Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pārceltā "Arsenal" un PSV Eiropas līgas spēle notiks oktobra nogalē

Pārceltā "Arsenal" un PSV Eiropas līgas spēle notiks oktobra nogalē
Granits Džaka. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. UEFA Eiropas līgas grupu turnīra spēle, kurā ceturtdien Anglijas vienībai Londonas "Arsenal" būtu jātiekas ar Eindhovenas PSV no Nīderlandes, pārcelta uz 20.oktobri, ziņo UEFA.

Abu komandu mačs pārcelts trūkstošo policijas spēku dēļ, kas saistīts ar Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāvi. Tāpat Anglijas premjerlīga piekritusi pārcelt 19.oktobrī "Arsenal" paredzēto maču ar čempionvienību Mančestras "City". Šī spēles norises laiks tiks paziņots vēlāk.

"UEFA vēlas pateikties premjerlīgai un klubiem par pretimnākšanu, kas ļāvis Eiropas līgas spēli pārcelt drošības apsvērumu dēļ," teikts UEFA paziņojumā. UEFA Eiropas līgas grupu turnīru "Arsenal" pagājušajā nedēļā uzsāka ar uzvaru viesos, 2:1 pieveicot šveices komandu "Zurich", bet PSV citā A grupas mačā savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Bodo"/"Glimt" no Norvēģijas.

Jau vēstīts, ka Elizabetes II bēru dēļ atceltas divas no deviņām šīs nedēļas nogales Anglijas futbola premjerlīgas spēlēm - svētdien Londonas "Chelsea" nevarēs savā laukumā uzņemt "Liverpool" un Mančestras "United" mājās necīnīsies ar Līdsas "United". Lēmums atcelt spēles pieņemts pēc konsultācijām ar klubiem, policiju, vietējām drošības konsultatīvajām grupām un citām iesaistītajām pusēm.

Karaliene Elizabete II mūžībā devās ceturtdien 96 gadu vecumā. Balmoralas muižā Skotijā mirušās karalienes valsts bēres notiks nākamajā pirmdienā, 19.septembrī plkst.11 (plkst.13 pēc Latvijas laika) Vestminsteras abatijā. Pēc karalienes nāves tika atceltas iepriekšējā nedēļas nogalē paredzētās Anglijas futbola premjerlīgas septītās kārtas spēles.

Izmantotie resursi:
LETA


Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.