Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: Liverpūle pirmā, Marseļa UEFA kausā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

D grupa: Liverpūle pirmā, Marseļa UEFA kausā
Bumba ielido vārtos pēc Alberta Rieras tālsitiena
Foto: SCANPIX SWEDEN

UEFA Čempionu līgas D grupā šovakar Liverpūle izbraukumā ar 3:1 pārspēja Eindhovenas ''PSV'' un nodrošināja pirmo vietu grupā. Otrajā spēlē Marseļas ''Olympique'' savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Madrides ''Atletico''. Marseļas komanda iekļuva UEFA kausa turnīrā.

Spēlē pārsvars Marseļai, rezultātā līdzsvars

Sākumā spēles vadības grožus savās rokās centās ņemt viesi, tomēr drīz vien Marseļa panāca to, ka spēle ievirzījās ''Atletico'' laukuma pusē. Devītajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles mājinieku aizsargs Ronalds Zubars ar galvu sita nedaudz garām vārtiem. Piecas minūtes vēlāk Mamadū Samasa izpildīja tālsitienu, kas lidoja pāri spāņu vārtiem. Izturējuši nelielu Marseļas spiedienu, uzbrukumus mēģināja veidot ''Atletico'' futbolisti, tomēr viņam nekas prātīgs nesanāca, un drīz vien spēles kontrole atkal nonāca mājinieku rokās. Tiesa, ''Olympique'' uzbrukumiem pietrūka asums. 29. minūtē laukumu savainojuma dēļ bija spiests atstāt Samasa, viņa vietā uznāca Matjū Valbuena. 31. minūtē Marseļas aizsargs Taje Taivo pieslēdzas uzbrukumam un izdarīja spēcīgu tālsitienu, ko atvairīja viesu vārtsargs Gregorijs Kupē.

Neizšķirts, kas apmierina Marseļu

Otrajā puslaikā bija vērojams līdzīgs futbols pirmajā puslaikā redzētājam – Marseļai pārsvars, bet vārtu gūšanas iespējas radās reti. 66. minūtē Hatems Ben Arfa nokļuva labā pozīcijā pretī vārtiem, taču viņa pirmo sitienu nobloķēja viesu aizsargs Antonio Lopezs, bet otro paņēma Kupē. ''Velodrome'' stadionu bija sasniegušas vēstis no Eindhovenas, kur ''Atletico'' konkurenti uz pirmo vietu grupā Liverpūles futbolisti atradās vadībā pret ''PSV''. Tas nozīmēja, ka ''Atletico'' bija jācenšas gūt vārti, lai uzvarētu šo maču, kas viņiem saglabātu cerības iegūt pirmo vietu grupā. Bet spāņiem uzbrukumā nekas sakarīgs nesanāca. Marseļas sastāvā pašās spēles beigās divas lieliskas iespējas radās Čarlzam Kaborē, kurš divreiz pamanījās aizsist garām no pašas vārtu priekšas. Spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, kas ''Atletico'' dod otro vietu grupā, bet Marseļa kvalificējās UEFA kausa izcīņai.

Eindhovenā līdzīgs pirmais puslaiks

Grupas otrajā spēlē Eindhovenā vietējais ''PSV'' uzņēma Liverpūli. Spēles sākumā labāk izskatījās viesi, kuriem bija neliels pārsvars, tomēr tas bija tikai laukumā, bet uz tablo aizvien rēgojās divas nullītes. Taču 36. minūtē situācija mainījās. ''PSV'' ieguva tiesības izpildīt soda sitienu. Havjērs Maskerāno neaizsniedzās līdz bumbai, tā, atsitoties pret kādu no ''PSV'' spēlētājiem, nonāca pie Danko Lazoviča, kurš no dažiem metriem pārspēja Djēgo Kavaljēri – 1:0. Puslaika izskaņā neliels pārsvars bija mājiniekiem, bet pozitīvu rezultātu līdz pārtraukumam viņi nespēja saglabāt. Otrajā pieliktajā minūtē puslaika beigās viesi nopelnīja soda sitienu. Lukass Leiva izpildīja centrējumu soda laukumā, visaugstāk izleca Raiens Babels un uzsita ar galvu. ''PSV'' vārtsargs Andreass Isaksons aizsniedzās līdz bumbai, tomēr vārtu zaudējumu novērst nespēja – 1:1.

Liverpūle nodrošina pirmo vietu grupā

Otro puslaiku labāk iesāka mājinieki, Liverpūle atbildēja ar pretuzbrukumiem, pārsvarā izvēloties sist no tālienes. Likās, ka šādai taktikai lemta neveiksme, tomēr 68. minūtē viesiem izdevās gūt lieliskus vārtus – ar fantastisku sitienu no 30 metriem vārtu augšējā stūrī izcēlās Liverpūles spāņu pussargs Alberts Riera 2:1. 77. minūtē jautājumi par šīs spēles uzvarētāju tika noņemti no dienas kārtības, jo Liverpūle guva trešos vārtus. Robijs Kīns ar teicamu piepēli sitiena pozīcijā izvirzīja Davidu N'Gogu, kurš savu iespēju garām nelaida – 3:1. Šāds bija arī gala rezultāts, pateicoties kuram Liverpūle grupā ieguva pirmo vietu, bet "PSV'' – pēdējā vieta grupā un eirokausu sezona beigusies.

UEFA Čempionu līga, D grupa

6. kārta (9. decembris)

Marseille – Atletico 0:0
PSV – Liverpool 1:3 (1:1) (Lazovičs 36' – Babels 45', Riera 68', N'Gogs 77')

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liverpool642011:514
2.Atletico63309:412
3.Marseille61145:74
4.PSV61055:143

Izmantotie resursi:
uefa.com