Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Negrasos kritizēt "Manchester United" par izvēlēto spēles stilu"

Andris Mednis
Andris Mednis

Mourinju: "Negrasos kritizēt "Manchester United" par izvēlēto spēles stilu"
Žuzē Mourinju
Foto: SCANPIX SWEDEN

Pēc vakardienas pirmajām UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlēm Madridē un Doņeckā, kurās "Real" cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Manchester United", bet "Shakhtar" spēlēja 2:2 ar Dortmundes "Borussia", komandu galvenie treneri un spēlētāji sniedza savu vērtējumu par notikumiem laukumā.

Madrides "Real" galvenais treneris Žuzē Mourinju ir pārliecināts, ka vakardienas rezultāts neietekmēs komandas iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā: "joprojām uzskatu, ka abu komandu iespējas ir 50:50. Spēles rezultāts mani neizbrīna, viss notiek tieši tā kā biju domājis, intriga par uzvarētāju saglabāsies līdz otrās spēles beigām. Pretinieks spēlēja sev netipiski aizsardzības stilā, tomēr ļoti disciplinēti, un negrasos viņus par to kritizēt. "Manchester United" atbrauca iegūt sev vajadzīgo rezultātu un viņiem tas izdevās. Tagad brauksim uz "Old Trafford" stadionu kur mums jāgūst vārti, neredzu nevienu iemeslu lai mēs to nevarētu izdarīt un iekļūt nāmajā kārtā."

"Manchester United" galvenais treneris Alekss Fērgusons slavēja komandas vārtsargu Davidu De Hea un atzīmēja Krištianu Ronaldu lielisko vārtu guvumu: "spēle izvērtās ļoti aizraujoša. De Hea trīs vai četras reizes fantastiski nospēlēja vārtos, bet arī mēs vairākas reizes neizmantojām lieliskas iespējas gūt vārtus. Biju neapmierināts pirmajā puslaikā ar komandas spēli, jo komanda pārāk dziļi aizsargājās. Pārtraukumā veicu izmaiņas, Denijam Velbekam liku spēlēt pret Šabi Alonso, un tas deva rezultātu. Protams "Real" vairāk kontrolēja bumbu, tas bija sagaidāms jo viņi spēlēja savā laukumā. Uzvarētāju divu spēļu summā joprojām nav iespējams prognozēt, tomēr šis rezultāts mūs pilnībā apmierina, jo otro spēli aizvadīsim savā laukumā. Ronaldu guva fantastiskus vārtus. Kad redzēju vārtu guvuma atkārtojumu sapratu, ka neko nevaru pārmest Patrisam Evrā. Kopumā uzskatu ka mēs labi nospēlējām pret viņu. Man ir prieks skatīties kā Ronaldu progresē, viņš ir lielisks cilvēks un futbolists. Šobrīd (vakar pēc spēles) Ronaldu atrodas mūsu ģērbtuvē un sarunājas ar bijušajiem komandas biedriem."

Savus komentārus pēc spēles sniedza arī daži spēlētāji. Krištianu Ronaldu: "es vienmēr vēlos uzvarēt un šī spēle nebija izņēmums. Neatzīmēju vārtu guvumu aiz cieņas pret klubu, kurš tik daudz izdarījis manā spēlētāja karjerā. "United" ir laba aizsardzība, tomēr spējām radīt tai pietiekami daudz problēmas. Uzvarētājs divu spēļu summā joprojām nav zināms". Serhio Ramoss: "mēs dominējām spēlē, tomēr nenospēlējām pietiekami efektīvi uzbrukumu noslēgumā. "Old Trafford" varam uzvarēt, tomēr novērtējam arī "Manchester United", jo tā ir lieliska komanda." Robins van Pērsijs: "šī bija lieliska spēle. Pirms spēles vairums no mums ar prieku piekristu rezultātam 1:1. Mums bija labas iespējas uzvarēt, lai gan arī "Real" tādas netrūka. Domāju mūsu priekšrocības pirms atbildes spēles ir ļoti minimālas. Šādā līmenī komandas īpaši neuztraucas par to kurā laukumā notiek spēle. Šobrīd vienkārši ir beidzies pirmais puslaiks."

Ar rezultatīvāku neizšķirtu 2:2 beidzās otra vakardienas spēle, kurā Doņeckas "Shakhtar" spēles beigās izlaida uzvaru pret Dortmundes "Borussia". "Shakhtar" galvenais treneris Mirča Lučesku nebija apmierināts ar komandas kļūdām aizsardzībā: "protams neesmu apmierināts ka nenoturējām uzvaru, bet skatoties pēc spēles gaitas rezultāts ir likumsakarīgs. "Borussia" nesagādāja mums milzīgas problēmas, visas viņu iespējas izveidojās dēļ mūsu bailēm un neuzmanības. Diemžēl mūsu komandai ļoti pietrūkst spēļu prakse, un domāju tieši tās trūkums arī izšķīra šīs spēles rezultātu. Tagad mums ir trīs nedēļas laiks lai šo trūkumu novērstu."

Dortmundes "Borussia" galvenais treneris Jirgens Klops atzīmēja pozitīvo rezultātu: "esmu apmierināts ar spēles rezultātu, jo šajā stadionā ir ļoti grūti spēlēt. Aizsardzībā pieļāvām individuālas kļūdas kuras nedrīkstam pieļaut turpmāk. Divas reizes nonākot zaudētāju lomā ir ļoti grūti atspēlēties, tomēr mums tas izdevās. Lai arī mums nav pietiekami liela pierdze Čempionu līgā, šīs dienas rezultāts ļauj mums skatīties uz atbildes spēli pozitīvi. Šobrīd jau "Shakhtar" ir jādomā kā nokārtot eksāmenu mūsu laukumā. Mēs ļoti labi zinām cik spēcīga komanda ir "Shakhtar", tādēļ jautājums par uzvarētāju divu spēļu summā joprojām ir atklāts."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2013-02-14 11:42, pirms 11 gadiem
Par Manchester United kausa iegūšanu

     [+] [-]

, 2013-02-14 11:47, pirms 11 gadiem
Beidzot ielikti pēcspēles komentāri.Jau no rīta gaidiju. Tik tiešam pēc pirmās spēles ir skaidrs,ka nekā vēl nav skaidrs un izredzes joprojām 50:50.Nevaru sagaidīt atbildes spēli, vēl veselas 3 nedēlas

  -1 [+] [-]

, 2013-02-14 12:01, pirms 11 gadiem
Izradzes varbūt ir 50:50,bet ,kad bija Kasiljas vārtos, tad bija tāda kā drošības sajūta par Real vārtiem.Ar Lopesu vārtos kaut kā tā sajūta nav laba. Tāpēc vairāk sliecos uz MU uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-14 13:16, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: šodien tīk grūti.
Vakar pa daudz paņēmu
nevajag dzert nezinamas izcelmes alkaholu.
no Toļika njemi?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-14 13:24, pirms 11 gadiem
Maurs kaut ko sapņo, jo pārsvars "Real" bija galvenokārt bumbas kontrolē, bet vai tāpēc "United" mazāk uzbruka? Ok, piekrītu, ka "Real" vairāk sita pa vārtiem, bet paskatīsimies sīkāk! Vārtu rāmī sitienu skaits bija praktiski vienāds, tā pat kā sitieni, kas tika izdarīti soda laukumā. Viss tas milzīgais pārsvars ir dēļ sitieniem ārpus soda laukuma. Bija arī pāris bīstami, tomēr salīdzinājumam varu atgādināt, ka arī "Celtic" savā mača lielu daļu sitienu izdarīja atrodoties ārpus soda laukuma, kas ne uz pusi nav tik bīstami, ja vien izcili netrāpa. Varbūt vienīgi piespēļu kvalitāte "United" nedaudz kliboja, bet angļi toties nedaudz dominēja otrajā stāvā, ja neskaita to, ka pāris reizes neizdevās nosegt Ronaldu. Visgrūtāk gan klājās pret Di Mariju, kurš jutās kā zivs ūdenī. Di Marija un de Hea manā skatījumā tad arī bija šī mača spožākās zvaigznes. Kā trešais noteikti jāmin pats Ronaldu. Un, protams, jāatzīmē, ka "United" vārtu gūšanas iespējas bija par pāris procentiem bīstamākas nekā "Real".

     [+] [-]

, 2013-02-14 13:29, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Maurs kaut ko sapņo, jo pārsvars "Real" bija galvenokārt bumbas kontrolē, bet vai tāpēc "United" mazāk uzbruka? Ok, piekrītu, ka "Real" vairāk sita pa vārtiem, bet paskatīsimies sīkāk! Vārtu rāmī sitienu skaits bija praktiski vienāds, tā pat kā sitieni, kas tika izdarīti soda laukumā. Viss tas milzīgais pārsvars ir dēļ sitieniem ārpus soda laukuma. Bija arī pāris bīstami, tomēr salīdzinājumam varu atgādināt, ka arī "Celtic" savā mača lielu daļu sitienu izdarīja atrodoties ārpus soda laukuma, kas ne uz pusi nav tik bīstami, ja vien izcili netrāpa. Varbūt vienīgi piespēļu kvalitāte "United" nedaudz kliboja, bet angļi toties nedaudz dominēja otrajā stāvā, ja neskaita to, ka pāris reizes neizdevās nosegt Ronaldu. Visgrūtāk gan klājās pret Di Mariju, kurš jutās kā zivs ūdenī. Di Marija un de Hea manā skatījumā tad arī bija šī mača spožākās zvaigznes. Kā trešais noteikti jāmin pats Ronaldu. Un, protams, jāatzīmē, ka "United" vārtu gūšanas iespējas bija par pāris procentiem bīstamākas nekā "Real".
Pilnībā piekrītu par tiem Real sitieniem. Praktiski lielākā daļa bija ārpus soda laukuma. Kaut gan,ja komandā ir tādi vīri kā Ronaldu,Di marija,Ozils,tad tādi sitieni arī ir bīstami. Celtic tomēr nav tik bīstami vīri sastāvā.

     [+] [-]

, 2013-02-14 13:40, pirms 11 gadiem
Rezultāts 1:1 tiešām neko būtisku nemaina spēku samēros. Kā vakar teica NTV+ komentētājs, varētu vēl pirms spēles noticēt ka 0:0 būs šajā spēlē, bet OT jau nu nekādā gadījumā Būtiskākais no pozitīvā rezultāta ir tas, ka MU nevajadzēs obligāti mesties gūt vārtus, varēs turpināt spēlēt uzmanīgi aizsardzībā neiekrītot uz nāvīgajiem Real pretuzbrukumiem. Gūtie vārti izbraukumā vienmēr var nospēlēt izšķirošo lomu, tādēļ jo īpaši šēz ka RvP izniekoja tik izcilu iespēju. Toties liels prieks par De Hea, ar katru spēli sniegums kļūst pārliecinošāks. Protams EPL futbolā vēl pietrūkst pārliecības centrējumu laikā, bet arī tajā ziņā progress ir manāms. Domāju MU vajadzētu vasarā pacensties pārskatīt līgumu un varbūt pat pagarināt neskatoties uz to ka vēl ir 3,5 gadu līgums, lai atsistu Barsai jebkādu vēlmi viņu aizmānīt pie sevis (protams ja Barsa to apsvērs). Kopumā pat nedaudz negaidīti pozitīvs rezultāts, kas komandai dos papildus pārliecību atbildes spēlē. OT jau būs pavisam cita spēle un atmosfēra.

     [+] [-]

, 2013-02-14 13:48, pirms 11 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Maurs kaut ko sapņo, jo pārsvars "Real" bija galvenokārt bumbas kontrolē, bet vai tāpēc "United" mazāk uzbruka? Ok, piekrītu, ka "Real" vairāk sita pa vārtiem, bet paskatīsimies sīkāk! Vārtu rāmī sitienu skaits bija praktiski vienāds, tā pat kā sitieni, kas tika izdarīti soda laukumā. Viss tas milzīgais pārsvars ir dēļ sitieniem ārpus soda laukuma. Bija arī pāris bīstami, tomēr salīdzinājumam varu atgādināt, ka arī "Celtic" savā mača lielu daļu sitienu izdarīja atrodoties ārpus soda laukuma, kas ne uz pusi nav tik bīstami, ja vien izcili netrāpa. Varbūt vienīgi piespēļu kvalitāte "United" nedaudz kliboja, bet angļi toties nedaudz dominēja otrajā stāvā, ja neskaita to, ka pāris reizes neizdevās nosegt Ronaldu. Visgrūtāk gan klājās pret Di Mariju, kurš jutās kā zivs ūdenī. Di Marija un de Hea manā skatījumā tad arī bija šī mača spožākās zvaigznes. Kā trešais noteikti jāmin pats Ronaldu. Un, protams, jāatzīmē, ka "United" vārtu gūšanas iespējas bija par pāris procentiem bīstamākas nekā "Real".
Lielākā uzmanība aizsardzībā tik pievērsta CR, nosegts tika salīdzinoši labi, bet tādā situācijā protams lielāka rīcības brīvība bija Di Marijam. Jāsaka ka viņš to izmantoja ļoti labi, nepieturējās pie konkrētas pozīcijas laukumā, to pašu var teikt par Ozilu. MU saspēle piekliboja lielā mērā dēļ Rūnija neierastās pozīcijas labā pussarga lomā. Kopumā jau tika galā, bet kļūdījās arī diezgan daudz. Žēl ka Valensija nespēj atgūt formu, nesaprotu kas par problēmu šogad ar viņu. Cerams pa 3 nedēļām tiks atpakaļ virsotnē, gandrīz vai būtiskākais jautājums MU sakarā līdz atbildes spēlēi.

     [+] [-]

, 2013-02-14 14:21, pirms 11 gadiem
MU kopumaa labi tika galaa ar uzdevumu neiekrist uz aatrajiem, un tad jau RM uzreiz ir kaa tiigjeris bez lielaakaas daljas zobu - tiek cereets, ka ielidos kaads no 130 CR7 speeles laikaa izdariitajiem sitieniem no 60 metriem.
Bet tomeer es nesteigtos norakstiit madridi, jo MU maleejie aizsargi ir... emmm, galiigi nepaarliecinoshi, bet uzbrukums peec Valbeka aizieshanas bija nekaads.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-14 16:16, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Vārtu rāmī sitienu skaits bija praktiski vienāds? Kuru tu te smīdini ko? 14 pret 6 tev skaitās praktiski vienāds? Pirms kko murgo paskaties statistiku
8 pret 6 pēc whoscored datiem