Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Turīnas "Juventus" uzvar arī mājās, iekļūst ceturtdaļfinālā

Rolands Eliņš

Turīnas "Juventus" uzvar arī mājās, iekļūst ceturtdaļfinālā
Alesandro Matri atzīmē savu vārtu guvumu
Foto:AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā uzvaru izcīnījusi Turīnas „Juventus”, kas ar 2:0 pārspējusi Glāzgovas „Celtic” un iekļuvusi nākamajā kārtā. Rezultātu pirmajā puslaikā atklāja Alesandro Matri, taču otrajā puslaikā izteiksmīgu punktu pielika Fabio Kvarjarella, un divu spēļu summā kopējais rezultāts sasniedza jau 5:0.

Nopelniem bagātais bijušais Skotijas izlases pussargs Pats Nevins izteicies, ka „Celtic” uzvara duelī ar „Juventus” būtu vispārsteidzošākais rezultāts visā „Celtic” vēsturē, un šādam izteikumam bija pamats, jo pirmajā spēlē Glāzgovā piedzīvotais zaudējums 0:3 bija visus trumpjus ielicis „Juventus” trenera Antonio Kontes rokās. „Celtic” sākumsastāvā šajā spēlē bija iekļauts Čārlijs Malgrū, kurš aizvietoja pirmajā spēlē rupjas kļūdas pieļāvušo Nigērijas aizsargu Efi Ambrouzu, tiesa, vēl atvērts bija jautājums, vai „Celtic” galvenais treneris Nīls Lenons spēlēs uz pilnu banku, proti, cenšoties izraut neticamu uzvaru duelī, vai arī piebremzēs un mēģinās vienkārši izcīnīt goda uzvaru.

Spēles sākumā nevienai no komandām neizdevās iegūt iniciatīvu, taču ne jau tāpēc, ka necentās. Lietainajā laikā bija vērojams diezgan atklāts futbols, tiesa, bīstamu momentu pie pretinieku vārtiem pirmajās 20 minūtēs izveidot neizdevās nevienam. Taču spēles 24. minūtē ātrā pretuzbrukumā devās „Juventus”, kuru uzbrucējs gan paslīdēja un bumbu pazaudēja, taču arī „Celtic” spēlētāji nenospēlēja daudz rūpīgāk, un bumbu viņiem atņēma Andrea Barzagli, kurš ātri piespēlēja soda laukumā esošajam Fabio Kvaljarellam – ar Fabio sitienu „Celtic” vārtsargs Forsters vēl tika galā, taču pirmais pie atlēkušās bumbas bija Alesandro Matri– 1:0, un ja kādam vēl bija šaubas par šā dueļa uzvarētāju, tad nu arī pēdējās šaubas bija pazudušas. Tieši Matri atklāja rezultātu arī pirmajā spēlē.

Tas gan netraucēja „Celtic” turpināt uzbrukt, un jau pēc pāris minūtēm bīstamu sitienu pa Bufona vārtiem izdarīja Kriss Komonss. Bumba savā lidojumā rikošeta dēļ mainīja virzienu, taču Bufons tomēr paspēja noreaģēt. Nedaudz vēlāk lieliski kreisajā malā nospēlēja Samarass, apspēlējot aizsargu un izdarot ļoti bīstamu piespēli gar vārtiem, taču līdz bumbai neaizsniedzās Gerijs Hūpers. Līdz puslaika beigām „Celtic” turpināja kontrolēt bumbu, taču līdz patiešām nopietnām vārtu gūšanas iespējām nenokļuva.

Arī otrā puslaika sākumā „Juventus” turpināja spēlēt diezgan pragmatiski un avantūrām neļāvās, taču pretuzbrukumiem gan – izdevības bija gan Matri, gan Kvaljarellam. Vienā no šīm izdevībām savainojumu guva „Celtic” aizsargs Adams Metjūzs, kurš tika nomainīts. Laukumā bija devies arī pirmās spēles antivaronis Ambrouzs, taču jaunie spēki nespēja uzvilnīt „Celtic” cīņassparu, un viņi aizsardzībā sāka pieļaut jau diezgan izteiktas paviršības, un viņu vienīgā laime, ka arī „Juventus” pārāk uz priekšu nerāvās.

58. minūtē labā sitiena pozīcijā pēc stūra sitiena nokļuva Ambrouzs, taču bumba lidoja pavisam kur citur nekā viņš bija mērķējis. Nedaudz vēlāk lielisku piespēli jau aiz visiem „Celtic” aizsargiem saņēma Arturo Vidals, kurš nevis pats centās apspēlēt vārtsargu, bet gan paripināja bumbu Fabio Kvaljarellas virzienā, kuram vairs lielu vārtu gūšanas prasmi nevajadzēja -2:0. Spēles beigas abas komandas aizvadīja ar diezgan bezzobainiem uzbrukumiem, vienreiz labā sitiena pozīcijā gan nokļuva Samarass, taču netrāpīja, un spēle noslēdzās ar 2:0 „Juventus” labā.

Līdz ar to divu spēļu summā (5:0) uzvaru izcīnījusi un ceturtdaļfinālā iekļuvusi Turīnas „Juventus” vienība.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

Pāris1. spēle2. spēleVārtu guvējiSumma
Shakhtar - Borussia D2:20:3 (0:2)Felipe Santana 31' Gece 37' Blaščikovskis 59'2:5
Real Madrid - Man. United 1:12:1 (0:0)Modričs 66' Ronaldu 69' - Ramoss 48' (s.v.)3:2
Valencia - PSG1:21:1 (0:0)Žonass 55` - Laveci 66`2:3
Celtic - Juventus0:30:2 (0:1)Matri 24` Kvaljarella 67`0:5
Porto - Malaga1:0
Arsenal - Bayern1:3
Galatasaray - Schalke1:1
Milan - Barcelona2:0

  +4 [+] [-]

, 2013-03-06 23:40, pirms 12 gadiem
Apsveicu tos kas jut lidzi Juvei.
Pati spele gan nebija ta skatamaka, riktigs parbaudes macs.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-06 23:41, pirms 12 gadiem
otrais gols vienkārši Juves maģija. Pirlo piespēle un vienmēr aktīvais un nesavtīgais Vidāls atdod piespēli Kvarjaellam kuram nebija tā vislabākā spēle, bet kurš centās un bija pelnījis iesist !!! un Kvarjaella arī neaizmirsa pateikt paldies Vidālam. Tāpat arī salūts Celtic faniem un apsveicu visus Juves atbalstītājus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-06 23:42, pirms 12 gadiem
Kvarjaella patīk daudz labāk kā Vučinič. Viens iemesls - centība.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 23:43, pirms 12 gadiem
Juventus spele mierigi un uzvar,vot tada komanda man patiik
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-06 23:48, pirms 12 gadiem
SKA1946 rakstīja: Cerams Juventus izsitīs Real!
Es nemaz nebrīnītos, ja arī RM tiktu ielozēta Juve. Šogad tiešām Madridei veicas ar pretiniekiem.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 23:50, pirms 12 gadiem
Dubriks rakstīja: No juves biju gaidījis vairāk. Protams rezultāts savās mājās 2:0 ir labi, bet spēles kvalitātes ziņā nekas nopietns. Nākamajā kārtā ceru uz Juves zāģi.
Par Celtic prieks, atgriešanās sanākusi diezgan laba, komandai ir redzama izaugsme.
nebija pat labākais sastāvs kas ir otršķirīgi un pirmkārt juvei jau neko vairāk nevajadzēja kā nesatraumēties un nesavākt liekas kartītes. ko tu gaidīji?

     [+] [-]

, 2013-03-06 23:55, pirms 12 gadiem
man liekas, ka real var izsist tikai Minhene bet arii Juventus ir nopietns speeks, tikai uzbrukums par vaaju, lai ciiniitos ar Madridi

     [+] [-]

, 2013-03-06 23:56, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Es nemaz nebrīnītos, ja arī RM tiktu ielozēta Juve. Šogad tiešām Madridei veicas ar pretiniekiem.
Domāju, ka Madridei Juve būtu tīri parocīgs pretinieks..

     [+] [-]

, 2013-03-06 23:59, pirms 12 gadiem
hugo33 rakstīja: Domāju, ka Madridei Juve būtu tīri parocīgs pretinieks..
Ne par to domāju. Kā būs tā būs.
Bet tā sabiedrība pret ko šogad RM spēlē iekš ČL ir neapskaužama. Dortmunde, Ajax, City, United ... Vēl varētu klāt Juvi, Bayern un Barcu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-07 00:05, pirms 12 gadiem
Dubriks rakstīja: Vienīgais ko es gaidu no viņiem ir izkrišana nākamajā kārtā
laba atbilde! respekts

  +3 [+] [-]

, 2013-03-07 00:05, pirms 12 gadiem
Dubriks rakstīja: Vienīgais ko es gaidu no viņiem ir izkrišana nākamajā kārtā
cilveki kas fano pret man liekas tadi caurkrituši paši
ja vel tas butu teiksim A Serie un kads fanotu par tieshajiem konkurentiem, nu tad vel taa
a šita ir tada kraana rādišana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:09, pirms 12 gadiem
timoty rakstīja: cilveki kas fano pret man liekas tadi caurkrituši paši
ja vel tas butu teiksim A Serie un kads fanotu par tieshajiem konkurentiem, nu tad vel taa
a šita ir tada kraana rādišana
Nu man liekas iemesls ir Hose, kurš fano par Juvi. Un ir tāds tips kādu Tu apraksti savā komentārā, jo arī viņam ir svarīgi, lai Real Madrid zaudē. Viņš ir notroļļojis smadzenes pusei RM fanu un tāpēc Juves izkrišana vai jebkurš zaudējums daudziem liekas kkas patīkams.

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:21, pirms 12 gadiem
Lieliska atgriešanās sezona. Beidzot sagaidījām itāliešu uzbrukuma tandēma spēku Matri un Kvaljarella aizvadīja patiešām labu maču. Pelūzo varbūt nebija izcila spēle, bet ir kaut kas tāds, kas man viņa patīk. Čalim iekšā ir kārtīgs motors. Par Mača pirmo zvaigzni pamatoti varam saukt Barclji, kurš ne tikai lieliski pildīja savus primāros pienākumus, bet arī spēja pieslēgties uzbrukumiem. Un tieši pēc viņa fantastiskās darbības "Juventus" guva pirmos vārtus. Protams, visu cieņu arī KvaljaGolam, kurš gluži kā nesen RvP asi uzšāva pa vārtiem, bet Matri atlika tikai pielabot bumbu vārtos. Par Pirlo maģiju vispār bez komentāriem! Čalis visu spēli var klusēt, bet tad viena ģeniāla piespēle un pretinieki ir "brīvi". Bet viens no šī lieliskā rezultāta lielākajiem kaldinātājiem viennozīmīgi ir pats Dži Dži Bufons. Bez viņa mēs nebūtu nekas. Viņa "seivs" pēc rikošeta mierīgi varētu tikt nominēts gada "seivu" TOP10.
Esmu laimīgs, jo mans mīļākais klubs turpina cīņu augstākajā sabiedrībā. Ilgi gaidīju šo brīdi un komanda nelika man vilties. Lai cik arī tālu "Juventus" neaizkļūtu, esmu vairāk kā apmierināts.
Apsveicu visus ilggadējos un patiesos "Juves" līdzjutējus ar lielisku panākumu! FORZA JUVE!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:22, pirms 12 gadiem
timoty rakstīja: cilveki kas fano pret man liekas tadi caurkrituši paši
ja vel tas butu teiksim A Serie un kads fanotu par tieshajiem konkurentiem, nu tad vel taa
a šita ir tada kraana rādišana
Tāpēc jau Dubriks ir Dubriks. Ko Tu tekošam krānam padarīsi!

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:25, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Viņš ir notroļļojis smadzenes pusei RM fanu un tāpēc Juves izkrišana vai jebkurš zaudējums daudziem liekas kkas patīkams.
Tas man tikai dara godu. Ja trollis spēj ietekmēt tik daudzu cilvēku dzīvi, tas jau viņam ir pagodinājums Jāsāk kampaņa, lai saziedotu manam piemineklim

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:38, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tas man tikai dara godu. Ja trollis spēj ietekmēt tik daudzu cilvēku dzīvi, tas jau viņam ir pagodinājums Jāsāk kampaņa, lai saziedotu manam piemineklim
Man sākumā ar nepatika, bet tagad man kautkā vienalga. Un pat Juvi varu atbalstīt, tik protams, ja pret RM, tad nekā Vakar gan ļoti neinteresants mačs bija, jo viss jau bija tāpat skaidrs. Skatījos tikai tāpēc, ka nekā cita nebija ko skatīties. Jāgaida izloze 15. martā un jāskatās, kas mums iekritīs pretī. Skaidrs, ka nevēlos redzēt Bayern un PSG pret Real. Juve varbūt nav tik draudošs spēks. Bet nu man liekas neviens nezin, ko var sagaidīt no Juves. Tāds kā nezināms spēks.

     [+] [-]

, 2013-03-07 08:50, pirms 12 gadiem
Nu, Tu jau arī neesi mesiibesii vai Modrītis. Tā jau ir mana troļļošanas mērķauditorija. Objektīvākus lietotājus es cenšos likt mierā
Kas attiecas uz maču, tad ņemto vērā sliktos laika apstākļus nemaz nebija tik peļami. Futbols diezgan dinamisks un atklāts. Varbūt arī bija daudz brāķa, bet vismaz nebija tik daudz bumbošanās. Konte "Juvi" ir padarījis par dinamiskāku komandu. Un līdzjutējiem tas patīk
Es arī uzreiz negribētu pretī "Real", jo klubs, kas koncentrējas tikai uz ČL titulu, ir ļoti bīstams. Bet kopumā vienalga, kas nāks pretī, jo jau tā esmu ilgi gaidījis "lielās" spēles ar "Juventus" līdzdalību. Neesmu no bailīgajiem

  +1 [+] [-]

, 2013-03-07 09:00, pirms 12 gadiem
Juventus glaazgovieshiem ieraadijja vietu! solojam taalaak,nu tik jaagaida izloze! Bufona seivs - vnk nereaals!!!

     [+] [-]

, 2013-03-07 09:40, pirms 12 gadiem
munkinshh rakstīja: Juventus glaazgovieshiem ieraadijja vietu! solojam taalaak,nu tik jaagaida izloze! Bufona seivs - vnk nereaals!!!
Dži Dži ir "supernatural"

     [+] [-]

, 2013-03-07 09:57, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nu, Tu jau arī neesi mesiibesii vai Modrītis. Tā jau ir mana troļļošanas mērķauditorija. Objektīvākus lietotājus es cenšos likt mierā
Kas attiecas uz maču, tad ņemto vērā sliktos laika apstākļus nemaz nebija tik peļami. Futbols diezgan dinamisks un atklāts. Varbūt arī bija daudz brāķa, bet vismaz nebija tik daudz bumbošanās. Konte "Juvi" ir padarījis par dinamiskāku komandu. Un līdzjutējiem tas patīk
Es arī uzreiz negribētu pretī "Real", jo klubs, kas koncentrējas tikai uz ČL titulu, ir ļoti bīstams. Bet kopumā vienalga, kas nāks pretī, jo jau tā esmu ilgi gaidījis "lielās" spēles ar "Juventus" līdzdalību. Neesmu no bailīgajiem
Nu es jau ar vairs nebaidos. Šosezon RM pretī nāk visi labākie spēki. Būtu jauki, ja RM spētu izcīnīt titulu pa ceļam tiekoties ar visām Pasaules TOP līgu TOP komandām.

     [+] [-]

, 2013-03-07 09:58, pirms 12 gadiem
hugo33 rakstīja: Domāju, ka Madridei Juve būtu tīri parocīgs pretinieks..
Madride tieši ar tādām aizsardzībā disciplinētām komandām kā Juve nemāk spēlēt

     [+] [-]

, 2013-03-07 10:00, pirms 12 gadiem
march_2k rakstīja: Madride tieši ar tādām aizsardzībā disciplinētām komandām kā Juve nemāk spēlēt
Un tas ir dēļ vājās momentu realizācijas. Vienīgai, ka arī "Juventus" jāgūst vārti, bet to viņi prot, ja vien nav pilnīga "melnā diena".

     [+] [-]

, 2013-03-07 10:02, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nu es jau ar vairs nebaidos. Šosezon RM pretī nāk visi labākie spēki. Būtu jauki, ja RM spētu izcīnīt titulu pa ceļam tiekoties ar visām Pasaules TOP līgu TOP komandām.
Vēl jau garš ceļš ejams. Un šis bija tikai sākums, tā ka dzīvosim, redzēsim!