Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Sevilla" pelnīti zaudē "Standard"

"Sevilla" pelnīti zaudē "Standard"
Djo Mbokani guva vienīgos
vārtus mačā ar "Sevilla"
Foto: AP

Ar vairākiem pārsteigumiem noslēgušās UEFA grupu turnīra otrās kārtas spēles A, B un C grupās. "Hertha" Harkova nospēlēja neizšķirti ar "Metalist", bet "Sevilla" izbraukumā piekāpās "Standard" – 0:1.

A grupa: "City" ar mokām notur uzvaru pret "Twente"

„Manchester City” maču ar „Twente” futbolistiem uzsāka vienkārši izcili – Raits-Filips lieliski saspēlējās ar Žo,Filips izdarīja lielisku sitienu vārtu stūrī, bumba sākumā atsitās pret vārtu stabu un tad ielidoja vārtos. Jāatzīmē, ka „Twente” trenē bijušais Anglijas izlases galvenais treneris Stīvs Maklārens. „Twente” ātri atguvās, kad lielisku izrāvienu no laukuma centra veica Elia, pēc brīža no 20 metriem sitot pašā vārtu stūrī. Mančestras kluba futbolisti turpināja uzbrukt, bet vārtus guva tikai mača 57. minūtē, kad fantastiskus vārtus, ieraidot bumbu pašā vārtu devītniekā, guva Robinju, izraisot ļoti skaļas ovācijas tribīnēs. Gandrīz uzreiz ar vārtu guvumu izcēlās arī tiko uz maiņu uznākušais Benjani, kurš viesu vārtsargu pārspēja no tālās distances pēc gara sprinta no laukuma centra līnijas. Mazliet negaidīti, bet pēc pāris minūtēm vārtus guva arī viesi. Vilārds saņēma lielisku partnera piespēli no stūra sitiena, nekavējoties ar galvu ieraidot bumbu tālajā vārtu stūrī. Stīva Maklārena vadītā komanda mača beigu daļā atstāja patiešām labu iespaidu, jo izveidoja vēl pāris pusmomentus, kuri ar veiksmes palīdzību varēja pārvērsties arī vārtu guvumos, „City” futbolisti atbildēja ar ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem, viens no tiem beidzās ar Robinju sitienu pa vārtu stabu. Mančestras futbolisti arvien vairāk sāka piespiesties tuvāk saviem vārtiem, neļaujot viesiem panākt izlīdzinājumu. Vēl viena lieliska iespēja spēles priekšpēdējā minūtē bija Robinju, taču arī šoreiz viņš trāpīja pa vārtu stabu. Kompensācijas laika pēdējā minūtē viesu uzbrucējs Hārts neizmantoja vislabāko izdevību izlīdzināt rezultātu, no pāris metriem sitot pāri vārtiem. „City” uzvaru tomēr nosargāja, turnīru uzsākot ar trīs punktu izcīnīšanu.

Otrā grupas spēle, kurā tikās Santanderas „Racing” un „Schalke 04” bija krietni vien garlaicīgāka. Ne jau tikai tādēļ, ka tajā tika gūts krietni mazāk vārtu, bet tādēļ, ka abas komandas spēlēja pārāk piesardzīgi, tādēļ bīstami momenti veidojās reti. Otrā puslaika sākumā „Racing” izvirzījās vadībā, taču gandrīz uzreiz Engelārs panāca izlīdzinājumu. Turpinājuma šiem vārtu guvumiem nebija, tādēļ spēle tā arī noslēdzās – 1:1.

B grupa: "Hertha" nospēlē neizšķirti ar "Metalist"

Harkovas „Metalist” mačs pret „Hertha” bija debijas spēle grupu turnīrā. Tā izrādījās ļoti veiksmīga. „Metalist” ļoti aktīvi uzsāka spēli, jau pirmajās minūtēs vairākas reizes izdarot sitienus uz Berlīnes kluba vārtiem. Arī turpinājumā nebūt neizskatījās, ka laukumā ir Vācijas Bundeslīgas un Ukrainas augstākās līgas klubi, jo abas komandas spēlēja līdzīgi. „Metalist” futbolisti pat izdarīja vairāk sitienus nekā „Hertha” – 9:5, kā arī mazliet vairāk kontrolēja bumbu. Vārti šajā spēlē tā arī netika gūti – 0:0. „Hertha” futbolistiem tas bija jau otrais neizšķirts, bet „Metalist” izcīnīja savu pirmo punktu UEFA kausa grupu turnīru vēsturē!

Otrajā šīs grupas spēlē Lisabonā pie otrās uzvaras tika Stambulas „Galatasaray”. Turku kluba futbolisti visa mača garumā bumbu kontrolēja daudz vairāk, taču izcelties bija iespējas abām komandām. Visu izšķīra Emre Asika un Umita Karana gūtie vārti otrā puslaika vidū. Uzvara šovakar Stambulas futbolistiem praktiski jau ir pavērusi ceļu uz nākamo turnīra kārtu.

C grupa: "Standard" Lježā apspēlē "Sevilla"

Ļoti vārgu sniegumu šovakar Lježā demonstrēja „Sevilla” futbolisti, kuri, kaut arī diezgan daudz kontrolēja bumbu, pretinieka vārtus apdraudēja reti, ļaujot mājiniekiem kontrolēt mača ritējumu. Pilnīgi pelnītus vārtus mača 38. minūtē guva Mbokani. Tikai otrā puslaika vidū Seviļjas futbolisti pamazām sāka spēlēt aktīvāk, veidojot arī bīstamus momentus, taču bieži vien tieši „Standard” kluba pretuzbrukumi bija daudz bīstamāki. „Sevilla” centās, bet vārtus gūt tā arī nespēja. Kopumā jāsaka, ka spāņu kluba futbolisti zaudējumu bija pelnījuši vairāk nekā neizšķirtu.

Interesanta spēle šovakar tika aizvadīta Štutgartē, kur savā starpā tikās „Stuttgart” un „Partizan” futbolisti. Abas komandas pirmajās spēlēs bija zaudējušas, tādēļ abām bija nepieciešama uzvara. Pirmajā puslaikā laukumā ritēja ļoti atklāta un aizraujoša spēle, bet vārti gūti netika. Spēles likteni izšķīra Mario Gomeza divi vārtu guvumi mača beigu daļā. Sākumā Gomezs vārtu guvumā pārvērta aizsargu neveiksmīgi atsisto bumbu, bet otros vārtus guva ar sitienu no 15 metriem – 2:0. „Partizan” šis bija jau otrais zaudējums, tādēļ skaidrs, ka komandai tikt nākamajā kārtā būs ļoti grūti, bet „Stuttgart” saglabā ļoti labas izredzes.

A grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Schalke 04 2 1 1 0 4:2 4
2. Manchester City 1 1 0 0 3:2 3
3. Twente 2 1 0 1 3:3 3
4. Racing 2 0 1 1 1:2 1
5. PSG 1 0 0 1 1:3 0

B grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Galatasaray 2 2 0 0 3:0 6
2. Hertha 2 0 2 0 2:2 2
3. Metalist 1 0 1 0 0:0 1
4. Benfica 2 0 1 1 1:3 1
5. Olympiacos 1 0 0 1 0:1 0

C grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Sampdoria 1 1 0 0 2:1 3
2. Standard 1 1 0 0 1:0 3
3. Sevilla 2 1 0 1 2:1 3
4. Stuttgart 2 1 0 1 2:2 3
5. Partizan 2 0 0 2 1:4 0

Izmantotie resursi:
uefa.com


, 2008-11-06 23:49, pirms 16 gadiem
njā daudz interesantas spēlēs. Twente 90 minute vareja izlidzināt,Robinho gols bija smuks.
Nebrīnijos, ka Standard uzvarēja Sevillu, jo spēlējot nesen pret abiem Liverpooles klubiem, vinji paradija ļoti labu sniegumu, ticu, ka vairaki speletaji tur nakamgad vairs nespeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-11-06 23:53, pirms 16 gadiem
Rubinju totāli iespēlējies jaunajā klubā.
, 2008-11-07 00:51, pirms 16 gadiem
Aptuveni 10 spēles- ja nemaldos 7 vārti. Nav slikti priekš jaunā brazīlieša.
Laikam tiešām nokļuvis īstajā klubā.
, 2008-11-07 01:47, pirms 16 gadiem
Ha! Spurs uzvilka zarā Dinamo!!! Bentam HT..
, 2008-11-07 11:53, pirms 16 gadiem
Mackeviča jaunskungs, laikam, ir futbola guru, ka spēj izvērtēt, kurš ko ir "pelnījis"
Pirejas "Olympiacos" futbolisti Panajotis Recoss un vārtsargs Konstantinoss Dzolakis. Foto: Louisa Gouliamaki/Reuters/Scanpix
2

Marokānis pusfinālā sadedzina "Aston Villa", "Olympiacos" pirmoreiz Eirokausu finālā

Atēnās paredzēto UEFA Eiropas Konferences līgas finālu negaidīti sasniegusi Pirejas "Olympiacos", abās pusfināla spēlēs uzveicot Anglijas Premjerlīgas kopvērtējuma pirmajā četriniekā šobrīd esošo Birmingemas "Aston Villa".
Mateo Rudžēri (vidū) ar komandas biedriem svin gūtos vārtus. Foto: Zumapress/Scanpix
10

"Atalanta" saber trīs, "Bayer 04" atjēdzas un nopelna biļeti uz Dublinu

UEFA Eiropas līgas finālā sacentīsies itāļu klubs Bergamo "Atalanta" un Vācijas čempionvienība Leverkūzenes "Bayer". Pusfināla kārtas atbildes mačos "Atalanta" savā laukumā ar 3:0 sakāva franču "Marseille", bet vācieši izlaida pārsvaru pret "Roma", tomēr beigās panāca sev labvēlīgo neizšķirtu 2:2.
Oreljēns Čuamenī. Foto: AFP/Scanpx
2

Apdraudēta Čuamenī dalība ne tikai Čempionu līgas finālā, bet arī Euro 2024

Spānijas karaliskā kluba Madrides "Real" balsta pussargs Oreljēns Čuamenī iedzīvojies savainojumā, kas francūzim var likt no malas noskatīties ne tikai 1. jūnijā paredzēto UEFA Čempionu līgas finālsēli, bet arī šīs vasaras Eiropas čempionāta finālturnīru.