Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pikē: "Kauns. Barselonā nepieciešamas pārmaiņas visos līmeņos"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pikē: "Kauns. Barselonā nepieciešamas pārmaiņas visos līmeņos"
Žerārs Pikē. Foto: Reuters/Scanpix

Ar šokējošu zaudējumu no UEFA Čempionu līgas izstājusies "Barcelona", kas ceturtdaļfinālā ar 2:8 cieta pazemojumu pret Minhenes "Bayern". Centra aizsargs Žerārs Pikē pauda sašutumu, bet kluba prezidents Žuzeps Bartomeu solīja pārmaiņas. Lēmumi jau esot pieņemti.

"Kauns. Kaunpilns zaudējums, pēc kura neviens vairs nav neaizskarams. Ja nepieciešamas jaunas asinis, lai situācija mainītos, esmu gatavs būt pirmais, kurš sakravā somas un dodas prom. Esam nokrituši līdz pat zemākajam punktam. Un šī nav pirmā, otrā vai trešā reize, kad ar mums tas noticis. Man sāp, tāpat kā maniem komandas biedriem. Šādi nekas nesanāks. Klubam vajadzīgas pārmaiņas. Ne tikai spēlētāju vidū, taču ar pirkstu uz nevienu nerādīšu," teica Žerārs Pikē.

33 gadus vecais Pikē par stabilu pamatsastāva spēlētāju uzskatāms kopš 2009. gada, šajā laikā astoņas reizes kļūstot par Spānijas čempionu un trīs reizes triumfējot Čempionu līgā. "Mums visiem jāpaskatās spogulī un jāpārdomā notikušais. Esmu gatavs doties prom, ja tas būs labākais iznākums komandai. Jāsaprot, kas ir labākais scenārijs Barselonai," teica Pikē.

Protams, pēc šāda zaudējuma uzreiz parādījās runas, ka no galvenā trenera amata tiks atlaists Kike Setjēns, tomēr oficiāls paziņojums vēl nav sekojis. "Barcelona" prezidentam Žuzepam Bartomeu tika vaicāts par trenera likteni, taču atbilde nebija konkrēta: "Pagaidām neko nekomentēšu." Visticamāk, zaudējums pamatīgi iedragājis Bartomeu cerības uzvarēt gaidāmajās "Barcelona" prezidenta vēlēšanās.

"Šobrīd negribu neko teikt par pieņemtajiem lēmumiem. Tos pieņemsim nākamo dienu laikā. Taču daudzus lēmumus bijām pieņēmuši vēl pirms Čempionu līgas atsākšanās. Ir jāizdzīvo sāpe, bet rīt jāceļas. Mēs nespēlējām tā, kā to prasa vārds, ko pārstāvām. Tā bija pilnīga izgāšanās," teica Bartomeu.

"Šeit valda dusmas par notikušo. Atliek izdarīt secinājumus un pieņemt lēmumus nākotnes vārdā," preses konferencē pēc skarbā zaudējuma pauda Setjēns, galvenais treneris. "Barselona - tā ir milzīga komanda, tāpēc zaudējums sāp ļoti. Neesmu labākais cilvēks, kurš varētu runāt par pārmaiņām, jo šeit esmu īsu laiku. Zinu, ka "Barcelona" grib atgūt savu identitāti."

Lionels Mesi sezonu pec neviena kausa pabeidzis pirmo reizi kopš 2006./07. gada.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/08/15/foo...
https://en.as.com/en/2020/08/15/foo...

  -3 [+] [-]

, 2020-08-15 10:07, pirms 4 gadiem
Protams ka kauns... Un pārmaiņas jāsāk ar pašu Pikē.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-15 10:41, pirms 4 gadiem
katas tur parmainas bus, nomainis treneri, nopirks velvienu uzbruceju un viss

  +1 [+] [-]

, 2020-08-15 11:03, pirms 4 gadiem
Mums ir vajadzīga tikai viena pārmaiņa - Bortomeu ar sūdainu koku ātrāk prom! Īstenībā tieši ar viņa atnākšanu viss sāka iet pa pieskari, ar katru tad arvien sliktāk, jo tomēr pirmos gadus kad viņš atnāca (2014) Barsa vēl funkcionēja pēc inerces.

Ļoti bēdīgi, lai ar uz pozitīvu rezultātu pret Bayern īsti neticēju (kas man, kā fanam un optimistam ir ļoti netipiski) šis ir vienkārši izsmiekls. Lai arī 0:3 pret Roma un 0:4 pret Poll sāpēja daudz vairāk.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-15 11:50, pirms 4 gadiem
Man ir jautājums, kas notiks ar šo komandu, kad Messi beigs karjeru?

     [+] [-]

, 2020-08-15 11:55, pirms 4 gadiem
es saprotu, ka vai nu Bartro izsludina aarkaartas veeleeshanas, vai arii meegjina palikt un noziimee Pochetino.

     [+] [-]

, 2020-08-15 12:04, pirms 4 gadiem
Pandora rakstīja: Man ir jautājums, kas notiks ar šo komandu, kad Messi beigs karjeru?
Nekas nenotiks, paradijsjes citi speletaji,kuri uznemsies lidera godu, big deal, par Ronaldo tas pats stasts bija, stipri parvertets viens speletajs komanda

  -2 [+] [-]

, 2020-08-15 12:36, pirms 4 gadiem
Šobrīd ir pienācis punkts, kad pavisam droši var pateikt, ka Barsas vadība saņem to ko tā pelnījusi jau vismaz 2 gadus atpakaļ. Kluba menedžments jau vairākas sezonas pierāda, ka tie nezin ko dara. Coutinho izīrēšana un Grizmana nopirkšana bija absolūti nesaprotami gājieni. Tad vel paņemt treneri, kuram līdz pat šai dienai nav skaidra Barsas filozofija. Tas vispār bija šoks.
Vismazāk visā šajā es vainoju Barsas vadošos spēlētājus, jo viņi spēlēja kā treneri lika. Ja kāds uzskata, ka Pike, Suares, Messi un Langle ir jāiet prom no Barsas, tad viņi ir vienkārši muļķi, kuri neko no futbola nesaprot. Nav vel redzēti tādi jaunie spēlētāji, kuri varētu viņus aizstāt. Ja kāds netic, tad lai paskatās šo spēlētāju statistiku, un vispār LaLigas kopējo statistiku. Pārējais viss ir lirika un tukši suņa murgi.

  +5 [+] [-]

, 2020-08-15 13:19, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šobrīd ir pienācis punkts, kad pavisam droši var pateikt, ka Barsas vadība saņem to ko tā pelnījusi jau vismaz 2 gadus atpakaļ. Kluba menedžments jau vairākas sezonas pierāda, ka tie nezin ko dara. Coutinho izīrēšana un Grizmana nopirkšana bija absolūti nesaprotami gājieni. Tad vel paņemt treneri, kuram līdz pat šai dienai nav skaidra Barsas filozofija. Tas vispār bija šoks.
Vismazāk visā šajā es vainoju Barsas vadošos spēlētājus, jo viņi spēlēja kā treneri lika. Ja kāds uzskata, ka Pike, Suares, Messi un Langle ir jāiet prom no Barsas, tad viņi ir vienkārši muļķi, kuri neko no futbola nesaprot. Nav vel redzēti tādi jaunie spēlētāji, kuri varētu viņus aizstāt. Ja kāds netic, tad lai paskatās šo spēlētāju statistiku, un vispār LaLigas kopējo statistiku. Pārējais viss ir lirika un tukši suņa murgi.
Setjeens ir normaals, pat ljoti labs treneris, vienkaarshi pashlaik tur notiek streiks. Peec vinja atnaakshanas speeleetaaji (vadoshaa grupa - Messi, Suaress, Pikee) jau bija pret vinju, jo vinjiem bija eerti pie Valverdes. Speeleetaajiem nepatika, ka paaraak daudz liek treneeties (pie Valverdes treneejaas maz, kas ir ok pieredzeejushajiem speeleetaajiem, bet jaunie speeleetaaji neprogresee), peec tam apvainojaas, ka paliigs - Sarabia - uz vinjiem blauj speeles laikaa (nu kaa lai neblauj, ja vinjiem ir po). Faktiski tas ir streiks, un Setjeenam nebija nekaadu iespeeju to mainiit, tikai sarunaat ar speeleetaajiem. To vinsh beigaas arii meegjinaaja izdariit, un vakardienas speele tam ir apliecinaajums - klasiskaa Valverdes sheema, kas ir eerta Messi un Suaresam, bet nekaa nerisina galveno probleemu - Barcai nav izredzhu muusdienu futbolaa, kur sekmes nosaka, cik efektiivs ir presings.
Setjeens bija kljiilnieks, un nav taisniigi slikti runaat par cilveeku, kura visas komandas (t.sk. taadas, kuras kopaa maksaaja mazaak nekaa vadoshie Barcas speeleetaaji) speeleeja vairaak Barcas futbolu nekaa pati Barca peedeejos gados.

  -3 [+] [-]

, 2020-08-15 13:47, pirms 4 gadiem
555 rakstīja: Setjeens ir normaals, pat ljoti labs treneris, vienkaarshi pashlaik tur notiek streiks. Peec vinja atnaakshanas speeleetaaji (vadoshaa grupa - Messi, Suaress, Pikee) jau bija pret vinju, jo vinjiem bija eerti pie Valverdes. Speeleetaajiem nepatika, ka paaraak daudz liek treneeties (pie Valverdes treneejaas maz, kas ir ok pieredzeejushajiem speeleetaajiem, bet jaunie speeleetaaji neprogresee), peec tam apvainojaas, ka paliigs - Sarabia - uz vinjiem blauj speeles laikaa (nu kaa lai neblauj, ja vinjiem ir po). Faktiski tas ir streiks, un Setjeenam nebija nekaadu iespeeju to mainiit, tikai sarunaat ar speeleetaajiem. To vinsh beigaas arii meegjinaaja izdariit, un vakardienas speele tam ir apliecinaajums - klasiskaa Valverdes sheema, kas ir eerta Messi un Suaresam, bet nekaa nerisina galveno probleemu - Barcai nav izredzhu muusdienu futbolaa, kur sekmes nosaka, cik efektiivs ir presings.
Setjeens bija kljiilnieks, un nav taisniigi slikti runaat par cilveeku, kura visas komandas (t.sk. taadas, kuras kopaa maksaaja mazaak nekaa vadoshie Barcas speeleetaaji) speeleeja vairaak Barcas futbolu nekaa pati Barca peedeejos gados.
Sāksim ar to, ka Setjens bija kompromisa variants no trīs iespējamām kandidatūrā uz šo amatu pēc Valverdes atlaišanas. Un jāatzīst, ka tas bija pats vājākais variants no visiem trim. Ja Tu lasi par notiekošo Barsa arī ārzemju sporta portālos, tad noteikti zini, ka Barsas vadība jau diezgan ātri atzina, ka ir izdarījusi kļūdu attiecībā uz Setjena izvēli. Visā šai laika posmā bija vismaz trīs momenti, kad visi gaidīja, ka Setjēnu kuru katru dienu atlaidīs. Kāpēc neatlaida, un uz ko cerēja nezinu.
Otrkārt, man gan nav nemaz žēl Setjena, jo ar varu neviens viņam nelika pieņemt šo amatu. Esmu vairāk kā pārliecināts, ka viņš zināja, ka Barsas sistēmā nav viegli cilvēkam, kurš nāk no malas, bet neskatoties uz to viņš piekrita šim piedāvājumam. Un, ja godīgi, tad tie, kuri regulāri seko Barsas spēlēm, jau no paša sākuma piefiksēja, ka viņa palīgs Sarabija vairāk cenšas vadīt spēles nekā viņš pats, un viņš pats bija marionete Sarabijas raustīts. Neskatoties uz to, ka Sarabija bija/ir sadirsies pilnīgi ar visiem spēlētājiem komandā.

Lai arī kā tur nebūtu ar Valverdes treniņu metodēm, bet tās uz Barsu strādāja izcili. Jā, bija divas spēles UEFA ČL, kurās Barsai kaut kas pamatīgi nobuksēja, bet visā visumā viņa trenētā Barsa izskatījās pat ļoti labi. Nezinu kāpēc Bartomeu&Co bija tik nepacietīgi, pēc nulle aizvadītās sezonas ne pārāk izcilā sākuma, ka nolēma viņu atlaist, un viņa vietā ielikt Setjenu.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-15 14:05, pirms 4 gadiem
Starp citu, var uzskatīt, ka Barsu ir pametuši galvenais treneris Setjens, un abi sporta direktori-Ēriks Abidals un Oskars Grau.

     [+] [-]

, 2020-08-15 15:17, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sāksim ar to, ka Setjens bija kompromisa variants no trīs iespējamām kandidatūrā uz šo amatu pēc Valverdes atlaišanas. Un jāatzīst, ka tas bija pats vājākais variants no visiem trim. Ja Tu lasi par notiekošo Barsa arī ārzemju sporta portālos, tad noteikti zini, ka Barsas vadība jau diezgan ātri atzina, ka ir izdarījusi kļūdu attiecībā uz Setjena izvēli. Visā šai laika posmā bija vismaz trīs momenti, kad visi gaidīja, ka Setjēnu kuru katru dienu atlaidīs. Kāpēc neatlaida, un uz ko cerēja nezinu.
Otrkārt, man gan nav nemaz žēl Setjena, jo ar varu neviens viņam nelika pieņemt šo amatu. Esmu vairāk kā pārliecināts, ka viņš zināja, ka Barsas sistēmā nav viegli cilvēkam, kurš nāk no malas, bet neskatoties uz to viņš piekrita šim piedāvājumam. Un, ja godīgi, tad tie, kuri regulāri seko Barsas spēlēm, jau no paša sākuma piefiksēja, ka viņa palīgs Sarabija vairāk cenšas vadīt spēles nekā viņš pats, un viņš pats bija marionete Sarabijas raustīts. Neskatoties uz to, ka Sarabija bija/ir sadirsies pilnīgi ar visiem spēlētājiem komandā.

Lai arī kā tur nebūtu ar Valverdes treniņu metodēm, bet tās uz Barsu strādāja izcili. Jā, bija divas spēles UEFA ČL, kurās Barsai kaut kas pamatīgi nobuksēja, bet visā visumā viņa trenētā Barsa izskatījās pat ļoti labi. Nezinu kāpēc Bartomeu&Co bija tik nepacietīgi, pēc nulle aizvadītās sezonas ne pārāk izcilā sākuma, ka nolēma viņu atlaist, un viņa vietā ielikt Setjenu.
nepiekriitu gan par Setjeenu, gan par Valverdi. Setjeenu var pilniibaa saprast - taada iespeeja, trenneet Barcu (vinjam - sapni), var gadiities reizi dziivee, neviens uz vinju negaidiis atshkjiriibaa no Xavi. protams, ka vinsh piekrita. bet vinsh ir sisteemas treneris (veido speeli), nevis taads, kursh tiek galaa ar lielaam zvaigzneem un nevadaamu komandu (par to, ka vinsh taads nav, nebija iespeeju paarliecinaaties, jo pirms tam vinjam nebija shaada liimenja komandu - taapat kaa Pepam, LE, Raikam, Vilanovam, ja nu kas). kaa vinjam var paarmest to, ko sastraadaajis Bartro un komandas vadoshie speeleetaaji?
kursh nu galiigi neatbilst Barcas stilam - tas bija Valverde. LE laikaa saakushos degradaaciju (paljaushanaas uz MSN, atteikshanaas no Pepa ieviestaa augstaa presinga) vinsh sekmiigi pabeidza liidz 4-4-2. bet arii Valverdi var saprast - piemeeram, vinjam buutisks bija box-to-box pussargs, ko saakumaa labi dariija Paulinju, tachu Bartro vinju savu melno sheemu ietvaros vienkaarshi nopaardeva kjiinieshiem, neprasot Valverdes domas un izdomaajot, ka vietaa derees Vidaals. kaa arii taa arii nenopirka to nelaimiigo Viljanu, ko tik ljoti Valvrdem vajadzeeja

     [+] [-]

, 2020-08-15 15:38, pirms 4 gadiem
speeles taktiskais apskats, arii par Setjeena jautaajumu - https://www.sports.ru/tribuna/blogs...
nepiekriitu tikai vienaa - Bayern nospeeleeja ljoti riskanti ar augsto liiniju, vareeja sanaakt dazhaadi, ja (tantei buutu ritenji). Peps shaadas detaljas nepalaidiis garaam, un vinjam ir daudz plashaaki resursi, kaa shaadu izvietojumu apspeeleet.

     [+] [-]

, 2020-08-15 20:07, pirms 4 gadiem
555 rakstīja: nepiekriitu gan par Setjeenu, gan par Valverdi. Setjeenu var pilniibaa saprast - taada iespeeja, trenneet Barcu (vinjam - sapni), var gadiities reizi dziivee, neviens uz vinju negaidiis atshkjiriibaa no Xavi. protams, ka vinsh piekrita. bet vinsh ir sisteemas treneris (veido speeli), nevis taads, kursh tiek galaa ar lielaam zvaigzneem un nevadaamu komandu (par to, ka vinsh taads nav, nebija iespeeju paarliecinaaties, jo pirms tam vinjam nebija shaada liimenja komandu - taapat kaa Pepam, LE, Raikam, Vilanovam, ja nu kas). kaa vinjam var paarmest to, ko sastraadaajis Bartro un komandas vadoshie speeleetaaji?
kursh nu galiigi neatbilst Barcas stilam - tas bija Valverde. LE laikaa saakushos degradaaciju (paljaushanaas uz MSN, atteikshanaas no Pepa ieviestaa augstaa presinga) vinsh sekmiigi pabeidza liidz 4-4-2. bet arii Valverdi var saprast - piemeeram, vinjam buutisks bija box-to-box pussargs, ko saakumaa labi dariija Paulinju, tachu Bartro vinju savu melno sheemu ietvaros vienkaarshi nopaardeva kjiinieshiem, neprasot Valverdes domas un izdomaajot, ka vietaa derees Vidaals. kaa arii taa arii nenopirka to nelaimiigo Viljanu, ko tik ljoti Valvrdem vajadzeeja
Piedod, bet es saprotu, ka Tev un citiem, kuri atnākot Setjenam uz Barsu kliedza urrā, ir grūti sagremot ka no tā visa sanāca tikai čušs. Nu, veči, varējāt pirms tam vismaz painteresēties kāpēc Setjenu atlaida no Real Betis, un tikai tad kliegt urrā!
Attiecībā uz Valverdi, tad pavisam mierīgi var šeit attiecināt teicienu ko reiz teica viens komandas īpašnieks savam galvenajam trenerim-man vienalga ko jūs darat treniņos, kaut vai uz galvas stāvat 24/7, jo man galvenais, lai komanda rāda labu rezultātu uz tablo.
Un Valverdem,vismaz LaLiga, šis rezultāts uz tablo bija izcils. Vismaz līdz nulle noslēgušās sezonas sākumam.
Pārējais viss ir lirika.

     [+] [-]

, 2020-08-15 20:09, pirms 4 gadiem
555 rakstīja: speeles taktiskais apskats, arii par Setjeena jautaajumu - https://www.sports.ru/tribuna/blogs...
nepiekriitu tikai vienaa - Bayern nospeeleeja ljoti riskanti ar augsto liiniju, vareeja sanaakt dazhaadi, ja (tantei buutu ritenji). Peps shaadas detaljas nepalaidiis garaam, un vinjam ir daudz plashaaki resursi, kaa shaadu izvietojumu apspeeleet.
Bayern varēja spēlēt kā gribēja šajā spēlē, jo Barsas spēlētājiem laukumā acis nedega.