Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A-F grupas: Kijevas "Dynamo" izrauj neizšķirtu pret "Stoke", turku "Besiktas" grauj

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

A-F grupas: Kijevas "Dynamo" izrauj neizšķirtu pret "Stoke", turku "Besiktas" grauj
Džuzepe Skulli mazākumā izrāva neizšķirtu pret "Vaslui"
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Eiropas līgas grupu turnīrs sācies ar 1. kārtas 12 spēlēm A, B, C, D, E un F grupā. Kijevas "Dynamo" cerētās uzvaras vietā galu galā vien pašās beigās izrāva neizšķirtu pret Anglijas vidusmēra klubu "Stoke", bet pārliecinošāko uzvaru pirmo sešu grupu spēlēs guva "Besiktas", kas neatstāja nekādas cerības Telavivas "Maccabi".

A grupā sensacionāli līdz šai fāzei tikusī īru "Shamrock Rovers" mājās ielaida vārtus jau 3. minūtē - precīzs Kazaņas "Rubin" rindās pēc Karadeniza piespēles bija Martinss (tas pats, kurš spēlējis "Inter", "Newcastle" un citur). 36. minūtē krievu kluba paragvajiešu jaunpienācējs Valdess vēl arī nerealizēja 11 metru soda sitienu, tomēr 2. puslaika sākumā gan "Rubin" panāca komfortablo 2:0, bet noslēgumā 3:0 krievu pārākums. Toties Salonikos uz vienas no visa turnīra favorītes "Tottenham Hotspur" vārtiem 33. minūtē tika nozīmēta pendele, jo viesu vārtsargs Kudičini neatļauti neļāva sevi apspēlēt - brazīliešu aizsargs Lino no atzīmes sākotnēji bija precīzs, taču tiesnesis lika sist vēlreiz un otrajā mēģinājumā Lino sita garām... Tā bija visas spēles reālākā iespēja iesist - beigās 0:0.

B grupā gan mačā starp dāņu "Copenhagen" un ukraiņu "Vorskla", gan starp vācu "Hannover" un beļģu "Liege" 1. puslaikā vārti netika gūti, iezīmējot saspringtu nākotni šajā grupā. Sīkstās "Vorskla" vārtus Dānijas čempione iekaroja 54. minūtē no 11 metru atzīmes, un tie izrādījās vienīgie vārti - 1:0 "Copenhagen" uzvara. Toties "Hannover" neizmantoja virkni iespēju, un "Liege" smagā izbraukuma mačā nosargāja laimīgu neizšķirtu - 0:0.

C grupā Nīderlandes PSV 1. puslaika vidū iesita poļu "Legia" - Mertenss iesita no soda laukuma stūra. Varšavai bija daudz laika, taču viesos pret PSV izlīdzināt bija grūti, un tas arī neizdevās - 1:0 holandiešu uzvara. Telavivas "Hapoel" un "Rapid" mačā pirmajās 45 minūtēs iztika bez vārtiem, bet 2. puslaika vidū rumāņus vadībā izvirzīja Herea, iesitot ar galvu pēc centrējuma - tie arī bija uzvaras vārti, 1:0 "Rapid" labā.

D grupā "Sporting" viesos Cīrihē pirmajā pusstundā iesita divus vārtus - viss sākās jau 4. minūtē, kad Insua veiksmīgi pielika galvu pēc tāla soda sitiena. "Zurich" 2. puslaikā nespēja lauzt spēles gaitu - 0:2 arī palika. Otrajā mačā "Lazio" pret rumāņu "Vaslui" tika priekšā 35. minūtē, kad romiešu kapteiņa Roki nopelnīto pendeli realizēja Sisē. Tomēr rumāņi ar lietuvieti Čerņiausku nebija pliku roku ņemami un 2. puslaikā četru minūšu laikā apgrieza maču kājām gaisā! "Vaslui" brazīliešu pussargs Veslijs vispirms pēc soda sitiena ar galvu izlīdzināja, bet pēcāk, kad "Lazio" spēlētājs Mauri saņēma sarkano kartīti par pārkāpumu savā soda laukumā, viņš arī realizēja pendeli (to nopelnīja zimbabvietis Temvanjera) - 1:2! "Lazio" mazākumā prata izlīdzināt - pēc Sisē centrējuma ar galvu iesita Skullli un 2:2! Dramatiskā mačā "Lazio" un "Vaslui" sadalīja punktus uz pusēm.

E grupas mačā starp turku "Besiktas" un izraēliešu "Maccabi" no Telavivas mājinieku pazīstamais uzbrucējs Almeida jau pirmajās 30 minūtēs iesita divus vārtus izgājienos viens pret vienu - 2:0. 2. puslaika sākumā telavivieši vienus vārtus atspēlēja, taču niknie turki viņus par to sodīja, piecu minūšu laikā no 2:1 panākot graujošo 4:1. Skanot finālsvilpei - pat 5:1. Otrajā spēlē Kijevas "Dynamo" piederēja iniciatīva cīņā pret angļu "Stoke City", kas gan savā soda laukumā pretiniekam nedeva vaļu, bet 2. puslaika sākumā sagaidīja savu iespēju, Žeromam netraucēti no tuvas distances apbēdinot mājiniekus (0:1). "Dynamo" turpinājumā neizmantoja virkni momentu (īpaši Ševčenko, Alijevam pārliktnis), un milzu spiediens deva rezultātu pašās beigās - pēc asas piespēles gar vārtiem Vukojevičs iesita tukšos. "Dynamo" tēmēja tikai uz uzvaru, bet noslēgumā varēja priecāties par izrauto neizšķirtu - 1:1.

F grupā Parīzē austriešu "Salzburg" sāka dzīvīgi, taču 1. puslaika beigu daļā PSG pierādīja savu favorītu statusu, gūstot divus vārtus, pirmajā gadījumā tas bija 11 metru soda sitiens. Pēc pārtraukuma 3:0 panāca Meness, zibenīgi izmantojot rupju austriešu kļūdu aizsardzībā. Zalcburgai vien goda vārti beigās un zaudējums pret PSG ar 1:3. Bratislavā "Slovan" pret spāņu "Athletic" 34. minūtē izlīdzināja (1:1), taču drīz vien Bilbao klubs atjaunoja pārsvaru, 18 gadus vecajam spāņu talantam Munjainam kā saimniekam izrīkojoties slovāku soda laukumā. 2. puslaikā vārti netika gūti, un "Atlhletic" no Slovākijas galvaspilsētas aizbrauca ar minimālu 2:1 uzvaru.

2011./12. gada Eiropas līgas grupu turnīrs, 1. kārta

GrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
APAOK Saloniki - Tottenham H.0:0-
AShamrock Rovers - Rubin Kazan0:3 (0:1)Martinss 3'; Noboa 50'; Karadenizs 60'
BFC Copenhagen - Vorskla Poltava1:0 (0:0)Nordstrands 54' (11m)
BHannover - Standard Liege0:0-
CHapoel Tel Aviv - Rapid Bucuresti1:0 (0:0)Herea 55'
CPSV Eindhoven - Legia Warsaw1:0 (1:0)Mertenss 21'
DLazio - FC Vaslui2:2 (0:0)Sisē 35' (11m); Skulli 71' - Lopess 59' (11m); 63'
DZurich - Sporting Lisbon0:2 (0:2)Insua 4'; van Volfsvinkelss 21'
EBesiktas - Maccabi Tel Aviv5:1 (2:0)Almeida 3'; 28'; Aurelio 50'; Korkmazs 53'; Edu 88' - Kehats 48'
EDynamo Kyiv - Stoke C.1:1 (0:0)Vukojevičs 90' - Žeroms 55'
FPSG - RB Salzburg3:1 (2:0)Nenē 35' (11m); Bodmers 44'; Meness 67' - Šīmers 87'
FSlovan Bratislava - Athletic Bilbao1:2 (1:2)Guede 34' - Suaseta 13'; Munjains 40'
GAustria Vienna - Metalist Kharkiv
GAZ Alkmaar - Malmo FF
HBirmingham C. - Braga
HClub Brugge - NK Maribor
IAtletico Madrid - Celtic
IUdinese - Rennes
JMaccabi Haifa - AEK Larnaca
JSteaua Bucuresti - Schalke
KFulham - FC Twente Enschede
KWisla Krakow - OB Odense
LAnderlecht - AEK Athens
LSturm Graz - Lokomotiv Moscow

  +2 [+] [-]

, 2011-09-15 22:17, pirms 13 gadiem
intresanti rezultāti

     [+] [-]

, 2011-09-15 22:29, pirms 13 gadiem
Skatījos PAOK - Spurs spēli. Angļu klubs var būt ļoti laimīgs par punktu. PAOK bija stipri labāki šajā spēlē. Jau pieminētā pendele (tā arī nesapratu, kāpēc lika sist otreiz), pārliknis spēles beigās jau pieliktajā laikā un vēl daudz dažādu iespēju. Grieķu uzvara noteikti būtu taisnīgāks rezultāts.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-15 23:45, pirms 13 gadiem
interesants kopsavilkums pa spēlēm

     [+] [-]

, 2011-09-16 00:44, pirms 13 gadiem
ja kas nesaprotu,kas tagad ir Tottenham pirmais vārtsargs-Friedels? Kas ta ar Gomezu noticis,ka pat šodien Kudičini vārtos stāvēja, treneris vairs nereiķinās.Vispār pēdējā laikā iekš Spurs notiek savādas lietas,Keens izrādijās nevajadzīgs,Defo sit iekšā un tad pēkšņi kā pagāšsezon sēž uz soliņa,tagad atkal Krauchu pārdod,lai gan pirms gada bija viens no labākajiem

     [+] [-]

, 2011-09-16 08:45, pirms 13 gadiem
NilsK rakstīja: ja kas nesaprotu,kas tagad ir Tottenham pirmais vārtsargs-Friedels? Kas ta ar Gomezu noticis,ka pat šodien Kudičini vārtos stāvēja, treneris vairs nereiķinās.Vispār pēdējā laikā iekš Spurs notiek savādas lietas,Keens izrādijās nevajadzīgs,Defo sit iekšā un tad pēkšņi kā pagāšsezon sēž uz soliņa,tagad atkal Krauchu pārdod,lai gan pirms gada bija viens no labākajiem
Frīdels ir 1ais GK, es gan nesaprotu, kpc bija jāpērk GK, kas ir tik tuvu karjeras beigām, bet tās ir Spurs problēmas.
Gomess nav pirmais GK, jo var 1 momentā izglābt un jau nākamajā atvest vārtus.
Tottenham - Blackpool May 7th - Double Penalty...