Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pokera autors Gomiss: "Spēle Zagrebā nebija sarunāta!"

Agris Suveizda

Pokera autors Gomiss: "Spēle Zagrebā nebija sarunāta!"
Bafetimbī Gomiss (no labās) tiek sveikts ar vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Runas par iespējamo sarunāto UEFA Čempionu līgas spēli Zagrebā starp vietējo "Dinamo" un Lionas "Olympique" nerimstas. Amsterdamas "Ajax" jau ir vērsies UEFA un vēlas, lai notiktu speciāla izmeklēšana. Savukārt franču klubs kategoriski noliedz, ka varētu būt iesaistīts kādās blēdībās. Tādās pat domās ir viens no mača galvenajiem varoņiem Bafetimbī Gomiss, kurš arī komentēja slaveno epizodi, kad horvātu aizsargs viņam piemiedza ar aci.

"Tā ir liela vilšanās. Mērķis "Eiropas ziema" tika sasniegts jau pirms vairākām nedēļām, un tas ir ļoti labi, taču šeit visi vēlējās ko vairāk. "Ajax" ir ambiciozs klubs, un man tas patīk. Bijām uz Čempionu līgas astotdaļfināla sliekšņa, taču tas, ka mums tomēr neizdevās kvalificēties, kombinācijā ar veidu, kādā tas notika, patiešām ir ļoti sāpīgi. Tomēr bija arī kādas pozitīvas lietas – fani un viņu atbalsts bija vienkārši fantastisks, viņi ir pelnījuši uzslavas," intervijā Amsterdamas "Ajax" mājaslapā sacīja kluba ģenerāldirektors Mārtins Stirkenboms.

Taujāts par to, ko "Ajax" gatavojas iesākt sakarā ar klīstošajām baumām par sarunāto spēli Zagrebā, Stirkenboms sacīja: "Kā klubs mēs neko daudz nevaram darīt. Visi esam ļoti vīlušies un esam informēti par internetā esošajām fotogrāfijām, ziņojumiem par aizdomām un par to, ka Francijā tiks veikta izmeklēšana [ARJEL veiktā izmeklēšana jau ir noslēgusies, un tajā netika atrastas nekādas anomālijas – A.S.]. Taču steigā nevajadzētu izdarīt ko nepareizu.

Tāpēc uzmanīgi pētām soļus, kādus varam veikt. Arī sazinājāmies ar Nīderlandes Futbola federāciju, lai lūgtu padomu un apspriestu iespējas. Jau esam nosūtījuši vēstuli UEFA ar lūgumu veikt izmeklēšanu. Ceram sagaidīt vismaz skaidru atbildi. Tas, iespējams, neko nedos, taču vismaz būsim ko iesākuši. Nedarīt neko nav opcija. UEFA Fair Play un cieņa ir ļoti svarīga, tāpēc domāju, ka viņi darīs visu, lai pārliecinātos, ka nekas nepiemērots nav noticis."

Lionas "Olympique" nepalika atbildi parādā. "Lionas "Olympique" saprot "Ajax" vilšanos. Sāpināts par zaudējumu un neizkļūšanu no grupas, Amsterdamas klubs izskaidrojumu cenšas atrast kur citur – par to liecina kluba līderu trauksmainie paziņojumi, kā vēsta ziņu aģentūras – konspirācijas teorijās vai, vēl sliktāk, krāpšanā vai korupcijā. Tas ir aizvainojoši un nepieņemami mūsu klubam, spēlētājiem, līdzjutējiem un publikai kā tādai. "Ajax" drīkst pieprasīt visas izmeklēšanas, kādas iespējamas, taču viņiem vajadzētu zināt, ka Lionas klubs ar visiem legāliem līdzekļiem aizstāvēs savas tiesības, līdz tiks iegūta pienācīga kompensācija par radītajiem zaudējumiem un apmelojošajiem mājieniem, kas ietekmēja kluba godīgumu un tēlu, tā darbiniekus un līdzjutējus."

Augsni konspirācijas teoriju piekritējiem deva ne tikai divi kļūdaini neieskaitītie vārti Amsterdamā, negaidīti lielā Lionas uzvara (7:1) Zagrebā, kas franču klubam nodrošināja iekļūšanu astotdaļfinālā, un horvātu futbolistu, iespējams, neadekvātā pretestība, bet arī aizsarga Domagoja Vidas uzvedība pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem, kad viņš esot pasmaidījis un piemiedzis ar aci Bafetimbī Gomisam, kurš vēlējās atgūt bumbu, lai spēle varētu atsākties pēc iespējas ātrāk.

Pats Gomiss sarunā ar laikrakstu L'Equipe izteica sašutumu par aizdomām par spēles godīgumu: "Nekad neaizmirsīšu šo vakaru, tas bija lielisks…Taču acīmredzot tas bija safabricēts (ironiski). Visi mūs uzskatīja par zaudētājiem. Un, kad mēs paveicām varoņdarbu, tas izraisīja šaubas." Gomiss komentēja arī pieminēto epizodi ar Vidu: "Mēs laukumā smējāmies. Dejans [Lovrens, Lionas "Olympique" horvātu aizsargs – A.S.] man ir iemācījis dažus vārdus horvātu valodā. Taču šī spēle nebija sarunāta! Horvāti tiešām vēlējās uzvarēt – pat mazākumā un pat tad, kad rezultāts kļuva 1:1. Viņiem bija vārtu gūšanas iespējas."

Līdz ar sagrāvi pret Lionas vienību "Dinamo" ir noslēdzis 2011.gadu, jo Horvātijas čempionātā tagad paredzēts ziemas pārtraukums. Par gada labāko spēlētāju komandas iekšējā balsojumā tika atzīts vārtsargs Ivans Kelava, kurš joprojām bija šokā par pazemojošo sakāvi: "Man tiešām ir ļoti grūti par to runāt. Tas ir neapstrīdami, ka Liona ir stiprāka komanda, ko tā pierādīja jau Francijā ["Olympique" uzvarēja ar 2:0 – A.S.]. Turklāt tā Zagrebā ieradās labākā sastāvā, jo daudzi spēlētāji bija atkopušies no savainojumiem.

Bet, protams, mēs nedrīkstējām piedzīvot tik smagu zaudējumu. Nezinu…40 minūtes spēlējām patiešām labi un, lai arī bijām mazākumā, izvirzījāmies vadībā. Taču tad viņi sāka, un mēs nevarējām viņus apturēt. Protams, viņi pārtraukumā uzzināja rezultātu Nīderlandē un tādēļ otro puslaiku iesāka ļoti labi, pēc stūra sitiena gūstot ātrus vārtus un pēc tam nekavējoties vēl vienus pēc centra izspēles. Kad mašīna sāka braukt nepareizā virzienā, to bija grūti apturēt. Nezinu, ko lai saka. Vēlos atvainoties visiem līdzjutējiem, kas bija stadionā, un ceru, ka no šīs spēles gūsim mācību."

Izmantotie resursi:
Ajax
Accueil - OLWEB.fr
Sport : toute l'actualité sportive sur...
gnkdinamo.gr

  +6 [+] [-]

, 2011-12-09 17:15, pirms 12 gadiem
A ko ta vinsh citu var teikt, ka bija sarunata? Dooooh

     [+] [-]

, 2011-12-09 18:22, pirms 12 gadiem
Ja jau pats Bafetimbī, kurš apveltīts ar poliglota spējām (esot apguvis dažus vārdus horvātu valodā), saka, ka nekas nav bijis sarunāts, tad man nav iemesla tam neticēt

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 19:12, pirms 12 gadiem
bez spīdzināšanas neatzīsies,tur tak ir iesaistīta nauda un lielie onkuļi.

Tāpat kā nekad nav dopinga rijēji atzinušies,nu kaut vai mūsējie pieķertie Sandis Prūsis un Ščerbatihs : "...ko nu es,es neko,kļudainas analīzes,vecu popkornu iegrauzu"

  -1 [+] [-]

, 2011-12-09 19:56, pirms 12 gadiem
jāsamierinās ar zāģi paši vainīgi ajax. nav ko citus vainot paši nevarēji vinnēt real 2sastāvu tad pelnīti eiropas līga.
viss!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-09 23:43, pirms 12 gadiem
arcsin90 rakstīja: jāsamierinās ar zāģi paši vainīgi ajax. nav ko citus vainot paši nevarēji vinnēt real 2sastāvu tad pelnīti eiropas līga.
viss!
Da beidz! Viņi jau sita iekšā cik varēja, bet tiesneši vislaik neieskaitīja

     [+] [-]

, 2011-12-10 19:37, pirms 12 gadiem
arcsin90 rakstīja: jāsamierinās ar zāģi paši vainīgi ajax. nav ko citus vainot paši nevarēji vinnēt real 2sastāvu tad pelnīti eiropas līga.
viss!
Wot tam es galīgi un pilnīgi piekrītu!
ja to viņi tie ajax nespēj vinnēt tad lai viņi beidz raudāt un viss