaakums, iipashs prieks par Hugoooooolu! Otrajaa rinkjii uzveiksim kiprieshus un griekjus un arii itaaljiem Vaacijaa neklaasies viegli

     [+] [-]

, 2008-10-23 10:59, pirms 16 gadiem
enzo rakstīja: no šitās spēles atmiņā paliks moments, kad aizsargs izvilka bumbu no vārtiem pirm 2 grieķu gola, vienkārši odziņa
Nejau aizsargs, bet Mezuts Ezils, uzbrūkošā stila pussargs, bet jā, izvilka jau smuki. stulbi, ka pēctam ielaida.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-23 16:15, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Nejau aizsargs, bet Mezuts Ezils, uzbrūkošā stila pussargs, bet jā, izvilka jau smuki. stulbi, ka pēctam ielaida.
sory, ceru, kaq werder fani neņems ļaunā

     [+] [-]

, 2008-10-23 16:24, pirms 16 gadiem
enzo rakstīja: sory, ceru, kaq werder fani neņems ļaunā
Neesmu Werder fans, domāju, ka tā nav kļūda, tas tikai tā, jo parasti arī Bastians Šveinsteigers Bayern sastāvā arī pie stūra sitieniem stāv pie štangas. Bieži tā ir.