Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayer" nostiprina vadību, "Benfica" iesaistas cīņā par otro vietu

Andris Mednis
Andris Mednis

"Bayer" nostiprina vadību, "Benfica" iesaistas cīņā par otro vietu
Hinmins Sons pēc vārtu guvuma
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas C grupā tiek aizvadītas ceturtās kārtas spēles. Plkst. 19:00 Sanktpēterburgā "Zenit" tikās ar Leverkūzenes "Bayer". Pateicoties otrā puslaika vidū korejieša Hinmins Sona diviem gūtajiem vārtiem viesi izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1. Otrajā grupas spēlē "Benfica" izcīnīja pirmo uzvaru ar 1:0 pieveicot "Monaco", līdz ar to cīņa par otro ceļazīmi iekļūšanai 1/8 finālā kļuvusi īpaši intriģējoša.

Zenit - Bayer

Kā jau ierasts, grupu turnīra ceturtās kārtas spēles atšķiras no trešās tikai ar mainītām norises vietām. Pirms divām nedēļām "Bayer" savā laukumā pieveica Krievijas klubu ar rezultātu 2:0, kļūstot par grupas līdervienību. Šovakar bija nepieciešams panākt uzvaru, lai praktiski nodrošinātu iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. To, protams, negrasījās pieļaut Andrē Vilaša-Boaša vadītā komanda, īpaši jau savu skatītāju priekšā. Mača pirmajās minūtēs laukumā norisinājās cīņa par iniciatīvu, ar daudz divcīņām un abu komandu uzmanīgu spēli savā zonā. Pirmā iespēja atklāt rezultātu bija mājiniekiem, kad Halks izpildīja tālu centrējumu soda laukumā, Bernds Leno koncentrējās gaidot sitienu ar galvu, bet bumba nevienu neskārusi trāpīja pa vārtu kreiso stabu.

Kaut arī viesi uz īsu brīdi pārņēma iniciatīvu spēlē, "Zenit" 21. minūtē neizmantoja vēl vienu lielisku iespēju gūt vārtus. Dani laukuma centrā izcīnīja bumbu un uzreiz atdeva teicamu piespēli Aleksandram Keržakovam, kurš izskrēja viens pret vārtsargu, bet Leno darbojās augstasinīgi. Kaut arī mājinieki lielāko pirmā puslaika daļu aizvadīja uzbrukuma zonā un bija tuvāk panākumam, arī "Bayer" nedomāja tikai par savu vārtu drošību, regulāri cenšoties izveidot ātrus pretuzbrukumus. Kopumā gan jāatzīst, ka vācieši varēja būt apmierināti par došanos atpūtā rezultāta tablo turpinot rādīt nulles.

Otrajā puslaikā cīņas kopējais raksturs nemainījās, neskatoties uz to, ka jau 53. minūtē viesu galvenais treneris veica maiņu, laukumā sūtot Josipu Drmiču. "Zenit" uzbruka lielākiem spēkiem, bet izteikti reālu iespēju gūt vārtus bija ļoti maz. Toties otrā puslaika vidū, piecu minūšu laikā, "Bayer" šokēja Sanktpēterburgas skatītājus gūstot divus vārtus. Vispirms 68. minūtē, pēc skaisti izspēlētas standartsituācijas, korejietis Hinmins Sons netverami raidīja bumbu Jurija Lodigina sargāto vārtu labajā stūrī (0:1). Laukuma saimnieki nepaspēja atgūties, kad Sons tika izvirzīts vienatnē pret vārtsargu un izdevību izmantoja perfekti (0:2). Kaut arī laukuma saimnieki 89. minūtē vienus vārtus atguva, kad Salomons Rondons noslēdza teicamu piespēli, laiks atlika pārāk maz lai cerētu uz pozitīvu rezultātu. Līdz ar to "Bayer" spērusi ļoti plašu soli pretī iekļūšanai Čempionu līgas astotdaļfinālā.

Benfica - Monaco

Laukuma saimnieki uzsāka maču ļoti aktīvi veidojot uzbrukumus, pirmajās piecās minūtēs izveidojot divas labas iespējas gūt vārtus. Labākā no tām bija Eduardo Salvio, kurš nokļuva sitiena pozīcijā soda laukuma labajā pusē, bet netrāpīja bumbu vārtos. "Monaco" ar saviem uzbrukumiem atbildēja retāk, bet tie bija ne mazāk bīstami. Tomēr reālākā iespēja tika izveidota pašā puslaika izskaņā, kad Nikolas Gaitans soda laukuma vidū izkārtoja sev ērtu sitiena pozīciju lai raidītu bumbu vārtu stūrī, bet pēdējā brīdī viesu aizsargs Andrea Radži paspēja sitienu bloķēt. Ņemot vērā "Benfica" situāciju turnīra tabulā, lai to labotu šovakar bija nepieciešama tikai uzvara, tomēr abas komandas jau trešo puslaiku nespēja atrast ceļu uz pretinieku vārtiem.

Otrā puslaika sākumā abas komandas daudz vairāk uzbruka un arī vārtsargiem beidzot nācās glābt savus komandas biedrus. Vispirms mājinieku viens no aktīvākajiem spēlētājiem Andersons Taliska izpildīja spēcīgu tālsitienu, bet Danijels Subošičs bumbu atvairīja. Dažas minūtes vēlāk otrā laukuma pusē Žuliu Sēzars darbojās lieliski atvairot Janika Karasko raidīto sitienu. Tomēr 82. minūtē "Benfica" spēja gūt uzvaras vārtus, kad pēc stūra sitiena viens pats pie labā vārtu stūra tika atstāts Taliska, kurš nekavējās bumbu triekt tīklā (1:0). Līdz ar to grupā cīņa par otro ceļazīmi iekļūšanai astotdaļfinālā ir kļuvusi neprognozējama, jo trīs komandas tabulā

C grupa, 4. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Zenit - Bayer1:2(0:0)Rondons 89' - Sons 68'73'
Benfica - Monaco1:0(0:0)Taliska 82'

C grupas kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayer43017:39
2.Monaco41211:15
3.Zenit41123:44
4.Benfica41122:54

  +1 [+] [-]

, 2014-11-04 20:59, pirms 10 gadiem
Both team to score... Nedaudz paveicās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-04 21:00, pirms 10 gadiem
Kas par lielisku izspēli pirmajā vārtu guvumā,kuru noslēdza Son

  +1 [+] [-]

, 2014-11-04 21:01, pirms 10 gadiem
Hulk = shit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-11-04 21:17, pirms 10 gadiem
Excellent
Tagad vel Bāzelei jānospēlē niču ar Ludogoretsu , Arsenālam jāuzvar Anderlehtu un turkiem jāuzvar Borussia

  -2 [+] [-]

, 2014-11-04 21:44, pirms 10 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Kas par lielisku izspēli pirmajā vārtu guvumā,kuru noslēdza Son
Tev taisnība, pāķi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-11-04 22:40, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Tev taisnība, pāķi
Huilietis

     [+] [-]

, 2014-11-05 11:18, pirms 10 gadiem
Monaco 1:1 četrās spēlēs!